Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
Autoratlīdzība К списку тем
Kice 23.05.2005 20:38
196 сообщений на сайте
196 сообщений на сайте
Ответы (8)
manuprāt likumā par IIN bija par autoratlīdzību.
http://www.vid.gov.lv/5likumi/5IedzIenNod/_Likums_IIN.htm
http://www.vid.gov.lv/5likumi/5IedzIenNod/_Likums_IIN.htm
8.pants. Gada apliekamā ienākuma avoti
3. Pie pārējiem fiziskās personas ienākumiem, par kuriem ir jāmaksā nodoklis, tiek pieskaitīti: ienākumi no intelektuālā īpašuma un tiesībām uz to (autoratlīdzība, izpildītājatlīdzība; zinātnes, literatūras un mākslas darbu, atklājumu, izgudrojumu un rūpniecisko paraugu autoru un viņu mantinieku honorāri), kā arī no tiesībām izmantot tiesības uz intelektuālo īpašumu;
3. Pie pārējiem fiziskās personas ienākumiem, par kuriem ir jāmaksā nodoklis, tiek pieskaitīti: ienākumi no intelektuālā īpašuma un tiesībām uz to (autoratlīdzība, izpildītājatlīdzība; zinātnes, literatūras un mākslas darbu, atklājumu, izgudrojumu un rūpniecisko paraugu autoru un viņu mantinieku honorāri), kā arī no tiesībām izmantot tiesības uz intelektuālo īpašumu;
Paldies, Cleo! Es Jūs vienmēr apbrīnoju, ka varat nosaukt likumu pantus un zināt, kur ko atrast. Liels paldies!:)
Kice 23.05.2005 21:40
196 сообщений на сайте
196 сообщений на сайте
es ne jau visu zinu, es apmēram nojaušu, kur varētu meklēt un tad skatos vai mana nojauta ir pareiza, ja nav tad domāju tālāk, kur vēl tas varētu būt.
По месту выплаты не облагается. Гонорар - не зарплата и авторские отношения - не трудовые.
Если автор нигде по трудовому договору не работает и за него соц.платежи не платятся, то он должен платить их сам как самозанятое лицо.
Если соцплатежи где-то платятся, то автор сам может платить или не платить. Как душа пожелает.
Если автор нигде по трудовому договору не работает и за него соц.платежи не платятся, то он должен платить их сам как самозанятое лицо.
Если соцплатежи где-то платятся, то автор сам может платить или не платить. Как душа пожелает.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть