Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN deklarācija К списку тем

PVN deklarācija
Labdien! Vai kāds varētu izskaidrot ar saviem vārdiem ko nozīme jauno PVN met.norādījumu 15.17. punkts- t.i. PVN deklarācijas 50.rinda-15.17.2. punkts ( likuma 3.panta10.daļa un 12.panta9.prim.daļa)
So2001
So2001 03.08.2005 10:43
218 сообщений на сайте

Ответы (4)

ja ir notikusi preču iegāde no Eiropas Savienības teritorijā nereģistrētas personas, kurai nav noteiktas saimnieciskās darbības vai komercdarbības veikšanas vietas Latvijas Republikā, izņemot tās ES teritorijā nereģistrētās personās, kuras iekšzemē sniedz PVN likuma 4.pantaseptītajā daļā minētos pakalpojumus - nodokli par preču iegādi ES teritorijā un par saņemtajiem pakalpojumiem aprēķina un maksā preces vai pakalpojuma saņēmējs (apliekamā persona), iesniedzot nodokļa deklarāciju par to taksācijas periodu, kad saņemta prece vai pakalpojums.

salieciet kopā visus minētos pantus un lēnām izlasiet, nezinu kā saviem vārdiem to var pateikt- īsāk, ja ir darījums ar ES teritorijā nereģistrētu personu ir jāaprēķina un jāmaksā PVN pašiem- tā es to saprotu, bet tas ir atkarīgs no tā, kāds tieši ir bijis šis darījums.
Cleo
Cleo 03.08.2005 11:05
19235 сообщений на сайте
Piemēram, ja PVN maksātājs iegādājas preces Lietuvā no PVN nemaksatajs? tad šis pants darbojas?
So2001
So2001 03.08.2005 11:56
218 сообщений на сайте
nemācēšu atbildēt ar jā vai nē, bet man ir aizdomas, ka šajā gadījumā jāaprēķina PVN un jāiemaksā budžetā, bet es varu šai gadījumā arī kļūdīties, labāk lai gudrākas galvas atbild,kam ir bijuši jau tādi darījumi.
Cleo
Cleo 03.08.2005 12:01
19235 сообщений на сайте
30.pants. Kārtība, kādā aprēķināms un maksājams nodoklis par preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā

(5) Ja Latvijas Republikā tiek saņemtas preces no citas Eiropas Savienības dalībvalsts neapliekamās personas, nodoklis par preču iegādi nav jāaprēķina un nav jāmaksā budžetā.
Tt7
Tt7 03.08.2005 12:16
37863 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.