Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Kases grāmata К списку тем

Kases grāmata
Esmu saskārusies ar problēmu, ka klientam, ko pārņēmu, iepriekš grāmatvedība kārtota "ar roku". Sāku ar šo klientu strādāt no maija. Vēlos datorprogrammā ievadīt kontu atlikumus uz 31.12.04 un visus darījumus par 2005.gadu lai vieglāk sagatavot 2005.gadapārskatu. Pilnīgi noteikti vēlos izvairīties no tālākas dokumentu kārtošanas tipogrāfiskajās "grāmatās".

Mana problēma - kase. Sanāk, ka vairāki kases orderi un ieraksti kases grāmatā dublēsies - būs gan papīra formā, ko rakstījusi iepriekšējā grāmatvede, gan datorā. Vai tas nebūs 584.MKnoteikumu pārkāpums? Es varētu anulēt kases grāmatas atlikušās lapaspuses sakarā ar to, ka tālāk grāmatvedība tiek kārtota ar datorprogrammu. Bet ko darīt ar orderiem, kas tagad būs dubulti? Varbūt saglabāt esošo numerāciju un "vecos orderus" neizdrukāt, bet izdrukāt tikai tos, kas veidoti no jauna? Un kases grāmatu drukāt tikai no datorizētās ēras sākuma?

Saprotu, ka mani jautājumi var likties naivi, bet nekad neesmu kārtojusi grāmatvedību ar roku un visi mani vecie klienti algas mēdza maksāt caur bankām, nevis kasē ar sarakstu

Jau iepriekš pateicos par atbildi!
Ilzex
Ilzex 21.06.2005 11:04
2710 сообщений на сайте

Ответы (4)

Es tā arī darīju kādreiz- saglabāju numerāciju un tikai neizdrukāju jau esošos orderus.Kasesgrāmatu drukātu attiecīgi no pārejas momenta uz datorizēto uzskaiti. Vienīgais uzskaites metodikā šo faktu jāpiefiksē- par pāreju uz dat.uzskaiti.Esdomāju tā...
Frezy
Frezy 21.06.2005 11:20
1986 сообщений на сайте
Я думаю, что нужно продолжать нумерацию и сохранить старые ордера и кассовую книгу, а "свои" документы распечатывать с того момента, когда Вы начали работать.
Martinas
Martinas 21.06.2005 11:20
38532 сообщения на сайте
Paldies, meitenes!

Bet ne līdz galam aizpildītā vecā tipogrāfiskā kases grāmata- tas nekas? Vai tukšās lapas labāk anulēt?
Ilzex
Ilzex 21.06.2005 11:54
2710 сообщений на сайте
Pārsvītrojiet ar lielo "Z" burtu - un viss.
Martinas
Martinas 21.06.2005 14:24
38532 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.