Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Lietvedība
Labdien, cien.kolēģi!
Vēlējos lūgt padomu! Sāku strādāt jaunā darba vietā un secināju, ka iepriekš šajā uzņēmumā nav veikta ienākošo, t.i., vēstuļu, faxu, u.tml un izejošo dokumentu reģistrācija, nav numurēti arī sastādītie līgumi. Tagad nezinu kā es varētu sakārtot šīs lietas, vai varu sākt ar 2005.gadu vai arī man kaut kādā veidā ir jāreģistrē arī iepriekšējie gadi, uzņēmums darbojas no 1992.gada Visis ienākošie un izejošie dokumenti ir saglabāti, bet nav to reģistrācijas žurnāli, nav arī atzīmes, kad tie ir saņemti. Jau iepriekš pateicos par palīdzību!
Ответы (24)
Missyou, es neapstrīdu, ka tas attiecas uz visām jur.personām, bet es neesmu dzirdējusi par arhīva auditiem privātās struktūrās. Turklāt esmu grāmatvede un pēc instrukcijas "Juridisko personu vadītāji ir personiski atbildīgi par šo prasību ievērošanu. Šo uzdevumu veikšanai juridiskās personas vadītājs norīko arhīva štata darbinieku vai, ar pavēli, rīkojumu vai lēmumu – par arhīvu atbildīgo darbinieku."
Atbildība gulstas uz vadītāju.
Регистрация необходима всех входящих документов,и что делать,скажем, если счета из ES и другие получены позже,бежать исправлять декларацию PVN? хотя, если есть желание исправлять, то дело хозяйское
Par to arhīva pārstāvji saka, tas esot sāpīgs jautājums. Arhīvam, atšķirībā no VID, nav tiesības uzrēķināt soda naudas. Viņi var izstrādāt metodiskus ieteikumus, priekšlikumus utt. Tomēr, ja acīmredzami tiek pārkāpti normatīvie akti, tad vadītāju var saukt pie civiltiesiskās, administratīvās, disciplinārās, kriminālās (dokumentu tīšas iznīcināšanas gadījumā) un pie kādām vēl tur visādām atbildībām.
Personīgi es arī neesmu dzirdējusi, ka kādreiz lietas būtu nobīdītas uz tiesu par arhīva noteikumu pārkāpšanu.
танте их архива проверяет только гос.Клео-Вы же знаете- чтоб сдать в архив часнику- надо лигумс и науду.
Missyou не морочьте девочкам из СИА головы.
Закрыть
Краткое описание нарушения