Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Pašnodarbinātais iegādājas PL un apmaksā pa daļām К списку тем

Pašnodarbinātais iegādājas PL un apmaksā pa daļām
Izlīdziet, mīļie grāmatveži. Pašnodarbinātā persona iegādājās pamatlīdzekli, bet pamatlīdzekļa apmaksu veic pa daļām. Kā tas tiek atspoguļots ieņ. un izd.žurnālā. Vai visa PL summa uzreiz, vai pie katras apmaksas daļas, ja pie katras apmaksas daļas vai attaismojuma dokuments būs maksājuma uzdevums...Jau iepriekš paldies.
Bitem
Bitem 10.08.2005 08:16
8 сообщений на сайте

Ответы (4)

it kā jau pašnodarbinātie uzskaiti veic pēc kases principa- kad nauda reāli aizgājusi, kad nauda reāli ienākusi.

iegādāto PL būtu jāuzrāda 23.ailē Izdevumi, kas nav attiecināmi uz ienākuma nodokļa aprēķināšanu. Diemžēl VID metodika nav paredzējusi šādu gadījumu, kad par PL tiek maksāts pa daļām. Es laikam 23.ailē uzrādītu pa daļām, bet gada beigās saskaitītu un kopsummā atvērtu PL kartīti, bet ja PL nomaksa beidzas tikai nākošā gadā nezinu gan... varbūt kāds cits macēs pateikt, vai vēl labāk pakonsultēties Jūsu VID nodaļā.
Cleo
Cleo 10.08.2005 08:28
19235 сообщений на сайте
Ieņ, izdev. žurnālu uzskaita pēc kases principa tas ir pie saņemšanasun samaksas, ierakstu žurnālā par samaksu veiksiet pie katras samaksas attaisnojuma dokuments es domāju paliek PPR.
Berziplus
Berziplus 10.08.2005 08:31
217 сообщений на сайте
Ieņ.un izd.žurnālā maksājuma daļas būs ailītē, kas neattiecas uz IIN. Bet PL kartiņu atver uzreiz par visu summu, kas ir PPR un gada beigās rēķina nolietojumu, kurš tiek iekļauts izdevumos. Bet samaksātās daļas parādās tikai kā naudas plūsma. Es vismaz tā esmu sapratusi.
Ingota
Ingota 10.08.2005 08:42
13 сообщений на сайте
Paldies. Izrādās esmu domājusi pareizajā virzienā, bij vajadzīgs speciālistu apstiprinājums. Veiksmīgu dienu.
Bitem
Bitem 10.08.2005 09:14
8 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.