Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nedroshs debitors
Vai kaads man nevareetu paliidzeet shaadaa jautaajumaa?
2002.gadaa,paardodot nekustamo iipashumu,ieprieksheejais graamatvedis bilancee neuzraadiija debitoru,bet norakstiija to uzreiz izdevumos kaa nedrosho debitoru....Lai vareetu iesniegt prasiibu maksaatnespeejiigaas firmas kreditoru sapulcei,man tagad nepiecieshams ielikt sho debitoru bilancee...Ja es to graamatoju uz ienjeemumiem,tad jaamaksaa buus neiedomaajami liela summa UIN.Koman dariit?Vai es varu graamatot uz rezerveem?
Ar nepacietiibu gaidiishu atbildi-liidz gada paarskata nodoshanai atlicis pavisam maz.....
Ответы (10)
Мне кажется, что вновь поставить на учет Вашего дебитора можно только через доходы со всеми вытекающими последтсвиями ( налогооблагаемым доходом ), а про резервы вариантов не знаю, по-моему, неправильно это будет.
Если она списала дебиторскую задолжность в расходы и не восстановила в декларации, то выход один: показать доход и заплатить налоги.
Kad NĪ tika pārdots, tas bija iekļauts ieņēmumos, bet tā atlikusī vērtība norakstīta izdevumos. Tātad starpība (peļņa) tika iekļauta apliekamajā ienākumā. Norakstot debitoru, peļņa tika samazināta, bet AIe deklarācijā bija palielināts.
Tātad peļņas kļuva mazāk, bet nodoklis no tā nesamazinājās.
Ja tagad Jūs uzrādīsiet ieņēmumus, peļņas masa palielinās (atgriežas), bet uzskatu, ka AIe Jūs drīkstat samazināt. Kādēļ būtu divas reizes jāmaksā nodoklis? Pamatojiet savu rīcību ar grāmatvedības kļūdas labošanu.
Я поняла, что мало того, что было списано в доходы-расходы то, что было связано с продажей дома, так еще и дебитор впридачу был списан в расходы.
Tur jau taa nelaime,ka es nevaru atrast nevienu pavedienu,no kura es vareetu secinaat,ko taa ieprieksheejaa graamatvede ir izdariijusi un domaajusi....Bet jebkuraa gadiijumaa paldies Jums visiem par padomiem-meegjinaashu kaut ko izdomaat...
Domāju, ka Jums svarīgāk ir konstatēt, vai attiecīgā gada UIN deklarācijā bija vai nebija palielināts AIe 10.r. (par norakstītā debitora summu).
Nee,nav palielinaats AIe 10.r..Cik noprotu,ir ielikts uz naakamo periodu izdevumiem, kurus tad laikam es norakstiishu 2004. gadaa.Cerams,ka izies cauri...Bet vienu gan es pateikshu-neejiet darbaa par graamatvedi firmaas,kur nav graamatvediibas uzskaites!
Не поняла. Какая связь между дебитором и расходами будущих периодов? Этого дебитора все-таки списали или нет?
Laikam vinji ir domaajushi to norakstiit pakaapeniski-taapeec ielika naakamo periodu izdevumos....Nu nesaprotu es pati,kas tur ir bijis...un neviens man nevar pastaastiit-jaaurbjaas pashai cauri...:-?
Ну так переведите из расходов будущих периодов назад в дебиторы и все.
Закрыть
Краткое описание нарушения