Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
EKA-ieņēmumu orderi
Sveiki!
Es jau labu laiku cilāju šo tēmu savā prātā... Nezinu, kā īsti ir pareizi.
Man ir vairākas struktūrvienības, viena strādā visu diennakti. Ir noteikts ar rīkojumu laiks cikos notiek Z-atskaites izsišana un tas ir pēc grāmatvedības darba beigām. Respektīvi tad būtu jākārto tai struktūrvienībai atsevišķa kases grāmata. Grāmatvedību kārtoju Tildē, ja piemēram ieviešu vairākas kases un tad pēc Z atskaites iegrāmatoju ieņēmumus piem. D261X K611X; K5721. Tad arī izdrukāju orderi. Vēlāk iemaksāju šo naudu centrālajā kasē. Tildē ir tā - ja izdrukā vienā kasē orderi, atlikums izmainās automātiski arī otrajā kasē - peimēram D261x (centrālā kase) K 261x (struktūrvienības kase). bet vienā kasē taču jābūt izdevumu orderim, otrā ieņēmumu orderim!!! Kā jūs tiekat galā - tie kuri strādā ar Tildi??????
Ответы (14)
Galvenajā kasē ir ieņēmumu orderis ,bet struktūrvienībai jeb EKAM ir kopija jeb kā senāk kvīts.bet sakarā ar toka kvīts ir a5 formātā uz EKA izdrukāto izņemtās naudas čekiņu uzrakstu galv.kasesord.nr un parakstās kasieris.
Mēs naudu laižam caur 2671 - nauda ceļā. Tā sanāk abās kasēs orderi - izdevumu orderis K261x(struktūrvienības kase) D2671(kasieris) un ieņēmumu orderis D261x(galvenā kase) K2671(kasieris).
Man tieši interesē kā tiek galā tie kas strādā ar Tildi?
un kāpēc gan nevarētu struktūrvienībai iekārtot kases kontu ar 5-zīmi? 26101 struktūrvienības kase un kontu plānā Tildē atzīmēt to kā analītiskās uzskaites kontu. Neesmu to darījusi, bet manuprāt visiem šādā veidā izveidotiem analītiskās uzskaites kontiem būtu jāieplūst sintētiskajā kontā 2610. Veetrasputne, uztaisiet vēl vienu tukšu Tildes Jumis datu bāzi un paeksperimentējiet.
lai gan papētīju, automātiski nesanāk, bet " Respektīvi tad būtu jākārto tai struktūrvienībai atsevišķa kases grāmata." Kāpēc gan? Nav jau teikts, ka obligāti jābūt, jo cik saprotu visamz no citām diskusijām, tad galvenajā kasē kases orderi sastāda pamatojoties uz EKA žurnāla ierakstiem.
Bet ja jau reiz Jūs ieviesāt kases grāmatu, tad pilnīgi loģiski, ka vienā kasē jābūt izdevumu orderim, otrā ieņēmumu orderim uz kontējumu D 2610 galvenā kase K 2611 veikala kase.
Polnostju soglasna s Cleo.u menja takaja situacija so strukturnimi podrazdelenijamu po vsej Latvii.U kazdoi strukturki svoja kassa i v konce mesjaca oni sdajut denjgi v centraljnuju kassu.U nih rashodnij order-u menja -prihodnij.
Cleo.
Nav jau problēma subkontu uztaisīt! Tildē vienkārši ir sekojoša situācija. Piemēram - tiek iegrāmatoti ieņēmumi no tirdzniecības vietas, kontējam D2611 K6110 k5721. respektīvi drukājam ieņēmumu orderi. Viss ir ok! bet tagad es to naudiņu gribu iemaksāt uzņēmuma cetrālajā kasē - tātad struktūrvienības kasē būs izdevumu orderis un kontējums D2610 K2611. Kā es šito nokontēju , tā man jau arī cetrālājā kasē parādās ieņēmumi, un ja drukāju vēl vienu ieņēmumu orderi tie vienkārši dubultojas!!!!!!!!! Tas notiek arī piemēram no kases iemaksājot naudu bankā. Kā es izdrukāju (izveidoju) izdevumu orderi, tā man automātiski arī bankā parādās jau ieņēmums no kases! ceru ka sapratāt manu murgaino skaidrojumu - vienkārši gribēju zināt kā citi Tildes lietotāji dara...:-?
kā var vēlreiz parādīties ieņēmumi, ja jūs kontējat D 2610 K 2611 ?????
"Tas notiek arī piemēram no kases iemaksājot naudu bankā. Kā es izdrukāju (izveidoju) izdevumu orderi, tā man automātiski arī bankā parādās jau ieņēmums no kases! " - tie nav ieņēmumi, tā ir naudas kustība, pilnīgi loģiski izrakstot kases orderi un nokontējot kā iemaksu no kases bankā vai otrādi ši operācija parādās gan kasē, gan bankā, otreiz šo operāciju no bankas izraksta nav jāgrāmato, jo tā jau ir iegrāmatota caur kasi.
nejauciet naudas kustību ar ieņēmumiem.
"Piemēram - tiek iegrāmatoti ieņēmumi no tirdzniecības vietas, kontējam D2611 K6110 k5721. respektīvi drukājam ieņēmumu orderi.." Jā, uzņēmuma struktūrvienības kasē ir ieņēmumi, kurus jau nokontējāt, izrakstot vienu kases ieņēmumu orderi. Tālāk notiek vairs tikai naudas kustība un nekādi ieņēmumi nekur nedubultojas D 2610 galvenā kase K 2611 struktūrvienības kase. Galvenajā kasē tas ir ieņēmumu orderis, struktūrvienības kasē tas ir izdevumu orderis, jo nauda tiek no veikala nodota uzņēmumam, tālāk uzņēmums var arī iemaksāt bankā un tad galvenajā kasē būs izdevumu orderis D 2620 banka K 2610.
Es šiti nesaprotu, kas Jums dubultojas? Atcerieties, ka Tildē kases operācijas ievada tikai caur kasi, bet kas attiecas uz bankas operācijām, tad bankā. Tās bankas operācijas, kuras skar kontu 2610 kase jau ir iegrāmatotas, izrakstot un nokontējot kases orderus, tāpēc otreiz tās no bankas izraksta ievadīt Tildes Jumis programmā nevajag. No bankas izraksta ievada teiksim- konta apkalpošanu, maksājuma uzdevumus, kuri iepriekš sagatavoti un atzīmējot "Izpildīts" arī automātiski ienāk tajā bankā tajā datumā, kad ir atzīme par izpildi, un no banaks izraksta ievada informāciju par ienākošo naudu bankas kontā teiksim no 2310 un citiem avotiem, izņemot kasi (jo tā kā jau teicu, ir jau ievadīta stādot orderus).
Ceru, ka mani sapratāt.
Un galu galā tikai loģiski ir fakts, ka ievadot kases orderi ar kontējumu D 2610 K 2620 , šī operācija parādās gan bankā, gan kasē- Jūs taču veicat divkāršā ieraksta grāmatvedības uzskaiti (viena konta debetā,otra konta kredītā)- šī operācija nonāk Tildē ne tikai tur, vēl arī nonāk virsgrāmatā, operāciju žurnālā utml. Tā ir programma, kur vienu operāciju jāieraksta tikai vienreiz, nevis kā veicot uzskaiti "ar roku", kad jāieraksta pašam gan vienā, gan otrā reģistrā. Tāpēc jau datorprogramma atvieglo dzīvi.
Cleo
Es varbūt nepareizi izteicos un Jūs mani pārpratāt...
Tur jau tā lieta, ka kases uzņēmumam ir vairākas. Jā notiek naudas kustība no kases uz kasi, tad respektīvi ir jābūt vienā kasē (no kuras iziet nauda) izdevumu orderim , bet otrā kasē (kurā ienāk nauda) ieņēmumu orderim.
Bet Tildē izveidojot izdevumu orderi, kur notiek iemaksa no vienas kases otrā, tā summa automātiski aizlec arī uz otru kasi. Tā summa jau parādās kā ienākošā, respektīvi nevaru izdrukāt ieņēmumu orderi tajā kasē kur nauda ienāk.
kāpec tad nevar? Neiznu kā Jūs skatāties, bet ja es izrakstu kases izdevumu orderi no veikala kases, tad izdrukāju kases izdevumu orderi un atverot ga;veno kasi, kur tas ir ienākums no veikala kases uzspiežot uz taa atveras kases ieņēmumu orderis.
speciāli uztaisīju izmēģinājuma versiju vēl vienu datu bāzi Tildei un sataisīju 2610 Kase un 26101 veikala kase (analītiskais) izrakstot kases orderi no viena uz otru varu izdrukāt gan vienas kases izdevumu orderi, gan otrā to, kas automātiski parādās ieņēmumu orderi.
Закрыть
Краткое описание нарушения