Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

PVN strīdi К списку тем

PVN strīdi
Firma slēdza līgumu ar firmu PVN nemaksātāju par konkrēta pakalpojuma izpildi.

Tika noslēgts līgums uz konkrētajiem darbiem (bez PVN), kā arī izrakstīts rēķins uz avansu (bez PVN), un šis rēķins arī apmaksāts.

Tagad šī firma ir kļuvusi par PVN maksātāju. Darbi vēl nav pabeigti un visa nuda samaksāta. Firma pakalpojumu sniedzēja uzskata, ka par nenomaksāto daļu viņa var piestādīt rēķinu ar PVN, tā sadārdzinot līguma summu, bet līgums taču tika noslēgts uz konkrēto summu. Ja būtu zināts, ka viņa kļūs par PVN maksātāju un pakalpojums vēl sadārdzināsies par PVN summu, būtu meklēts kāds cits pakalpojuma izpildītājs.

Kam ir jāsedz PVN, jo pakalpojuma izpildītāji uzskata, ka mums? VID man arī skaidroja, ka lai runāju ar viņiem un viņi pārraksta jauno rēķinu nemainot summu, bet izdalot PVN , vai arī jaunajam rēķinam pieliekot PVN, vienojoties ar pakalpojuma izpildītāju, bet viņi piekrīt tikai otrajam variantam.

Ko darīt šādā situācijā?

Paldies!
Ievina
Ievina 12.12.2002 10:23
134 сообщения на сайте

Ответы (3)

Līgums tas ir pamats, viņš bija noslēgts kad firma vel nebija PVN maksātājs, tad Jūms ir taisnība un viņiem arī nevajag ņemt PVN.
Ikanika
Ikanika 12.12.2002 11:24
199 сообщений на сайте
Ja firma ir kļuvusi PVN maksātāja tai par izpidītajiem pakalpojumiem ir jāmakā PVN un nav svarīgi- kas bija rēķinā pirms tam.

Man nav skaidra viena lieta- vai tad Jūs neesat PVN maksātājs Ja esat- PVN summa aiziet uz priekšnodokli un izdevumu daļa nemainās.

Par to vai izdalīt PVN tai skaitā vai klāt pie summas - jāskatās līgum,a teksts ( vai nav kāda atsauce, kas norāda ka pakalpojumu sniedzējs ir vai nav PVN maksātājs .
Gunta
Gunta 17.12.2002 13:52
нет сообщений на сайте
Paldies visiem, kas atbildēja!

Vakar konsultējos VID, un viņi man teica, ka tajā brīdī, kad firma kļust par PVN maksātāju, tā sāk piestādīt rēķinus ar PVN. Lai netiktu mainīta līguma summa, daļa rēķinu viņi piestāda ar PVN.

Manā gadījumā sanāks, ka līguma summa ir Ls 500,-.

Bez PVN ir apmaksāts Ls 300,-, jo firma nebija vēl PVN maksātāja, bet Ls 200,- ir tsk PVN 30,51.

Izdevumos man būs Ls 469,49; PVN 18% priekšnodoklis 30,51 Ls.

Tā man vakar paskaidroja VID
Ievina
Ievina 17.12.2002 14:54
134 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.