Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Cleo par kases izdevumu orderiem К списку тем
Cleo par kases izdevumu orderiem
Te palasīju savai problēmai atbilstošu Tavu tēmiņu:http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=7&tid=17937&pg=1.
Lieta tāda, ka man te bija praktikante, un viņas darba vadītājas aizrādījums bija, ka mums izdevumu orderī izsniegtā summa netiek rakstīta vārdiem(Tilde ļauj rakstīt tikai ciparus). Tagad esmu risinājumu priekšā(saņemto summu Tilde gan uzraksta vārdiem, bet izsniedzamo-nu nevaru atšifrēt, kā to izdarīt)
Ответы (7)
Es kases orderus taisu excelī un rakstu izsniedzamo summu vārdiem.
MK 584 15.7. punktu - izsniedzamā skaidrās naudas summa, izteikta ar vārdiem un cipariem (šo summu veidojošās valūtas vienības — lati, eiro un citas — ar vārdiem, bet to daļas — santīmi, centi un citas — ar cipariem);
izsniedzamā summa NEVIS saņemamā summa!
Vai Tildes orderī rakstās saņēmu un tālāk summa vārdiem???
Principā pēc noteikumiem es redzu, ka summa cipariem figurē divas reizes, bet summa vārdiem tikai vienu reizi, Man orderī ir vienkārši Summa vārdiem: .... un nav teikts ne saņemamā ne izsniedzamā, manuprāt galvenais ir jābūt šim rekvizītam - summai vārdiem.
sorry, rakstās man orderī "Izsniegts" un tad seko summa uzrakstīta vārdiem.
Nu re:))Tā aile, kura ir beigās, rakstās Tildē vārdiem(kura būtu it kā jāraksta naudas saņēmējam-saņemtā). Bet runa gāja no tās pasniedzējas puses par to izsniedzamo summu.
Tildes ordera ailes: Izsniegts(cipariem)-saņēmējs-pamatojums-saņēmu(vārdiem).
Nu tur nu es nekā palīdzēt nevaru, tas ir jautājums pie Tildes Jumis programmistiem - nomainīt vārdu "Saņēmu" pret vārdu "Izsniegts", jo faktiski jau pēc noteikumiem neprasās saņemamā summa vārdiem, bet tikai izsniedzamā summa vārdiem, vecajos noteikumos gan izsniedzamā summa, gan saņemamā summa bija jāraksta vārdiem. Un tad VID varēja piekasīties, ka summa vārdiem jābūt rakstītai ar roku, šobrīd nevar jo kases orderi sastāda kasieris un summu vārdiem uzreiz ieraksta.
ko es varu pateikt, pasniedzējai daļēji ir taisnība, jo summa vārdiem ir jāraksta kasierim - izsniedzamā summa cipariem un vārdiem no vienas puses, bet no otras puses summa vārdiem pēc noteikumiem kases orderī figurē vienu reizi un tā arī ir uz ordera.... te nu ir tas, ja grib piekasīties, tad piekasīsies pie staba.
Закрыть
Краткое описание нарушения