Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
soc.nodoklis pašnodarbinātajiem К списку тем
soc.nodoklis pašnodarbinātajiem
palīdziet lūdzu iesācējai.saprotu, ka šī tēma jau agrāk ir bijusi forumā,bet nevaru atrast neko un arī laika trūkums spiež.
vai tas ir taisnība, ka sasniedzot kautkādu noteiktu ieņēmumu summu soc.nodoklispašnodarbinātajam ir jāmaksā katru mēnesi? un es saprotu, ka tur netiek ņemta vērā ieņēmumu un izdevumu starpība?kad tas tika pieņemts? vai tā tas ir jau visu laiku?
Ответы (22)
Если чистый доход (разница между доходами и расходами) с начала года достиг 1320 латов, тогда соц.налог до конца года нужно будет платить каждый месяц.
manuprāt sasniedzot ienākumu 1320 Ls (ienākums = ieņēmumi - izdevumi) / MK 193 noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu objekta minimālo un maksimālo apmēru no 06.06.2000.g. "2. Obligāto iemaksu objekta minimālais apmērs pašnodarbinātajam ir 1320 latu gadā. Obligāto iemaksu objekta maksimālais apmērs ir 19900 latu gadā."
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=384&hl=1&oid=1967&otype=11
sasniedzot šo robežu 1320 Ls, jāmaksā soc.iemaksaskatru mēnesi līdz gada beigām neatkarīgi no tā vai ienākums tajā mēnesī ir 110 Ls vai nav.
Sasniedzot 110.00 x 12 = 1320 Ls ieņēmumus (neatskaitot izdevumus, atskaitot PVN, ja maksātājs), jāsāk maksāt katru mēnesi par pašnodarbināto sociālās iemaksas
Lasmamm - atskaitot izdevumus.
VID metodika Nr. 607 Par "Metodisko norādījumu par pašnodarbināto, iekšzemes darba ņēmēju pie darba devēja - ārvalstnieka un ārvalstu darba ņēmēju pie darba devēja - ārvalstnieka valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu aprēķināšanu" apstiprināšanu n0 19.04.2004
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=384&hl=1&oid=1967&otype=13
"29. No mēneša, kad gada ienākumi sasniedz obligāto iemaksu objekta minimālo apmēru, obligātās iemaksas veic par visiem turpmākajiem mēnešiem, vismaz no Ls 110, līdz kalendārā gada beigām vai pašnodarbinātā statusa zaudēšanai. Tātad pašnodarbinātais seko līdzi saviem kalendārā gada kopējiem ienākumiem. Tiklīdz gada ienākumi sasnieguši obligāto iemaksu objekta minimālo apmēru, obligātās iemaksas tiek veiktas arī par tiem mēnešiem, kuros ir zaudējumi vai nav ienākumu vai arī ienākumi ir mazāki nekā Ls 110.
49. Sasniedzot obligāto iemaksu objekta maksimālo apmēru, obligāto iemaksu veikšana tiek pārtraukta. Obligāto iemaksu objekta maksimālais apmērs 2004.gadā ir Ls 19 900."
nejauciet ienākumus ar ieņēmumiem.
izdevumi taču ir jātskaita?
atvainojiet ja pajautāšu ar ko ieņemumi atšķiras no ienakumiem?
es jau atbildēju ienākums = ieņēmumi - izdevumi (ieņēmumi mīnus izdevumi - tā jalasa).
tad es saprotu tā, ka gada ienākumi sasniedz šos 1320Ls un nekādi izdevumi netiek ņemti vērā arī pirms tam?
kāds lasa un atver arī adreses uz noteikumiem un metodikām, ko dodu? Metodikā taču skaidri pateikts "29. No mēneša, kad gada IENĀKUMI sasniedz obligāto iemaksu objekta minimālo apmēru...."
Allissite, labrīt ienākums = ieņēmumi mīnus izdevumi, ko nozīmē "tad es saprotu tā, ka gada ienākumi sasniedz šos 1320Ls un nekādi izdevumi netiek ņemti vērā arī pirms tam.."?
Jā, ja ienākums , respektīvi starpība starp ieņēmumiem un izdevumiem, teiksim jūlijā no gada sākuma saskaitot sasniedz 1320 latus, tad soc.iemaksastālāk ir jāveic katru mēnesi vismaz no 110 latiem.
piemēram:
janvāra ieņēmumi 500, izdevumi 250 = ienākums 250
februāra ieņēmumi 200, izdevumi 115 = ienākums 85
marts ieņēmumi 350, izdevumi 110 = ienākums 240
aprīlis ieņēmumi 800, izdevumi 300 = ienākums 500
maijs ieņēmumi 800, izdevumi 250 = ienākums 550
kopā 5 mēnešos ieņēmumi 2650, izdevumi 1025 = ienākums 1625
es saprotu tā, ka šajā brīdī ienākums pārsniedz minimālo apmēru 1320 Ls un no šī mēneša neatkarīgi no tā vai ienākums kādā no tālākajiem mēnešiem ir 110 vai mazāk- IR JĀMAKSĀ soc.iemaksasvismaz no 110 latiem.
Ja es saprotu nepareizi, tad kolēģi mani palabos.
Клеочка, ну зачем открывать правила, если ты все и без них объяснить можешь
arī taisnība Albina! sevišķi tas redzams šajā situācijā, kad Cleo ar piemēru vienkārši un saprotami cilvēkam visu paskaidroja.malacis tā turpināt!
es arī kad mācījos skolā jaucu terminus "ienākums" un "ieņēmumi", bet man palika skaidrs, kad man pateica "ienākums = ieņēmumi - izdevumi", tad viss nostājās savās vietās.
Bet nu labi, ja vismaz mans skaidrojums lika saprast vēl kādam, kas jauc terminus.
Indrina, un tomēr arī es esmu cilvēks un arī es kļūdos, tāpēc labāk paļauties uz metodikām un normatīvajiem aktiem, izlasīt, apdomāt un tad pārbaudīt vai esi pareizi sapratis normatīvajos aktos teikto, bieži vien it kā lasam, bet nepiefiksējam atslēgas vārdu, kas būtībā tai teikumā ir galvenais "No mēneša, kad gada IENĀKUMI sasniedz obligāto iemaksu objekta minimālo apmēru..."
tas taisnība,ir ļoti rūpīgi jaseko līdzi arī pašam, bet tas milzīgais informācijas apjoms, ko var iegūt tepat forumā ir nenovērtējams.
piekrītu, bet tāpēc,lai kustinātu smadzeņu pelēkās šūniņas tiek dotas arī atsauces uz normatīvajiem aktiem, kurus vēlams arī palasīt.
Закрыть
Краткое описание нарушения