Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Rēķins no Lietuvas К списку тем

Rēķins no Lietuvas
Saņēmām rēķinu no LT firmas par transporta pakalpojumu ar 18% PVN. Vai tas ir pareizi? Viņi to pamato ar to, ka pārvadājums nešķērsoja LT robežu. Ja ir pareizi, kā rīkoties mums - reversais PVN nav jārēķina un kur likt tos viņu aprēķinātos 18%?
Ituksis
Ituksis 30.06.2005 13:10
12 сообщений на сайте

Ответы (5)

(6) Transporta pakalpojuma sniegšanas vieta ir tā vieta, kur notiek transportēšana. Pasažieru transporta pakalpojuma sniegšanas vieta ir tā vieta, kur notiek pasažieru pārvadāšana, ievērojot iekšzemē un citās valstīs veiktos attālumus. Preču transporta pakalpojumiem, kas saistīti ar preču eksportu, preču importu un tranzīta pārvadājumiem, pakalpojuma sniegšanas vieta nav iekšzeme.

(3) Preču transporta pakalpojuma Eiropas Savienības teritorijā sniegšanas vieta ir iekšzeme, ja preču transporta pakalpojumu Eiropas Savienības teritorijā apliekamā persona saņem no citas dalībvalsts apliekamās personas.

Bet kāpēc "nešķērsoja LT robežu"? Ja latvijas firma pārdot preci lietuvas teritorijā, tad viņai ir jāreģistrējas LT ka PVN maksātājs.
Tt7
Tt7 30.06.2005 13:37
37863 сообщения на сайте
Darīšana ir tikai ar transporta pakalpojumu.Pēc mūsu pasūtījuma LT transporta firma veica pārvadājumu LT teritorijā.

Vai šajā gadījumā nav spēkā: Apliekamās personas sniegtajam preču transporta pakalpojumam ES teritorijā pemēro nodokļa 0 % likmi, ja tas tiek sniegts citas dalībvalsts apliekamai personai.(28.p.4.d.)
Ituksis
Ituksis 30.06.2005 14:01
12 сообщений на сайте
Bet 28. 4 var piemērot tad, kad lietuvas transportnieks sniedz šo pakalpojumu latvijas uzņēmumiem latvijas teritorijā, vai otrādi - jūsu uzņēmums sniegtu šo pakalpojumu Lietuvā lietuvas uzņēmumiem. Bet jūsu variantā man nav skaidrs ko un kam lietuvieši pārvadāja Lietuvā un kāpēc jums nepatīk viņu 18% tādā gadījumā?
Tt7
Tt7 30.06.2005 14:40
37863 сообщения на сайте
Paldies! Pieleca arī man par sniegšanas vietu ES teritorijā. Ar rēķinu viss kārtībā, bet vai reversais PVN jārēķina?
Ituksis
Ituksis 30.06.2005 14:45
12 сообщений на сайте
Es īsti nesaprotu par ko Jūs maksājāt (ja LT jums nebija preču iegāde un piegāde), bet ja ir saņemts rēķins ar LT nodokļa likmi, tad nekādu reversu nevar piemērot un vienkārši ir jāliek izdevumos ar visu PVN.
Tt7
Tt7 30.06.2005 16:09
37863 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.