Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Atkal par debitoru parādiem. К списку тем

Atkal par debitoru parādiem.
No pagājušā gada ir iesēdies vienas pašvaldības parāds, kuru viņi zemu noliecot galvu, nevarēšot samaksāt viņu neizdarības dēļ. Pagājušā gada pārskats sastādīts, šogadā līdzekļi nav un nebūs. Viņi jūtoties vainigi, bet diemžēl apmaksāt nevarēšot.

A ko man tagad darīt. Ar direktoru apspriedāmies, ka vajadzētu rakstīt nost, citādi kā ērms tā summa lec acīs, sevišķi, ja skaidri pasaka, ka naudas nebūs.

VIDā vakar teica, ka var rakstīt nost uz izziņas pamata, bet loģiski japalielina apliekamais ienākums, bet likuma par UIeN stāv rakstīts, ka norakstīt var tikai tad, ja uzņēmums bankrotējis, likvidejies utt.

???? Kādi ieteikumi Jums butu?
Tv
Tv 28.06.2005 09:57
23 сообщения на сайте

Ответы (13)

Pirmkārt, ja tas ir pašvaldība, paņemtu no viņiem vēstuli par to, ka viņi netaisas samaksāt parādu.
Klepa
Klepa 28.06.2005 10:10
6793 сообщения на сайте
Diez vai mēs sagaidīsim no viņiem tādu vēstuli, jo arī salīdzināšanas aktu neparaksta, bet mēģināsim arī vēstuli "izspiest" no viņiem.
Tv
Tv 28.06.2005 10:24
23 сообщения на сайте
Reāli nesaņemams debitora parāds ir jānoraksta pat obligāti vai nu uzreiz uz izmaksām vai uzkrājumos šaubīgos debit.parādos.Zvērināti revidenti vispār neļauj bilancē uzrādīt debit parādu vecāku par apmēram 2 gadiem , lai nodrošinātu , ka bilancē ir atspoguļota faktiskā ekonomiskā situācija ( nav maldīgi uzrādītas nesaņemamas summas ).UIeN nosaka , ka apliekamais ienākums jāpalielina tad , ja nav dokumentāli pierādijumi par uzņēmuma bankrotu , likvidāciju .Bet norakstīt neaizliedz jebkuru debit. parādu .
Ilma
Ilma 28.06.2005 10:25
30495 сообщений на сайте
Varbūt es maldos ,jo pati ar paradu neesmu saskarusies, bet, ka macija, ka var norakstīt ka Jums teica Vidā, uz šaubīgiem debitoriem K4315, izziņu, un pirms tā uzrakstīt pretenziju.
Februaris
Februaris 28.06.2005 10:27
3562 сообщения на сайте
Vēl jo vairāk , ja nav salīdzināšanas akta , tad debit parāds ir norakstām gandrīz obligāti.
Ilma
Ilma 28.06.2005 10:27
30495 сообщений на сайте
Илма!! и где Вы такое вычитали????? Ага, если нет акта сверки, то кредиторов в доходы, а дебиторов в расходы?

Zvērināti revidenti vispār neļauj bilancē uzrādīt debit parādu vecāku par apmēram 2 gadiem , lai nodrošinātu , ka bilancē ir atspoguļota faktiskā ekonomiskā situācija....

А Вы знаете, что такое накопление на сомнительных дебиторов???? Дебиторы может быть и не указываются, но НЕ списываются.
Amuil
Amuil 28.06.2005 10:37
26369 сообщений на сайте
Vai jusu parādniekam - pašvaldībai nav augšstāvošas organizācijas, kurā var sūdzities uz viņiem?
Klepa
Klepa 28.06.2005 10:41
6793 сообщения на сайте
Kur tad sudzēties? Paši vien varam tagad kost pirkstos, ka tos rēķinu izrakstījām un nodokļus samaksājām. Nu nezinu, nezinu ka pareizāk rikoties...
Tv
Tv 28.06.2005 11:24
23 сообщения на сайте
Amuil , protams , ka var veidot uzkrājumus nedrošiem parādiem , bet mēs vienmēr norakstām debitoru parādus uzreiz uz izdevumiem , jo arī tas ir atļauts . Un cik bieži tad Jūs atgūstiet debitoru parādus , kas ir ielikti šaubīgajos debitoros ? Šaubīgo debitoru veidošana man tikai personīgi liekas lieka ķēpa , jo tie praktiki nekad nav atgūti .
Ilma
Ilma 28.06.2005 13:49
30495 сообщений на сайте
Nu bet nevajag rakstīt "ir norakstām gandrīz obligāti", nekas obligats te nav.
Amuil
Amuil 28.06.2005 14:14
26369 сообщений на сайте
Jā piekrītu OBLIGĀTI tas tiešām nav.
Ilma
Ilma 28.06.2005 14:19
30495 сообщений на сайте
Почему же Илма, такие долги иногда возвращают. Я каждый год делаю накопления.
Albina
Albina 28.06.2005 19:13
64884 сообщения на сайте
Nemaz nestrīdos par to , ka nav jāveido uzkrājumi šaubīgiem debitoru parādiem . Un ja es atgūšu jau norakstītu uzreiz uz izmaksām debitora parādu arī tad taču var atjaunot debitora parāda norakstīto summu .Šeit es domāju kā katram liekas pareizāk un cerības atgūt parādu .Tomēr es sapratu , ka Tv vispār baidās norakstīt vai veidot uzkrājumu debit.parādiem , bet tas nav nekas ārkārtējs es arī gandrīz katru gadu kādu debit parādu norakstu . Un debit norakstīšana jau ir neizdevīga jau tikai pašam uzņēmumam , jo nodokļi jau valstij visi samaksāti no faktiski nesaņemtas summas .
Ilma
Ilma 29.06.2005 09:29
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.