Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Grāmatveži, izsakiet savu viedokli!!! К списку тем

Grāmatveži, izsakiet savu viedokli!!!
Lūdzu atsaukties visus grāmatvežus un izteikt savu viedokli par sekojošu situāciju...

Mūsu uzņēmums piedalās pilsētas sprta svētkos. Lai reklamētu savu uzņēmumu, kā arī lai nodrošinātu mūsu komandai sporta tērpus esam iegādājušies kreklus ar uzņēmuma logo, kā arī iegādājāmies karogu ar uzņēmuma logo. Par iegādātiem krekliem un karogu esam saņēmuši rēķinu (t.sk. PVN18%)...

Kā Jūs interpretētu augstākminētos izdevumus? Vai tie ir saistīti ar saimniecisko darbību? Kā šie izddevumi skars Uzņēmuma ienākuma nodokli? Uz kādiem izdevumiem grāmatot? vai reprezentācijas? reklāmas?

iepriekš - Liels Paldies!!!!
Nata25
Nata25 01.07.2005 13:45
315 сообщений на сайте

Ответы (6)

Es šādus izdevumus uzskatītu ar ""saimn.darbību nesaistītie." Attiecīgi tie palielinās apliekamo ienākumu...
Frezy
Frezy 01.07.2005 13:54
1986 сообщений на сайте
Не связанные с хоздеятельностью. П.54 методических указаний о ПНП. Только там не майки покупали, а лодки и воздушные шары. Что практически то же самое.
Maija
Maija 01.07.2005 14:01
28223 сообщения на сайте
Es liktu uz reprezentācijas,reklāmas izdevumiem. UIN tas tad neietekmēs.
Inga73
Inga73 01.07.2005 14:20
138 сообщений на сайте
Es liktu uz reprezentācijas,reklāmas izdevumiem. UIN tas tad neietekmēs.

- Вообще очень даже ietekmē. Var norakstīt tikai 60%/
Amuil
Amuil 01.07.2005 14:36
26356 сообщений на сайте
Kreklus, ja tie ir nēsājami arī ikdienā, mierīgi varētu norākstīt 100%-gi kā specapģērbu (un PVN ieskaitīt priekšnodoklī).;) Ar karogu gan tā pašvakāk - piemēram, ja karogs maksāja 118,00 LVL t.sk.PVN18%, tad reprezentācijas izdevumos nonāk (man tas notiek pa diviem dažādiem kontiem) 60,00 LVL (konts 7781) un 47,20 LVL (konts 7782), tostarp priekšnodoklī ieskaita 10,80 LVL (18% no 60,00 LVL).
L_g_
L_g_ 01.07.2005 15:18
2 сообщения на сайте
VID metodika Nr. 2023 Par “Metodisko norādījumu par uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšanas kārtību” apstiprināšanu

2.piemērs.

Uzņēmējsabiedrība rīko sporta sacensības un īrē sporta zāli. Pasākumā piedalās gan paša, gan citu uzņēmumu darbinieki, kuriem piešķir sporta apģērbu un balvas, kā arī tiem paredzētas pusdienas un vakariņas. Šādā gadījumā nav iespējams noteikt katra konkrētā dalībnieka gūto labumu, tāpēc minētie izdevumi ir attiecināmi uz uzņēmējsabiedrības ar saimniecisko darbību tieši nesaistītām izmaksām, ko norāda deklarācijas 3.rindā.

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=169&hl=1&oid=1722&otype=13
Cleo
Cleo 01.07.2005 15:29
19235 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.