Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN un 15 dienas
Ja pakalpojums sniegts maijā, piem. 31.05.05., rēķinu izraksta 13.jūnijā. PVN attiecina uz maiju vai jūniju?
p.s. Atliek vienam muļķigu jautājumu uzdot:)))
Ответы (11)
Ieņēmumi - maija
PVN - jūnija
Amuil, kā tad ar PVN deklarāciju? 'Ja jau PVN jūnija, tad ieņēmumi arī jūnijā.
PVN un ieņēmumi ir 2 dažādas lietas un 2 dažādi likumi.
PVN jūnijas deklarācijā, bet ieņēmumi ir maija.
Principā vajag tā
31.05. Dt 2310 Kt ieņēmumi
13.06. Dt 2310 Kt PVN
Bet sakarā ar to, ka ieņēmumiem un UIN taksācijas periods ir gads, tas ir aktuāli tikai decembrī/janvārī
Amuil, tātad taisot PVN deklarāciju, apliekamo ieņēmumu lieku maijā, bet pvn no tā lieku jūnijā? :-?
Nu ja, es jau tā arī domāju, ka tas uz gada beigām. Uhh, Amuil, sabiedēji gan mani
Nejauciet divas lietas, PVN deklarācijas aizpildīšanu un ieņēmumu atspoguļošanu. PVN deklarācijā Jūs uzradiet ieņēmumus no kuriem tiek aprēķināts PVN.
"taisot PVN deklarāciju, apliekamo ieņēmumu lieku maijā" apliekamo arī jūnijā, jo nodokli ir jāaprēķinā no apgrozījuma, šis apgrozījums būs 41 ailē un nodoklis 52, bet jūnijā
Bet ir firmas kuras vadībai ikmēnesi taisa bilanci.Untad tas attiecās ne tikai uz gada beigām.
Amuil, ir ok, es saprotu ieņēmumu atspoguļošunu, ja tas vajadzīgs ik mēnesi vadībai. šis nebija tas gadījums- šis bija "situacija ordinaris".
Tāpēc jau piebildu, ka atliek vienam muļķigi pajautāt, un var sākt šaubīties vai dari pareizi;)
Закрыть
Краткое описание нарушения