Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grāmatojumi, saistīti ar pamatlīdzekļa pārdošanu К списку тем
Grāmatojumi, saistīti ar pamatlīdzekļa pārdošanu
Vai ir pareizi grāmatojumi, saistīti ar PL pārdošanu, kurš nav pilnībā amortizējies?
PL vērtība 1000,- Ls; uzkrātais nolietojums 800,- Ls; Pārdeva par 230,- Ls;
1. Noraksta amortizēto daļu
D 1290 - K 1230 = 800,-;
2. Noraksta neamortizēto daļu
D 8410- K 1230 = 200,-;
3. Pārdeva pamatlīdzekli
D2310 - K 6540 vai 8310 = 230,-
D 2310 - K 5721 = 41,40;
Vai ir kaut kā savādāk grāmatojumos iesaistīts PVN un vai grāmatojumi ir pareizi?
Paldies!
Ответы (7)
Ir kļuda
Noraksta neamortizēto daļu:
Dt 742 =200
Kt 123 =200
Pārdeva pamatlīdzekļi:
Dt 2310 =230
Kt 654 = 194.92
Kt 572 = 35.08
pvn:
Kt 572=0.92
Dt 831=0.92
Paskaidrošu, pamatlīdzekli pārdeva par 230,-+PVN 18%, tas ir par 271,40 Ls, tā kā pats pēdējais grāmatojums ar PVN es domāju mani neskar, jo pārdevu dārgāk kā neamortizētā daļa.
Mani tagad interesē, kāds konts tad galu galā ir jāizmanto, lai norakstītu neamortizēto daļu, jo cik sapratu,domas dalās.
Vēlreiz paldies!
Man nav skaidrs, ko noziime konts 8410 - ja aarkaartas izdevumus, tad labaak izmantot Lilijas padomu, jo pamatliidzeklu paardoshana nav nekaads aarkartas gadiijums, bet normaala darbiiba. Un izdevumus var attiecinaat uz izdevumiem, kas ir saistiiti ar saimniecisko darbiibu.
pilnigu un galigi nepiekritu arkartas kontu lietoshania PL pardošanas gadījumā. ir lietojami konti 81 un 82, piem., 8191 un 8291.
Pilnīgi izslēdzu konta 7420 lietošanai pie neamortizētās daļas norakstīšanas, jo izmaksās uzskaitītā amortizācija tiek atšifrēta gada pārskata pielikumā ( posteņu atšifrējumos) un par šo uzskaitīto amortizāciju tiek veikta korekcija UIN deklarācijā.
Ja iejauksiet šai kontā nenoamortizēto vērtību- būs papildus skaidrošanās kādēļ gada pārskatā uzrādītā amortizācija un UIN deklarācijā uzrādātā amortizācija neiet kopā ar 742 konta uzskaites datiem.
Par 8 kontu- tā jau savā ziņā i gaumes lieta.Vēl dažus gadus atpakaļ šos izdevumus uzskatīja tikai par ārkārtas izmaksām. Tā kā nekas nenotiks, ja saglabāsiet no tiem laikiem pierasto grāmatojumu D-841. Vienīgi peļņas un zaudējumu atšifējumā uzrādiet pēc jaunajām prasībām.
Закрыть
Краткое описание нарушения