Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Saistītie uzņēmumi К списку тем

Saistītie uzņēmumi
Ja mēs pērkam preci (pakalpojumu)no saistītā uzņēmuma par tādu pašu cenu, par kādu to pārdodam tālāk, vai šis darījums atstāj ietekmi uz uzņēmumu ienākuma nodokli? Saistītais uzņēmums - rezidents.
Ilona
Ilona 17.07.2002 15:07
114 сообщений на сайте

Ответы (3)

var VID parbaudes rezultata varetu konstatet, ka iepirkuma cenas ir augstakas par videjam tirgus cenam un ņemot videjo uzcenojumu Jusu uzņēmumā aprēķinot negūto ienākumu. tas ta baltiem diegiem šūts, bet iespejams.

ja Jusu uzņēmumā izstrādāta metodika vai rīkojums par pielietojamajiem uzcenojumiem un atlaidem, tad no ta var izvairities.

vel viens moments: vai šai konkretai iepirktai precei var izsekot. pielietojot periodisko inv. metodi to varetu but apgrutinoši izdarit un nekads vid šo momentu var neuzkert.

tomer es uzliktu vismaz 5% uzcenojumu. galugala var pielietot ari atlaides.
Ad
Ad 17.07.2002 15:34
нет сообщений на сайте
Cienījamais AD! Situācija vispār ir sekojoša:

Esam celtniecības uzņēmums. Ir noslēgts līgums par būvniecību, kuru neveicam mēs paši, bet kā apakšuzņēmējs iestājas saistītais uzņēmums. Tā ka darījumam izsekot ir ļoti viegli.

Apakšlīguma summa ar apakšuzņēmēju samazināta par X%.

Piestādot rēķinu par darbu izpildi, izpildīto darbu akts sastāv no 10 izmaksām, no kurām 9 izmaksas apakšuzņēmējs uzrāda par tādu pašu summu, par kādu tiek izrakstīts akts pasūtītājam. % tiek noņemts tikai vienai izmaksu pozīcijai.

Pēc manām domām vajadzētu samazināt cenu visām izmaksu pozīcijām.

Un vēl iedziļinoties likumā par UIeN rodas jautājums - vai šis punkts par tirgus cenām neattiecas tikai uz uzņēmumiem, kas izmanto UIeN atlaides?
Ilona
Ilona 17.07.2002 16:25
114 сообщений на сайте
man domāt, nav pamata uztraukties. jūs pērkat pakalojumu kopumā un pārdodat to arī kopumā. tas, ka atsevišķas pakalpojuma sastāvdaļas ir dārgākas/lētākas nav būtiski.
Ad
Ad 17.07.2002 18:26
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.