Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

komandējums/ graamatojums/ nodoklji К списку тем

komandējums/ graamatojums/ nodoklji
Svecinaati! Esmu pashnodrbinaata persona, kura pati ved savu graamatvediibu.

Visus, kas saistiits ar komandeejumu es peerku pati - lidmashiinas biljete, viesniica utt. peec tam piestaadu reekjinu uznjeemumam par visiem teerinjiem, kuraa ieljauju arii dienas naudu.

Jautaajums

- vai par sho sanemto summu (komandeejuma kompensaacija) man ir jaamaskaa nodokji?

- Kaa sho kompansaaciju graamatot - kaa "Ieņēmumi no citām saimnieciskās darbības veidiem" vai var arī kā "ieņēmumi, kas nav attiecināmi uz ienākuma nodokļa aprēķināšanu"?

- vai dienas naudas apjomu var neaplikt ar nodokli, ja ir braukts arii uz kaadu tuvaaku valsti un nav teiksim lidmashiinas biljetes apliecinaajums, bet braukt ir ar mashiinu, piem., uz Lietuvu?

Vai kompensaacija par komandeejumu arii skaitaas, ja man ir jaanosaka kad man ir jaakljuust par pvn maksaataaju? (ja skaita komandeejuma naudas, tad tas noziimee, ka paaris taalaaki komandeejumi un es esmu pvn maksaataajs)
Saniata
Saniata 07.06.2005 14:49
2 сообщения на сайте

Ответы (3)

Komandējuma dienas naudas domātas?? Tām ir kompensācijas raksturs un ar nodokļiem tās neapliekas!! Un tie ir, man domāt, komandējuma izdevumi (75..)!!
Kikka
Kikka 07.06.2005 15:16
37 сообщений на сайте
Ja - komandeejuma dienas naudas. Es saprotu, ka taas ar nodokli neapliekas, bet kaa ir pashnodarbinaatajam? Es rasktu visu vienaa reekjinaa:

- avio biljete,

- viesniica,

- komandejeuma dienas nauda utt.

Vai buus pareizi, ja es sho summu lieku uz "ieņēmumi, kas nav attiecināmi uz ienākuma nodokļa aprēķināšanu"?

Vai buus pareizi, ja es sho summu (koandeejuma dienas naudu un atmaksaatos biljeshu un viesniicu reekjinus) nenjemshu veeraa, kad man jaanoska, kuraa momentaa jaakljuust par pvn maksaataaju?
Saniata
Saniata 07.06.2005 16:15
2 сообщения на сайте
Давайте еще раз и подробней. Сначала вы едете в командировку, покупаете билеты, оплачиваете гостиницу, выплачиваете себе суточные и т.д. Потом выставляете счет какой-то фирме, в который включаете всю сумму ваших расходов?

Тогда полученная от этой фирмы сумма будет вашим доходом, а все, что вы потратили - вашими расходами. Разница между доходами-расходами облагается налогами.
Albina
Albina 08.06.2005 23:52
64740 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.