Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
Augstākā izglītība К списку тем
Ответы (10)
no pieredzes teikšu - nav vērts, tad labāk uzreiz uz bakalauru, jo ar 1.līmeņa ausgtāko tālāk ņem tikai dažās vietās uz 2.līmeņa augstāko un beigu beigās iznāk mācīties vēl ilgāk nekā uz bakalauru un joprojām bez "grādiem", lai gan programma ir vienlīdzīga bakalaura programmai 1.līmeņa augstākajā profesionālajā, atskaitot dažus priekšmetus un īsāku apmācības laiku, bet bez grāda.
Un sakiet lūdzu vēl. Kur vislabāk būtu mēģināt? Gribas mācīties protams neklātienē, bet lai nav brīvdienās.
Tu neesi pateikusi, kādā specialitātē tu vēlētos mācīties.
Bdaiga 15.06.2005 21:36
269 сообщений на сайте
269 сообщений на сайте
Ну раз вопрос задан на этом форуме, то, скорее всего, речь идет об образовании, связанном с бухгалтерией.
Man gan nav tik skeptiska nostāja pret 1.līmeni. Manuprāt, tam ir vairākas priekšrocības. Pirmkārt, pa šiem diviem gadiem tu jau apjaut vai tevi izvēlētā lieta vispār interesē un padodas. Otrkārt, pat ja gribi mainīt virzienu, pēc diviem gadiem tev jau ir "papīrs" uz rokas, un pabeigts 1.līmenis, nevis, ja pārdomātu bakalaura studiju laikā - nepabeigta ausgtākā. Kas tad tomēr skan labāk? Pati tikko beidzu 1.līmeni un neko sliktu nevaru teikt, bez tam mierīgi var turpināt tālāk un vēl peč 2 gadiem būs jau bakalaurs. Bez tam, papildus pasākums vēl pa visu - izlaidums. Super!
Tā kā, viss atkarīgs no paša cilvēka rakstura. Bet visā visumā neko sliktu nevar teikt par t.s. koledžu.
Tā kā, viss atkarīgs no paša cilvēka rakstura. Bet visā visumā neko sliktu nevar teikt par t.s. koledžu.
Kristinec 17.06.2005 12:44
41 сообщение на сайте
41 сообщение на сайте
Kristinec!
Vai es pareizi domaju, 1.līmeni=tehnikuma beidzējs
bakalaurs=? koledža vai arī var būt tehnikuma?
Vai es pareizi domaju, 1.līmeni=tehnikuma beidzējs
bakalaurs=? koledža vai arī var būt tehnikuma?
Kristiniec, nu nez nez... kurā skolā vēl pēc diviema gadiem iedos bakalauru? Cik esmu interesējusies tā pati LLU piedāvā sākt tikai no 1.kursa(1.līmeni kuru paši iedevuši nemaz neņem vērā pie iestājas noteikumiem), jo LLU ir tikai akadēmiskais bakalaurs. Madonā un Rēzeknē, ja nemaldos ņem ar 1.līmeņa diplomu, bet pēc 2 gadiem būs 2.līmeņa augstākā. It kā Jelgava tagad arī ir iedevusi programmu uz akreditāciju lai varētu turpināt tie, kas tur ieguva 1.līmeņa profesionālo augstāko.
Attiecībā uz pasākumiem, tos jau var organizēt kaut katru semestri
nezinu varbūt esmu skeptiski noskaņota tāpēc, ka izgāju tam visam cauri- sākās ar to, ka stājoties solīja pēc tiem 2 gadiem Jelgavā nomācīties vēl divus un būs bakalaurs, bet kad beidzām tos divus gadus izrādījās ka mēs bijām domāti "darba tirgum" un ka mums viņi var piedāvāt stāties 1.kursā ekonomikas fak. uz akadēmisko bakalauru un jāņem līdzi vidējās vai vidējās speciālās skolas diploms. Tad jautājums priekš kam viņi paši deva to 1.līmeņa augstākās profesionālās diplomu, ja paši neuzņem pēc tā uz bakalauru?
Kāda vispār var iet runa par gatavošanu "darba tirgum", ja mēs 80% no kursa bijām strādājošie grāmatveži.
Attiecībā uz pasākumiem, tos jau var organizēt kaut katru semestri
nezinu varbūt esmu skeptiski noskaņota tāpēc, ka izgāju tam visam cauri- sākās ar to, ka stājoties solīja pēc tiem 2 gadiem Jelgavā nomācīties vēl divus un būs bakalaurs, bet kad beidzām tos divus gadus izrādījās ka mēs bijām domāti "darba tirgum" un ka mums viņi var piedāvāt stāties 1.kursā ekonomikas fak. uz akadēmisko bakalauru un jāņem līdzi vidējās vai vidējās speciālās skolas diploms. Tad jautājums priekš kam viņi paši deva to 1.līmeņa augstākās profesionālās diplomu, ja paši neuzņem pēc tā uz bakalauru?
Kāda vispār var iet runa par gatavošanu "darba tirgum", ja mēs 80% no kursa bijām strādājošie grāmatveži.
domāju ,ka pirmā līmeņa augstākajai izglītībai nav ne vainas,pat tad, ja viņi maca to pašu ko tehnikumā. ļoti labi jo ir jau reālas priekšzināšanas un macīties ir daudz vieglāk un jaunu grāmatvedību jau neizdomāsi lai viņa rasdikāli atšķirtos starp mācību iestādēm, cita lieta ir cik kādas konkrētas macību iestādes diploms augstu kotējas darba tirgū. manai paziņai tiko viens uzņēmums igauņu uzņēmums piedāvaja ļoti augsti darbu gramatveza amatā viņa ir beigusi amatniecības vidusskolas gramatvedības fakultāti,ta teikt vidējā specialā izglītība, bet dažiem darba devējiem ir pilnīgi vienalga ko gramatvedis ir beidzis, galvenais lai ir vēlēšanas un spēja strādat.cik cilvēku tik viedokļu un nosodāms nav neviens no tiem. Lai Jums visiemjauks pirmsbrīvdienu vakars!
Indrina 17.06.2005 16:12
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Lile! atvaino par pareizraksības kļūdām, bet man dators neatpazīst latviešu valodu.
Indrina 17.06.2005 16:13
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть