Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Z kases grāmatā . К списку тем
Ответы (5)
Atbilde ir šajā jautājumā http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=7&tid=22036&pg=1
MK 584 noteikumi 11. Ja kases grāmatu kārto elektroniski, izmantojot datorprogrammu, tad nodrošina izdrukas – attiecīgā perioda kases ieņēmumu un izdevumu pārskatus. Pārskatiem jābūt numurētiem no pārskata gada sākuma augošā secībā. Pārskata gada beigās vai, ja nepieciešams, agrāk izdrukas brošē hronoloģiskā secībā.
ja nepieciešams, teiksim pārbaudei var brošēt un cauršūt ātrāk.
MK 584 noteikumi 11. Ja kases grāmatu kārto elektroniski, izmantojot datorprogrammu, tad nodrošina izdrukas – attiecīgā perioda kases ieņēmumu un izdevumu pārskatus. Pārskatiem jābūt numurētiem no pārskata gada sākuma augošā secībā. Pārskata gada beigās vai, ja nepieciešams, agrāk izdrukas brošē hronoloģiskā secībā.
ja nepieciešams, teiksim pārbaudei var brošēt un cauršūt ātrāk.
Bet,vai nevar atstāt kases grāmatu elektroniskā veidā,ja nav nepieciešams pārbaudei?

Inga73 01.07.2005 12:21
138 сообщений на сайте
138 сообщений на сайте
domāju, ka var līdz gada beigām, bet gada beigās gan ir jāizdrukā un jābrošē. Lai nerastos nesaskaņas ar VID tomēr ieteicams drukāt katru mēnesi un pievienot pie kases dokumentiem kases grāmatu, ja jautājat man tad es to darītu par katru dienu un drukātu divos eksemplāros. Bet varat protams spēkoties ar VID ņemot MK 584 noteikumus, lai gan 11.punktā arī teikts, ka jānodrošina izdrukas par attiecīgo periodu.
Es strādāju ar Zalkti.Drukāju par to dienu,kad ir bijuši darījumi 2 eksemplāros.Vienu lieku kasē,otru -lieku atsevišķi,gada beigās sašuju.

Valentinar 04.07.2005 21:50
411 сообщений на сайте
411 сообщений на сайте
Daru tieši tāpat kā Valentinar,tikai arī pa mēnesi vēl izdrukāju, kases dokumentos iešujot kā kopsavilkumu.Gadabeigās cauršūšu,numerācija iet tekoši,tā kā viss ir atbilstoši noteikumiem.

Vijoliite 05.07.2005 07:53
1711 сообщений на сайте
1711 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть