Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

поставка в Литву К списку тем

поставка в Литву
Подскажите какая форма накладной должна быть и где её взять?

Мы продаём товар в Литву (делаю это впервые)клиент сам приедет за товаром.
Morozae
Morozae 01.06.2005 13:43
355 сообщений на сайте

Ответы (10)

Если можно пришлите необходимые бланки morozae@inbox.lv
Morozae
Morozae 01.06.2005 13:45
355 сообщений на сайте
Jābūt rēķinam, nevis PPR, tas atkarīgs kādu nu katra programma to drukā. Ja klients pats brauc pēc precēm, tam ir jābūt atrunātam līgumā, lai jūs varētu pierādīt, ka preces ir izvestas no Latvijas un PVN būtu 0 %. Rēķinā ir jābūt ierakstītam uz kāda panta pamata PVN likme ir 0%.
Iii
Iii 01.06.2005 13:49
62 сообщения на сайте
Jābūt arī CMR. Rēķins un līgums nepierāda, ka prece ir izvesta no Latvijas.
Dacis
Dacis 01.06.2005 13:56
466 сообщений на сайте
А СМР доказывает?
H2so4
H2so4 01.06.2005 14:01
1644 сообщения на сайте
Man nav skaidrs kāda CMR var būt ja pasūtītājs pats ar savu transportu atbrauc tai pakaļ. Varbūt, ka es kaut ko nesaprotu, bet man šķiet, ka CMR pamatā lieto, ja kravu pārvadā nevis piegādātājs, bet kāda cita transporta firma?
Iii
Iii 01.06.2005 14:06
62 сообщения на сайте
http://www.vid.gov.lv/search/document.asp?src=/2vidinf/docs/1807.htm
Cleo
Cleo 01.06.2005 14:06
19235 сообщений на сайте
По-моему, это белое пятно в законодательстве и каждый выкручивается как знает.
H2so4
H2so4 01.06.2005 14:12
1644 сообщения на сайте
дело в том что груз не большой и представитель фирмы покупателя будучи в Риге попутно заберет груз.Если он распишется на накладной о получении груза этого достаточно?
Morozae
Morozae 01.06.2005 14:17
355 сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/search/document.asp?src=/2vidinf/docs/1823.htm

man bija jautājums par automašīnas prikšanu ES valstī, kad mēs paši viņu ievestu un no VID atnāca šāda atbilde:

"Saskaņā ar likuma Par PVN" 1.panta34.daļu preču iegāde ES teritorijā ir preču saņemšana iekšzemē no citas dalībvalsts, ja preču nosūtīšanu vai transportēšanu no citas dalībvalsts nodrošina preču piegādātājs vai preču saņēmējs, vai trešā persona preču piegādātāja vai preču saņēmēja vārdā.

Likuma 28.pantsnosaka, ka apliekamā persona preču piegādēm ES teritorijā piemēro nodokļa 0% likmi, ja:

1) preču pavaddokumentos (to skaitā rēķinā) norādītais preču saņēmējs ir citas dalībvalsts apliekamā persona ar derīgu reģistrācijas numuru un šīs dalībvalsts ar pievienotās vērtības nodokli apliekamp personu reģistrā;

2) preces ir nosūtītas vai transportētas no iekšzemes uz galapunktu citā dalībvalstī un to apliecina preču piegādātāja rīcībā esošie preču transporta dokumenti.

Jūsu gadījumā, ja darījums notiek ar PVN maksātāju, tad tiks piemērota 0% likme (saskaņā ar 6.direktīvu) un minētais darījums no pircēja viedokļa ir uzskatāms par preču iegādi ES teritorijā.

MK 22.04.2004. noteikumu Nr.427 Likuma Par PVN normu piemērošanas kārtība 240.punktsnosaka, ka piemērojot likuma 28.pantapirmās daļas otro punktu, ja preču trsnaportēšanu nodrošina preču saņēmējs, par preču transportēšanas dokumentu var uzskatīt jebkuru dokumentu, kas apliecina preču nodošanas faktu pārvadātājam.

Sekojoši CMR nav likumā noteikts kā preču transportēšanas fakta vienīgais pierādāmais dokuments. Tas var būt jebkurš dokumnets, kas apliecina preču nodošanas faktu pārvadātājam."
Cleo
Cleo 01.06.2005 14:20
19235 сообщений на сайте
Man bieži ir tāda situācija, ka Lietuvas pārstāvji atbrauc paši pakaļ precei, un konsultējoties arī VID man atbildēja, ka līgumā ir jābūt paredzētam, ka pircējs pats pārvadā preci. Viņi paraksta rēķina eksemplāru un uzliek zīmogu.
Iii
Iii 01.06.2005 14:21
62 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.