Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
PVN deklarācija un PL no ES К списку тем
Liidzha 09.05.2005 11:33
29 сообщений на сайте
29 сообщений на сайте
Ответы (4)
Mne kazhetsja, v 50 stroku deklaraciji summa PL i ot summi soschitatj 18% PVN v 55 stroku.
Ivitakok 09.05.2005 12:27
80 сообщений на сайте
80 сообщений на сайте
50 strocka-summa, ot nejo soscitatj - 18% i postavitj v 55 strocku + esli ne osibajusj 64 strocka- eta ze summa, (sto i v 55 strocke), t.k. eta PVN summa dolzna "perekritsja"!
Objazatelno posmotrite v PVN deklarācije nazvanija strocek, t.k. u menja net ejo pod rukoj..., no vrode pravilno napisala!!
Objazatelno posmotrite v PVN deklarācije nazvanija strocek, t.k. u menja net ejo pod rukoj..., no vrode pravilno napisala!!
Verdi 09.05.2005 12:47
745 сообщений на сайте
745 сообщений на сайте
piekrītu Verdi, 50.rindā darījuma summa, no kuras aprēķina 18% un parāda šo PVN summu reversi 55.rindā un 64.rindā.
64.rindā ieliek pamatojoties uz PVN likuma
10.pants Priekšnodokļa atskaitīšana un budžetā maksājamā nodokļa aprēķināšana
(1) Tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētai apliekamai personai ir tiesības nodokļa deklarācijā kā priekšnodokli no budžetā maksājamās nodokļa summas atskaitīt:
4) muitas deklarācijā norādīto, bet nesamaksāto nodokli par ievestajiem pamatlīdzekļiem, kurus paredzēts pilnībā vai daļēji izmantot apliekamu darījumu nodrošināšanai;
un attiecīgi 55.rindā nodoklis tiek aprēķināts saskaņā ar PVN likuma 12.panta
(2) Ja preces tiek ievestas iekšzemē, nodokli maksā jebkura persona, izlaižot preces brīvam apgrozījumam. Nodoklis par preču importu kļūst iekasējams tajā brīdī, kad kļūst iekasējams muitas nodoklis.
(2.1) Izlaižot pamatlīdzekļus brīvam apgrozījumam, nodokli par to importu saskaņā ar šā panta otro daļu var nemaksāt budžetā, bet norādīt nodokļa deklarācijā kā aprēķināto nodokli, ja:
1) apliekamā persona ieved pamatlīdzekli, kuru paredzēts pilnībā vai daļēji izmantot apliekamo darījumu nodrošināšanai;
2) pamatlīdzekļa vērtība (bez nodokļa) sasniedz vai pārsniedz 500 latu...
http://www.vid.gov.lv/5likumi/8Piev/_PVN_likums.htm
tā es saprotu, ja es nepareizi sapratu likumu, tad kolēģi mani palabos.
10.pants Priekšnodokļa atskaitīšana un budžetā maksājamā nodokļa aprēķināšana
(1) Tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētai apliekamai personai ir tiesības nodokļa deklarācijā kā priekšnodokli no budžetā maksājamās nodokļa summas atskaitīt:
4) muitas deklarācijā norādīto, bet nesamaksāto nodokli par ievestajiem pamatlīdzekļiem, kurus paredzēts pilnībā vai daļēji izmantot apliekamu darījumu nodrošināšanai;
un attiecīgi 55.rindā nodoklis tiek aprēķināts saskaņā ar PVN likuma 12.panta
(2) Ja preces tiek ievestas iekšzemē, nodokli maksā jebkura persona, izlaižot preces brīvam apgrozījumam. Nodoklis par preču importu kļūst iekasējams tajā brīdī, kad kļūst iekasējams muitas nodoklis.
(2.1) Izlaižot pamatlīdzekļus brīvam apgrozījumam, nodokli par to importu saskaņā ar šā panta otro daļu var nemaksāt budžetā, bet norādīt nodokļa deklarācijā kā aprēķināto nodokli, ja:
1) apliekamā persona ieved pamatlīdzekli, kuru paredzēts pilnībā vai daļēji izmantot apliekamo darījumu nodrošināšanai;
2) pamatlīdzekļa vērtība (bez nodokļa) sasniedz vai pārsniedz 500 latu...
http://www.vid.gov.lv/5likumi/8Piev/_PVN_likums.htm
tā es saprotu, ja es nepareizi sapratu likumu, tad kolēģi mani palabos.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть