Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Снова кассовая книга
Если движения денег 100 латов и более печатаем каждый день, это ясно, Но ведь любая бух программа показывает остаток на конец дня и начало след дня даже если распечатать в конце года,
Вчера была проверка, сделали замечание что кассов книга распеч по месячно (повезло что суммы в кассе маленькие). Логика плывет, не понимаю,
Ответы (9)
Ja uzņēmuma vidējie dienas skaidrās naudas ieņēmumi kasē nav lielāki par 100 latiem, uzņēmums kases grāmatu kārto reizi nedēļā.
Es saprotu, ka uzņēmumam arī pie šī nosacījuma nav aizliegts kases grāmatu kārtot katru dienu.
кассов книга распеч по месячно - не поняла. Кассовый ордер д.б. распечатан перед выдачей и при приеме денег СРАЗУ.
11. Ja kases grāmatu kārto elektroniski, izmantojot datorprogrammu, tad nodrošina izdrukas – attiecīgā perioda kases ieņēmumu un izdevumu pārskatus. Pārskatiem jābūt numurētiem no pārskata gada sākuma augošā secībā. Pārskata gada beigās vai, ja nepieciešams, agrāk izdrukas brošē hronoloģiskā secībā.
varbūt es nepareizi saprotu, bet pie kases dokumentiem liek kases pārskatus (numurētus), bet kases grāmatu izdrukā gada beigās un brošē (cauršuj).
Jānoskaidro tikai kas ir domāts ar "attiecīgā perioda..."
Cik es saprotu, viens eks. kases grāmatas jābūt pie kases orderiem un tas jābūt izdrukāts katru dienu vai nedēļu, atkarībā no tā, par kādu periodu tiek kārtota kases grāmata (papīrveida kases grāmatai tā ir izplēšama lapa).
Viena lapa paliek kases grāmatā (papīrveida). Ja kases grāmata tiek kārtota grāmatvedības programmā, tad kases ieņēmumu un izdevumu pārskatus var drukāt par mēnesi
Tas ir mans IMHO, kas balstās uz semināros dzirdēto
Именно кассовая книга, например, листик -за январь, второй листик за февраль т. д. А надо ,н-р, 02,01,05 -печатаем т.к. директор взял под отчет 120 латов
03,01.05 - печатаем- т.к. он 120 латов отдал,
Вот как оказывается надо,
Именно так и надо. И это даже не удивляет. ИМХО.
ну так пишите одним днем- взял не 10, а сразу 100:)
Paskatījos tā semināra materiālus... tur var saprast tā, ka es rakstīju.
Man vieglāk, es rakstu papīrveida kases grāmatu, tur viss ir viennozimīgi.
Bet agrāk rakstīju Excelī un šis variants izgāja auditu, problēmas nebija.
Аудит раз на раз неприходится, Я сейчас печатаю за каждый день, столько волнения вчера было, рисковать не буду, спасибо за ответы
Закрыть
Краткое описание нарушения