Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
kas tas ir - PAšRISKS?
Nedaudz apjuku, jo nesaprotu kas tas ir
rekina raksts Pašrisks,
sask.arLīzinga līgumu...?
Apskatīju līgumu- taja tada nemaz nav!
Kas tas ir? Vai tie ir ka apdrošīnāšanas izdevumi?
Ответы (15)
Vispār par pašrisku uzskata summu, kuru nekompensē (neizmaksā apdrošināšanas atlīdzību). piemēram, zaudējumi līdz Ls 100 jāsedz pašam.
Nu man bus tiesham mulkigs jautajums-,
ja to summu uznemas pats auto ipashnieks, tad sanak ta, ka tas ir a/m iepirkuma izmakas?
Ne, nu pavisam apjuku:-?
Šo summu nekus nav jāgrāmato - tā ir tikai informācija.
Mu-maija,
uznemuma ir atnacis REKINS, kura rakstits, ka pakalpojums ir par PASHRISKU, Lizinga ligums Nr...
Ka es varu negramatot?
Es saprotu, ka tas ir izmaksas, bet es nesaprotu, jo pati dzive neesmu ar to saskarusies - kada veida izmakas?
Nu tad jau jāredz šis līgums.
Gaidiet, kāds var būt atbildēs kaut ko prātīgāku no savas pieredzes!
Kurš un sakarā ar ko Jums piestādīja šo rēķinu: līzinga kompānija, apdrošinātāji vai autodarbnīca?
Ja gadijumaa automashiina, kura ir apdroshinaata iekljuva satiksmes negadijumaa, tad dalju no zaudeejumiem kompensee apdroshinaashanas kompaanijas-dalju-JUUS-t.i. vinji Jums par to piestaada liigumu.
parasti pashrisku izsaka %, kuri ir atrunaati liiguma. palasiet liigumu-tur arii atradiisiet gan pashriska 5, gan visu paareejo info.
vai arii piezvaniet uz apdroshinaashanas kompaaniju-vinju jums varees siikaak paskaidrot
P.S. pashrisks-nozimee tas risks, kuru juus uznjematies uz zesim-t.i. kuru Juus apnjematies apmaksaat. Piem. sapliisa stikls automashinai-apdroshinaashanas kompaanija apmaksa autodarbniicai (kura salaboja sho logu) piem 100Ls, bet liigumaa ir paredzeets, ka pashrisks ir 10%, taatad Juus apdroshinaashanas kompaanija apmaksaasiet 10LS (buus no vinjiem piestadiits reekjins).
Nu re, kā viss noskaidrojās!
Rekinu piestadija Lizinga kompanija!
Man liekas vienigi jocigi tas, ka tas nav ietverts ligumu, bet...
Ja mums piestadits rekins par kadu auto izdarito skadi un mums tas jasamaksa, tad tie laikam ir " ar a/m iepirkumu saistitie izdevumi" ???
Ar a/m iepirkumu saistītie izdevumi tie noteikti nav! Mēs parasti liekam uz auto ekspluatācijas izdevumiem (riepas, logu šķidrumi utml.).
Līzinga kompānija piestāda droši vien tādēļ, ka jums ar viņiem ir tādi līzinga nosacījumi, kas ietver arī apdrošināšanu. Respektīvi jūs pa tiešo ar apdrošinātājiem nekomunicējat.
Возможно лизинговая компания преследует следующую цель:
1. Предмет лизинга страхуется в пользу лизингодателя.
2. Страховая компания страхует с условием собственного риска.
3. Лизинговая компания боится потерять эту сумму в случае наступления страхового случая и хочет заранее получить ее. 4. Если страховой случай наступил, то хочет компенсировать свои потери.
5. Если страхового случая нет, то верните счет обратно и устройте скандал.
6. Если страховой случай имел место и была выплата страхового возмещения с учетом собственного риска, то платить Вам скорее всего придется или судиться с привлечением опытного в таких делах юриста.
Я вот тоже думаю - если страховой случай не наступил и они берут "пашриск" на всякий случай, то это скорее не расходы, а некая "дрошибас науда", которую Вы можете потребовать, если она не будет задействована. Лучше всего созвониться с лизинговой компанией и узнать назначение и дальнейшуу судьбу этой суммы.
Mja, beidzot dabuju to ligumu un liguma bija tiesham atrunats, ka zaudejumu gadijuma tik un tik % mums jasedz.
Es tiesham laikam ari likshu uz izdevumiem, kas saistiti ar a/m (pie remontiem utt!)
Закрыть
Краткое описание нарушения