Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
PVN taksācijas periods. К списку тем
Llp 11.07.2005 13:50
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Ответы (17)
var, jo jums ir tiesiibas-nevis pienaakums, PVN likt priekhsnodokli.
Kml 11.07.2005 13:51
1086 сообщений на сайте
1086 сообщений на сайте
Jā, bet man ir jāuzrāda arī maksājamais PVN. Kurā taksācijas periodā man ir jāuzrāda maksājamais PVN?
Llp 11.07.2005 13:57
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
realizācijas PVN jāuzrāda tajā periodā, kad izrakstat rēķinu, bet avansa rēķinu gadījumos PVN iekļauj realizācijas PVNā tad, kad avanss ir saņemts.
Paldies Cleo, bet runa neiet par realizāciju, bet gan pakalpojuma saņemšanu. Jā Vācijas transporta kompānija sniedz man transporta pakalpojumu maijā, rēķinu izraksta maijā bet es rēķinu saņemu jūnijā vai valstij maksājamo nodokli drīkst uzrādīt jūnija PVN deklarācijā vai ir jākoriģē maija PVN deklarācija? Jāņem vērā, ka PVN nodokļu deklarācijas 54 rindai un 63 rindai ir jāsakrīt, tātad valsts kasē nomaksājamai nodokļu summai un kā prieķšnodoklī uzrādītājai summai ir jāsakrīt - jāuzrāda vienā taksācijas periodā.
Llp 11.07.2005 15:13
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Ja Jūs rēķinu saņēmat tikai jūlijā, tas nozīmē, kā tiesības uz priekšnodokļa atskaitīšanu būs tikai jūlijā un visu darījumu Jūs atspoguļosiet PVN deklarācijā par jūliju.
Bet, lai to atspēkotu, Jums ir jābūt rēķinu reģistrācijai, lai redzētu, kā šis rēķins tiešām ir saņemts jūlijā.
Jā Tt7, bet šis rēķins nav stingrās uzskaites pavadzīme -rēķins, kura bez mana paraksta un zīmoga uz mani neattiecas, bet gan no Vācijas saņemts rēķins, kuram nav vajadzīgs mans saņemšanas apstiprinājums. Sājā gadījumā kurš datums ir noteicošais priekš PVN taksācijas perioda noteikšanas - rēķina izrakstīšanas vai rēķina saņemšanas datums?
Llp 11.07.2005 15:22
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Paldies Tt7. RĒĶINU REĢISTRS - tā bija man vajadzīgā atbilde. Tagad es visu sapratu. Paldies!
Llp 11.07.2005 15:28
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Likums par Grāmatvedību.7.pants
Grāmatvedības reģistros nedrīkst izdarīt ierakstus, kuri nav pamatoti ar attaisnojuma dokumentu....
Kā Jūs varat izdarīt ierakstu maijā, ja rēķinu saņēmāt jūlijā?
Mk 585 noteikumi "8. Dokumentus, kas atbilst attaisnojuma dokumentiem noteiktajām prasī¬bām, izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros, lai sistematizētu šajos doku¬mentos ietverto informāciju par uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem. Pēc attaisnojuma dokumenta pārbaudes uz tā norāda iegrāmatojumu (kontējumu) vai nodrošina šī iegrāmatojuma (kontējuma) atšifrējumu, ja iegrāmatošanu veic elektroniski. Lai novērstu iespēju izdarīt atkārtotu ierakstu, pēc attaisnojuma dokumenta ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā dokumentā norāda ieraksta kārtas numuru." <--- kaut kur taču jums jāierģistrē saņemtais rēķins un jāpiešķir kārtas numurs, tur būs arī rēķina saņemšanas datums.
Grāmatvedības reģistros nedrīkst izdarīt ierakstus, kuri nav pamatoti ar attaisnojuma dokumentu....
Kā Jūs varat izdarīt ierakstu maijā, ja rēķinu saņēmāt jūlijā?
Mk 585 noteikumi "8. Dokumentus, kas atbilst attaisnojuma dokumentiem noteiktajām prasī¬bām, izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros, lai sistematizētu šajos doku¬mentos ietverto informāciju par uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem. Pēc attaisnojuma dokumenta pārbaudes uz tā norāda iegrāmatojumu (kontējumu) vai nodrošina šī iegrāmatojuma (kontējuma) atšifrējumu, ja iegrāmatošanu veic elektroniski. Lai novērstu iespēju izdarīt atkārtotu ierakstu, pēc attaisnojuma dokumenta ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā dokumentā norāda ieraksta kārtas numuru." <--- kaut kur taču jums jāierģistrē saņemtais rēķins un jāpiešķir kārtas numurs, tur būs arī rēķina saņemšanas datums.
Bet tādā gadījumā es šo rēķinu varu uzrādīt reģistrā un PVN deklarācijā oktobrī, jo kurš pierādīs, ka es šo rēķinu saņēmu taisni jūnijā.
Llp 11.07.2005 15:40
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
bet tad radīsies jautājums, kā ir ar grāmatvedības organizāciju, kāpēc pakalpojums ir saņemts un rēķins ir izrakstīts- Jūs pat iespējams esat samaksājuši- bet uz kā pamata? kāpēc rēķins klejo?
Pamatots jautājums. Un cik šāds pamatots jautājums no VID puses man var maksāt?
Llp 11.07.2005 15:53
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Pa pastu.
Llp 11.07.2005 16:12
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Paldies par atbildēm!
Llp 11.07.2005 16:57
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Закрыть