Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
čeks virs 100 К списку тем
Ince 20.05.2005 09:34
425 сообщений на сайте
425 сообщений на сайте
Ответы (14)
Если чек соответствует требованиям закона о PVN (ст.8 п.5.1. ) для налоговых счетов ,где сумма сделки свыше 100 лат без налога, то может.
Pēc manām domām, klāt vēl jābūt attaisnojuma dokumentam (kvītij), jo neviens EKA čeks neparāda vienas vienības cenu bez PVN, kā ir noteikts likumā Par PVN.
Gundega1 20.05.2005 10:27
36 сообщений на сайте
36 сообщений на сайте
НУ почему не может?PVN likuma 8pantā- (7) Par nodokļa rēķinu var izmantot arī no apliekamās personas saņemto kases čeku, ja tajā sniegta šā panta sestajā daļā minētā informācija т.е я согласна с Irenai
А почему нельзя-то? В п.7 сказано,если в чеке есть вся необх.информация из части 6 ,то можно и без квитанции.При этом не сказано,что сам чек должен быть меньше 100 лат.А дата поставки товаров не нужна если она совпадает с датой отгрузки товаров-то есть в чеке ее не нужно указывать.
Leshej 20.05.2005 20:25
852 сообщения на сайте
852 сообщения на сайте
Leshej bet ir atsevišķi tajā pašā pantā atrunāts kādiem rekvizītiem jābūt uz nodokļa rēķina, ja tā summa pārsniedz 100 latus.
8.panta6.daļā ir teikts Darījumos iekšzemē, kuru vērtība bez nodokļa ir mazāka par 100 latiem, par nodokļa rēķinu var izmantot dokumentu, kurā ietverta šāda informācija...
un 7.daļā ir konkrēti nosaukts "(7) Par nodokļa rēķinu var izmantot arī no apliekamās personas saņemto kases čeku....ja šajā pantā nav noteikts citādi."
Bet šajā pantā ir noteikts citādi - ja darījums pārsniedz 100 Ls bez PVN tad jābūt tādiem nodokļa rēķina rekvizītiem, kas minēti 8.panta5.1.daļā.
Ja es kļūdos, lai mani palabo.
8.panta6.daļā ir teikts Darījumos iekšzemē, kuru vērtība bez nodokļa ir mazāka par 100 latiem, par nodokļa rēķinu var izmantot dokumentu, kurā ietverta šāda informācija...
un 7.daļā ir konkrēti nosaukts "(7) Par nodokļa rēķinu var izmantot arī no apliekamās personas saņemto kases čeku....ja šajā pantā nav noteikts citādi."
Bet šajā pantā ir noteikts citādi - ja darījums pārsniedz 100 Ls bez PVN tad jābūt tādiem nodokļa rēķina rekvizītiem, kas minēti 8.panta5.1.daļā.
Ja es kļūdos, lai mani palabo.
"А почему нельзя-то?" А Вы прочтите требования 5.1 части более внимательно, а потом сравните с 6 и возможно 7 пункт станет более понятен
Nemāku norādīt likumus, bet VIDā der arī čeki par 1000, tikai , ja tā ir skaidra nauda - jābūt deklarētai. Var būt notēķins ar karti un dokuments - EKA čeks protams ar visiem vajadzīgajiem rekvizītiem pat par~3000. Vid pārbaudē derēja.
Kice 23.05.2005 22:18
196 сообщений на сайте
196 сообщений на сайте
Остается только рекомендовать почитать нормативную базу. Или надеяться на то, что и следующая проверка будет настолько же малоквалифицированной:)))
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть