Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения
регистрация в Коммерческом Регистре. К списку тем
Rina 12.11.2002 15:33
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (7)
Liekas ka jūsu gadījumā(ja nekļūdos), revidentam tik un tā jābūt, bet ja uzņēmums atbilst 2 no 3 likuma Par uzņ.gada pārskatiem 54.pantakritērijiem, tad revidentam jābūt zvērinātam.
Lena 12.11.2002 16:03
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
При регистрации (перерегистрации) в Ком. регистре ревизор указывается обязательно. Но это не значит, что это присяжный ревизор (любой человек). Присяжный ревизор Вам понадобится только для ревизии годового отчета, если Вы действительно превысите 2 из трех критериев (критерии см. на нашей странице "Справочная").
И этот присяжный ревизор будет совсем другим человеком, чем в Ваших регистрационных данных.
И этот присяжный ревизор будет совсем другим человеком, чем в Ваших регистрационных данных.
Ну и зачем тогда этот надуманный ревизор? Когда фирма регистрируется, люди не знают даже, кто бухгалтером будет. А какая у него ответственность? И перед кем?
Via 12.11.2002 22:30
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Что значит надуманный ?
Читайте Коммерческий закон и все поймете. Особенно обратите внимание на ст. 176.
Читайте Коммерческий закон и все поймете. Особенно обратите внимание на ст. 176.
ADMIN, nu kaut kas ir šķērsām.
Komerclikums paredz revidenta iecelšanu VISOS uzņēmumos, kas tiek iereģistrēti Komercreģistrā.
Revidentu ieceļ ar sapulces lēmumu.
Tātad- ja sapulce iznes jaunu lēmumu par revidenta iecelšanu- vecais tiek atcelts. Uzņēmums ir atbildīgs par reģistrā izdarītu ierakstu precizēšanu- tai skaitā dati par revidentu.
Vienīgi joprojām aktuāls ir jautājums -Kas var būt revidents.
Komercreģistrs pašlaik tiešām reģistrē jebkuru cilvēku- kaut arī nav zvērinātā revidenta licence, taču vienlaicīgi " Likums par zvērinātiem revidentiem reglamentē personu loku kas drīkst izdarī revizijas darbības ( zem šī jēdziena iet slēdziens par gada pārskatu- to drīkst darī tikai zvērināts revidents)
Tā ir kārtējā pašreizējā likumdošanas nesakritība- kad katrs likums saka savu.
Pašreizējā situācijā tiešām mazie uzņēmumi komercreģistrā par revidentu var tieššm reģistrēt kaut vai sētnieku un tā lieta iet.
Par atbildību- ja gribat lai jums izdara reviziju un iedod atbildi, ka revidents uzņemas atbildību par to, ka uzņēmumā viss ir kārtībā - tāds vēl nav redzēts.
Ja redzēsiet, tad nezinu cik tas Jums maksās.( revidenta pakalpojuma apmaksa)
Komerclikums paredz revidenta iecelšanu VISOS uzņēmumos, kas tiek iereģistrēti Komercreģistrā.
Revidentu ieceļ ar sapulces lēmumu.
Tātad- ja sapulce iznes jaunu lēmumu par revidenta iecelšanu- vecais tiek atcelts. Uzņēmums ir atbildīgs par reģistrā izdarītu ierakstu precizēšanu- tai skaitā dati par revidentu.
Vienīgi joprojām aktuāls ir jautājums -Kas var būt revidents.
Komercreģistrs pašlaik tiešām reģistrē jebkuru cilvēku- kaut arī nav zvērinātā revidenta licence, taču vienlaicīgi " Likums par zvērinātiem revidentiem reglamentē personu loku kas drīkst izdarī revizijas darbības ( zem šī jēdziena iet slēdziens par gada pārskatu- to drīkst darī tikai zvērināts revidents)
Tā ir kārtējā pašreizējā likumdošanas nesakritība- kad katrs likums saka savu.
Pašreizējā situācijā tiešām mazie uzņēmumi komercreģistrā par revidentu var tieššm reģistrēt kaut vai sētnieku un tā lieta iet.
Par atbildību- ja gribat lai jums izdara reviziju un iedod atbildi, ka revidents uzņemas atbildību par to, ka uzņēmumā viss ir kārtībā - tāds vēl nav redzēts.
Ja redzēsiet, tad nezinu cik tas Jums maksās.( revidenta pakalpojuma apmaksa)
Gunta 13.11.2002 08:55
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Не совсем понятная ситуация и в самом деле. Чтоб зарегистрировали - записываем кого-нибудь. Но он потом для ревизии не приглашается. Ревизии либо вообще не делается, либо делают другие. Какие последствия?
Solo 14.11.2002 14:17
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Не совсем понятная ситуация и в самом деле. Чтоб зарегистрировали - записываем кого-нибудь. Но он потом для ревизии не приглашается. Ревизии либо вообще не делается, либо делают другие. Какие последствия?
Solo 14.11.2002 14:17
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть