Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nekustamais īpašums
Palabojiet ja es nepareizi domāju. Juridiska persona nopērk dzīvokli no fiziskas personas- dzīvoklis nav nelietots nekustamais īpašums (nav jauns) un VIDā tā iegāde nav jāreģistrē.
Tālāk firma piereģistrē to kā struktūrvienību - birojs teiksim un veic kosmētisko remontu - noraksta PVN priekšnodoklī, remonta izmaksas un komunālos maksājumus saimnieciskās darbības izmaksās. Pēc nu teiksim 3 - 4 mēnešiem firma nolemj tomēr pārdot to dzīvokli.. Kas notiek ar PVN priekšnodokli, kas bija iekļauts? Pats darījums ir ar PVN apliekams un pārdodot to dzīvokli, vispirms to noņem no VID uzskaites, ka tur vairs nav struktūrvienība un tad ar PPR pārdod apliekot ar PVN...
Ответы (12)
Nē ar PVN neapliekamais darījums. Atgriezt vajag PVN tikai par kapitālo remontu.
1. По текущему ремонту списанный ПВН уже возвращать не надо вне зависимости от того, когда вы ее продадите
2. А с какой радости при продаже облагать ПВН? Недвижимость-то уже пользованая, следовательно необлагаемая при продаже.
tiešām, nez kāpēc man tikko atkla VID sajauca galvu ar to PVN...
bet ja šo dzīvokli neiegrāmato kā PL, bet krājumos ar domu izremontēt un pārdot? Kā tādā gadījumā ir ar remonta izmaksās, komunālajiem maksājumiem un priekšnodokli?
С ремонтом и предналогом все хорошо... а вот с коммуналкой хужее. Запасы по идее не должны использоваться. А зачем собственно?
zna4it ostajotsja pervij variant - struktūrvienība. Paldies
Tāpēc man šķita pirmais variants labāks.
Если стоимость ремонта не увеличила стоимость квартиры (не было реновации или реконструкции) по учету, то и предналог не возвращается бюджету.
ne ne, 4isto kosmeti4eskij remont
Тогда по плану Комарика:)
un proporcija arī nav jārēķina, ja tas ir tāds vienīgais neapliekamais darījums gadā, ja?
Paldies
Закрыть
Краткое описание нарушения