Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
nozagti grāmatvedības dokumenti К списку тем
nozagti grāmatvedības dokumenti
mīļie kolēģi Lūdzu palīdziet!
uzsāku darbu uzņēmumā,kuram par 2004.gadunav iesniegta
Bilance.arVID viss ir saskaņots, un ir iedots gada pārskatu iesniegšanas pagarinājums līdz 01.07.2005.tiktālu viss ir kārtībā,bet situācija ir tāda,ka kāds negodīgs darbinieks 2004. gada decembrī nozaga daļu no gramatvedības dokumentiem (virsgrāmatu,kases dokumentus,uc svarīgus dokumentus)kurus nav cerību atgūt par to ir ierosināta krimināllieta,tagad mēģinu no pāri palikušajiem kautko restaurēt,bet virsgrāmatā nesakrīt jau sākuma saldo par 51758 Ls.unkurā kontā tie ir atradušies,kas to lai zin!ko Jūs ieteiktu darīt?es nezinu, jo no pirksta taču es arī nevaru izzīst kādu debitoru vai kreditoru parādu un katram kontam taču ir pretkonts un man kaut kā tas viss ir jāpamato.ārprāts!!!
Ответы (49)
vai 2003.gadabeigu atlikumu arī nav? Vai nav kaut kur elektroniski arī kas saglabājies no reģistriem.
tur jau tā lieta,ka beigu atlikumi ir daļēji un datora cieto disku arī šis pats darbinieks nozaga kopā ar dokumentiem.
Visprātīgākais jau laikus meklēt citu darba vietu.
kāds labums tam darbiniekam no tā?
1) Pievērst uzmanību faktam par zagšanu. "Nozagt" tāda veida dokumentus varēja tikai grāmatvedis, vai cilvēks kurš nav sava pratā.
2) Ja jūs meģināsiet kaut ko darīt firmas labā, tad paņemt par savu darbu atbilstojušo atalgojumu un tam nav jābūt mazam.
3) Pilnīgi piekritu Zanekiploka padomai.
lai zagtu grāmatvedības dokumtnus un turklāt vēl cieto disku ir jābūt ļoti nopietnam iemeslam.
Neapskaužu to, kam jāsaved šī lieta kārtībā!Varbūt konsultēties VIDā- ko viņi saka?
varbūt var pagarināt gada pārskata nodošanas termiņu un iesniegt policijas izziņu, ka dokumenti nozagti un ierosināta krimināllieta.... nu kamēr neatradīs zagli, nezinu gan kā var galus savilkt. Vēl jau var sazināties ar visiem pircējiem un piegādātājiem, lai iegūtu visu darījumu dokumentu kopijas.
paldies mīļie kolēģi par atbildēm!
Iemesls,lai nozagtu dokumentus ir vienkāršs - gramatveža palīga konflikts ar vadītāju.vainīgā persona, kas nozaga dokumentus ir zināma, bet viņš apgalvo,ka dokumenti ir iznīcināti, tādējādi uz atgūšanu nav ko cerēt.VID ir iesniegta izziņa par krimināllietas ierosināšanu,bet policija īpaši nesaspringst,jo materialā izteiksmē laikam jau šī zādzība neskaitās liela.unja arī policija kaut ko darītu, tāpat neko nevar izdarīt. kas attiecas uz pircējiem un piegādātājiem, tad es jau nezinu kuri tie ir.unman jau arī citos kontos nav sākuma atlikumu, nevaru savest kopā galus ar pamatlīdzekļiem, nolietojumu, avansa norēķinu personām, rezervēm un vēl dažiem kontiem.
vot i ņem pēc tā grāmatvežu palīgus...
skumji, ka tā.
Ну так и помощник, наверно, не с бухты-барахты так сделал... Видимо, не все там так просто...
Ну если только на работе от перегрузки сума не сошел....
konfikti mēdz būt dažādi un arī cilvēki ... man arī bija konflikts ar vienu darba devēju (materiālā ziņā), bet lai arī paliku zaudētājos, tomēr dokumentus nezagu.
Cleo! Varbūt tāpēc ka jauna un tas bija pirmais gadījums?
varbūt tāpēc, ka jauna un naiva, bet tas bija tāds starta posms grāmatvedībā- pirmais uzņēmums, drusku zaudēju materiālā ziņā, bet vinnēju izaugsmes ziņā (darba prakses). Kā saka mani vienkārši "piečakarēja" un vēl saņēmās nekaunības un zvanīja, lai pakonsultētos dažādos grāmatvedības jautājumos... pēc pāris atteikumiem atkāpās, bet manu telefonu gada pārskatā ierakstījuši, kuru es nemaz netaisīju un protams mani ik pa brīdim patraucē no VID un no Komercreģistra.
Если начальные остатки по главной книге не идут, то помощник не причем. Главную книгу главбух обычно делает. К нему и вопросы.
Попробуйте сначала по тем остаткам, которые есть восстановить баланс на конец 2003 года. Или наоборот, по балансу восстановить остатки, которые должны быть.
Баланс на фирме должен быть. Или возьмите копию в регистре.
Потом пробуйте восстанавливать учет по тем документам, которые есть.
Кассу восстановить можно. Выручка идет по кассовому аппарату, платежи в банк и из банка видны на выписках. Может только потеряете чеки. Но тут ничего не поделаешь.
Расчеты с поставщиками и покупателями проходят через банк. По крайней мере видны накладные и суммы.
Klepa
Sasmīdināji... Ka ti ar mani kautkas tāds "ot peregruzki nenotiekās
Varu iedomāties kāds ģīmis būtu priekšniekam !
Maija, es taču rakstīju, ka virsgramata ir nozagta, un es mēģinu viņu restaurēt pēc tiem dokumentiem, kuri man ir.2003. gada bilance arī ir nozagta.kopumā ņemot gramatveža palīgs labi zinājis ko ņem, lai pēc iespējas sāpīgāk iegrieztu uzņēmumam.
bet pat, ja es to daru no 2003. gada bilances nezinu kādos posteņos un kādas summas konkrēti ir licis iepriekšējais gramatvedis.
piemeram nezinu kādas ir P/L kategorijas un atlikusī vērtība, jo PL kartītes un iegādes dokumenti arī nav.
Indrina, VIDā ir 2003.gadapārskata eksemplārs, tur ir visi atlikumi.
Документы украл помощник, а куда делся главбух?
Закрыть
Краткое описание нарушения