Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Avansa norēķini К списку тем

Ilze.dz 05.07.2005 13:44
123 сообщения на сайте
123 сообщения на сайте
Ответы (16)
Bet īstenībā jau vai tad te nav jāraksta atskaite par komandējumu, nevis avansa norēķins? Darbinieks ar rīkojumu ir nosūtīts komandējumā uz ārvalstīm.
Kur es varētu atrast veidlapu šādai atskaitei?
Kur es varētu atrast veidlapu šādai atskaitei?

Ilze.dz 05.07.2005 13:50
123 сообщения на сайте
123 сообщения на сайте
А как же вы без авансового отчета посчитаете? Отчет о командировке нужен. Пишется в свободной форме - где был, что делал. Авансовый отчет
Komandējuma atskaite
Saskaņā ar _____.gada ___.________ rīkojumu Nr.___ es atrados komandējumā ____________________________. komandējuma uzdevums izpildīts pilnā/daļējā apjomā.
un tiri piri ko tik es visu labu tur nesadarīju, ko vērtīgu ieguvu. Un es to visu noteikti izmantošanu uzņēmma labā
Lūdzu apstiprināt atskaiti un apmaksāt visus izdevumus pilnā apmērā.
Saskaņā ar _____.gada ___.________ rīkojumu Nr.___ es atrados komandējumā ____________________________. komandējuma uzdevums izpildīts pilnā/daļējā apjomā.
un tiri piri ko tik es visu labu tur nesadarīju, ko vērtīgu ieguvu. Un es to visu noteikti izmantošanu uzņēmma labā

Lūdzu apstiprināt atskaiti un apmaksāt visus izdevumus pilnā apmērā.

Viinodzinja 05.07.2005 14:18
127 сообщений на сайте
127 сообщений на сайте
Gribēju noskaidrot - vai nav jāņem tās dienas valūtas kurss, kas norādīts uz čeka, ja nav valūtas maiņas čeks, bet grāmatot var ar avansa norēķina datumu?

Lolita 05.07.2005 14:38
58 сообщений на сайте
58 сообщений на сайте
Послушайте Альбину - она плохого не посоветует.

Fantacy 05.07.2005 14:39
1043 сообщения на сайте
1043 сообщения на сайте
Да я и сама так делаю.

Fantacy 05.07.2005 14:40
1043 сообщения на сайте
1043 сообщения на сайте
Как меня учил ревидент :
1) затраты учитываются на день сделки,т.е. на дату чека( предположим потратили 100литов за неделю и это составило 20,00латов)
2)на дату отчета считаем валюту по курсу БЛ ( 100,00литов по курсу на день отчета 20,40 латов. - тогда появляется курсовая разница 0,40 сантимов. как мне кажется все это имеет смысл при достаточно больших суммах.
1) затраты учитываются на день сделки,т.е. на дату чека( предположим потратили 100литов за неделю и это составило 20,00латов)
2)на дату отчета считаем валюту по курсу БЛ ( 100,00литов по курсу на день отчета 20,40 латов. - тогда появляется курсовая разница 0,40 сантимов. как мне кажется все это имеет смысл при достаточно больших суммах.
MK noteikumi Nr.585 21.10.2003. Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju. 10. Visus ierakstus grāmatvedības reģistros izdara saimnieciskā darījuma dienā vai iespējami drīz pēc tās, bet ne vēlāk kā 15 dienu laikā pēc mēneša beigām.

Lolita 05.07.2005 14:58
58 сообщений на сайте
58 сообщений на сайте
Bet...
Latvijas grāmatvedības standarts Nr.1 "Finanšu pārskata sagatavošanas pamatnostādnes"
XII. Ārvalstu valūtu pārvērtēšana latos
20. Uzskaite uzņēmumā tiek veikta latos. Visi darījumi ārvalstu valūtās ir pārvērtēti latos pēc Latvijas Bankas oficiāli noteiktā valūtas kursa attiecīgā darījuma veikšanas dienā.
Un "attiecīgā darījuma veikšanas dienā" ir čeka datums.
Vai tad nav tā... :-?
Latvijas grāmatvedības standarts Nr.1 "Finanšu pārskata sagatavošanas pamatnostādnes"
XII. Ārvalstu valūtu pārvērtēšana latos
20. Uzskaite uzņēmumā tiek veikta latos. Visi darījumi ārvalstu valūtās ir pārvērtēti latos pēc Latvijas Bankas oficiāli noteiktā valūtas kursa attiecīgā darījuma veikšanas dienā.
Un "attiecīgā darījuma veikšanas dienā" ir čeka datums.
Vai tad nav tā... :-?
Piekritu "Понимай как хочешь", jo mums skolā mācīja uzskaitīt darījuma dienā, tas ir čekā uzradītājā datumā.
Но расчет-то производится с подотчетным лицом по командировке, а не с конкретной фирмой за оказанные в командировке услуги, потому и можно принять дату оформления авансового отчета датой расчетов по валюте.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть