Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Актуальная дискуссия
ceki К списку тем

Kusika 05.08.2005 10:09
229 сообщений на сайте
229 сообщений на сайте
Ответы (28)
Я провожу по авансовым отчетам.

Inst 05.08.2005 10:25
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
ja vada jūlijā, tad nedrīkst izdalīt PVN, visa summa iet uz izmaksām;

Bums 05.08.2005 10:30
166 сообщений на сайте
166 сообщений на сайте
periods nav vairs nedz maijs, nedz jūnijs. ja mēnesis ir noslēgts uz nelabošanas iespējām - tad jūlijā nedrīkst izdalīt PVN par vecajiem periodiem. tā jau var gadiem ilgi nest vecos čekus un labot PVN

Bums 05.08.2005 10:36
166 сообщений на сайте
166 сообщений на сайте
Maakoniitis un kāds ir jūsu pamatojums no likumdošanas? Likums nosaka tikai to, ka nedrīkst priekšnodokli iekļaut ātrāk nekā rodas tiesības, bet nenosaka to, ka nedrīkstētu iekļaut vēlākā periodā.
Es arī nesapratu kāpēc gan nevarētu atskaitīt priekšnodokli nākamajā periodā? Nevajag jaukt tiesības ar pienākumiem.

Frezy 05.08.2005 10:39
1986 сообщений на сайте
1986 сообщений на сайте
es nepraktizēju vecu čeku ielaišanu nākošā pārskata gadā no iepriekšējā, bet gada ietvaros - no problems, var ielaist janvāra čeku arī jūlijā.
ņemsim par piemēru PVN likuma 10.pantu Priekšnodokļa atskaitīšana un budžetā maksājamā nodokļa aprēķināšana
(1) Tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētai apliekamai personai ir TIESĪBAS nodokļa deklarācijā kā priekšnodokli no budžetā maksājamās nodokļa summas atskaitīt:
.. * visu garo necitēšu
(1.2) Nodokļa rēķinos norādītās nodokļa summas par saņemtajām precēm vai pakalpojumiem atskaitāmas pēc preču vai pakalpojuma un nodokļa rēķina saņemšanas vai pēc nodokļa rēķinā norādītās nodokļa summas samaksas avansā.
utt.
vienīgais, kas nosaka iekļaušanas periodu gadījumos kad saskaņā ar PVN likuma 7.panta(6) Ja apliekamā persona ir saņēmusi avansa maksājumu par darījumu, kas saskaņā ar šo pantu ir apliekams ar nodokļa 0 procentu likmi, un ja sešu mēnešu laikā no avansa saņemšanas dienas prece nav nosūtīta vai pakalpojuma sniegšana nav uzsākta, no minētā avansa maksājuma aprēķina nodokli atbilstoši likmei, ko piemēro šim darījumam iekšzemē. un Tātad - (13) Šā likuma 12.panta1.8 daļā minētajā kārtībā samaksātais nodoklis atskaitāms kā priekšnodoklis TAJĀ taksācijas periodā, kurā nosūtīta prece vai uzsākta pakalpojuma sniegšana. (12.panta (18) Nodokli, kas aprēķināts par avansa maksājumu saskaņā ar šā likuma 7.pantasesto daļu, iekļauj sešu mēnešu periodam (no avansa saņemšanas dienas) sekojošā mēneša nodokļa deklarācijā.)
ja neticat man, nu palasiet PVN likumu http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=177&hl=1
(1) Tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētai apliekamai personai ir TIESĪBAS nodokļa deklarācijā kā priekšnodokli no budžetā maksājamās nodokļa summas atskaitīt:
.. * visu garo necitēšu
(1.2) Nodokļa rēķinos norādītās nodokļa summas par saņemtajām precēm vai pakalpojumiem atskaitāmas pēc preču vai pakalpojuma un nodokļa rēķina saņemšanas vai pēc nodokļa rēķinā norādītās nodokļa summas samaksas avansā.
utt.
vienīgais, kas nosaka iekļaušanas periodu gadījumos kad saskaņā ar PVN likuma 7.panta(6) Ja apliekamā persona ir saņēmusi avansa maksājumu par darījumu, kas saskaņā ar šo pantu ir apliekams ar nodokļa 0 procentu likmi, un ja sešu mēnešu laikā no avansa saņemšanas dienas prece nav nosūtīta vai pakalpojuma sniegšana nav uzsākta, no minētā avansa maksājuma aprēķina nodokli atbilstoši likmei, ko piemēro šim darījumam iekšzemē. un Tātad - (13) Šā likuma 12.panta1.8 daļā minētajā kārtībā samaksātais nodoklis atskaitāms kā priekšnodoklis TAJĀ taksācijas periodā, kurā nosūtīta prece vai uzsākta pakalpojuma sniegšana. (12.panta (18) Nodokli, kas aprēķināts par avansa maksājumu saskaņā ar šā likuma 7.pantasesto daļu, iekļauj sešu mēnešu periodam (no avansa saņemšanas dienas) sekojošā mēneša nodokļa deklarācijā.)
ja neticat man, nu palasiet PVN likumu http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=177&hl=1
arī piekrītu! var priekšnodokli atskaitīt velāk.

Indrina 05.08.2005 10:58
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
tad jau sanāk, ka ja man tagad direktors atnes čekus par 2003.gadadecembri, kas attiecas uz uzņēmuma saimniecisko darbību, tad es varu likt iekšā PVN?!?!

Bums 05.08.2005 11:01
166 сообщений на сайте
166 сообщений на сайте
Maakoniitis - es uz to jau atbildēju, ka es praktizēju to viena pārskata gada ietvaros!!! Ar iepriekšējā pārskata gadu ir grūtāk,jo to jau nosaka LGS, ka ieņēmumiem jābūt saskaņotiem (vai kā tur skaisi izsakās) ar izdevumiem, respektīvi izdevumiem uz pārskata gadu vajadzētu būt iekļautiem tomēr pārskata gadā (tai skaitā PVN- bet tas ir mans viedoklis), ja tas ir iespējams, bet ja nē tad eksistē visādi konti nākamo periodu izdevumi, iepriekšējo periodu izdevumi utml. Lai gan čekus ir iespējams iekļaut vismaz pārskata gada ietvaros, 2003.gadačeku es vispār izmestu misenē. Bet jautājuma autors neteica, ka viņam atnests čeks no 2003.gada"Podskazite pozalujsta,mesjac uze zakrit mozno li provesti ceki za prediduchie periodi(mai, ijunj)." Tad par ko ir diskusija?
es neiesaku jokot ar PVN... labāk iekļaut izdevumos, nekā aizmirst par periodizāciju. pavadīt laiku ar VID pa tiesām - es nevēlos.

Bums 05.08.2005 11:05
166 сообщений на сайте
166 сообщений на сайте

Bums 05.08.2005 11:08
166 сообщений на сайте
166 сообщений на сайте

Bums 05.08.2005 11:08
166 сообщений на сайте
166 сообщений на сайте
Nu nav tas nekas nelikumīgs un tiesā ar par to nenokļūsiet. Pats VID-s man ir rekomendējis, ka droši var iekļaut iepriekšējo periodu izdevumu dokumentus PVN priekšnodoklī. Šādu padomu saņēmu, kad gribēju nest labotu PVN deklarāciju (jūnijā par janvāri)

Jaane 05.08.2005 11:10
63 сообщения на сайте
63 сообщения на сайте
Paldies visiem

Kusika 05.08.2005 11:10
229 сообщений на сайте
229 сообщений на сайте
U menja po etomu povodu byl spor s VIDom. Oni predjavljali pretenzii, chto ja vkljuchila PVN v prednalog pozdneje. No ja dovoljno bystro i bezoleznenno argumentirovala (prilozhiv pisjmo iz saita VIDa o vozniknovenii prava na prednalog i o vozmozhnosti predprijatija po svojemu usmotreniju ispoljzovatj eto pravo)

Renatap 05.08.2005 11:11
108 сообщений на сайте
108 сообщений на сайте
А ссылочку можно на письмецо?

Tanjushkas 05.08.2005 14:42
1465 сообщений на сайте
1465 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть