Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Rēķini par komunāliem pakalpojumiem К списку тем
Rēķini par komunāliem pakalpojumiem
Labdien!
Nu jau es atkārtojos, bet vai tik tiešām neviens neizraksta rēķinus kā starpnieks par kom.pakalp , elektroenerğiju?
Kā jūs grāmatojat saņemtos rēķinus no Latvenergo u.c. uzņēmumiem un izrakstītos rēķinus par apkuri, ūdeni utt. saviem nomniekiem (PVN maksātājiem un nemaksātājiem)?
Likuma par PVN 2.panta21 daļa.
Ответы (12)
Скорее всего, что на подобные вопросы уже неоднократно отвечали. Несомненно, что есть такие, кто перевыставляет счета за электроэнергию, отопление. Лучше всего предложите свои варианты проводок, в случае необходимости Вас поправят.
Saņemto grāmatoju uz izdevumiem un D PVN. Izrakstot rēķinu nomniekiem savukārt D 2310 K 6.gr.D PVN. gan maksātājiem , gan nemaksātājiem , jo tā mana realizācija pakalpojumu .
Tieši tā, Ilma! Es daru tāpat
Saņemtais rēķins no Latvenergo
D 7
D5721
K 53
Izrakstīts rēķins par elektrību
K6
K5721
D23
Nu līdzīgi jau arī es līdz šim grāmatoju. Bet izlasot PVN likuma 2. panta 21.daļu un MK noteikums par likuma normu piemērošanu ir skaidrs - ka kā priekšnodokli nedrīkst atskaitīt rēķinos uzrādīto PVN un tāpat tie neesot attiecīgā uzņēmuma izdevumi. Un savukārt izrakstot rēķinu nomniekiem tie nav ieņēmumi.
Ja jūms ir noslēgts līgums ar firmu, kura pilnvaroja jūs apsaimniekot māju, tad jūs esat juridiska persona, kurai ir tiesības sanēmt un pārdot pakalpojumus. Ar katru piegādātāju jums arī jābūt līgumam, kur būtu uzrakstīts par to, ka tieši jūs esat pakalpojumu saņēmejs.
Я тоже делаю так же как Илма, арифметика по ПВН получается такая же, как и в случае, если налог и предналог по коммунальным не учитывать. Зато головной боли меньше, т.к. не всегда получается "сантим в сантим" выставить ту сумму, которую нам выставили коммунальщики, и что делать с ПВН с этой разницы - чёрт его знает. Уж лучше учитывать как обычные услуги, тем более что государство свой ПВН получит сполна.
Pēdējā seminārā par PVN stāstija, izrakstot tālāk nomiekiem rēķinus par saņemtajiem
pakalp.noLatvenergo, Hoetikas utt. ar PVN apliek tikai starpniecības pakalpojumu un tikai to uzrāda deklarācijā. Es grāmatoju tad starpniecību caur D2310 K6110, bet tākāk piestādīto elektrību D2310 K2350. Un Latvenergo rēķinā priekšnodokli tad arī nevar izdalīt par to daļu, ko piestādīs tālāk.
А Вы как-то выделяете сумму за посредничество? Каким образом, интересно, она у Вас образуется?
Tad tas nozīmē , ka arī uz izdevumiem nevar likt to daļu .Tad saņemot liekiet D2350 K 5310? Un saņemot apmaksu D NAUDAS L. K 2350? Jā tas nebūtu sarežģīti , ja visu pārdotu tālāk katru reizi noteiktu summu. Bet ja saņemot nezini cik tas patērētājs būs notērējis un cik likt uz
7.gr , cik uz 2350. Tas visu sarežģī . Un lietas būtība jau arī nemainās.
Jā mēs arī starpniecību par pakalpojumu neņemam.
mums līgumā atrunāta konkrēta starpniecības summa. Jā, un tad arī uz izmaksām neliekam to daļu. Par notērēto: Latvenergo rēķini tak atnāk nākamā mēneša sākumā un arī nomniekam būtu jābūt iesniegušam skaidītāja rādītājus, cik notērējis. Mums jau vienkārši - mēs iznomājam visu īpašumu un tad arī visu rēķina summu piestādam tālāk.
Закрыть
Краткое описание нарушения