Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
komp.par neizmant.atvaļinājumu К списку тем
komp.par neizmant.atvaļinājumu
1. Sakiet lūdzu vai es pareizi esmu sapratusi, ka kompensējamo dienu skaits atlaižot darbinieku, skaita visas darba dienas, kuras viņš ir nostrādājis līdz atlaišanas dienai (piemēram 8 mēneši, 8.5 mēneši)?
2. Un skaitot dienas vid. izpeļņu par šīm kompensējamām dienām ņem tikai pēdējos 6 mēnešus neskaitot pēdējā mēnesī nostrādāto dienu skaitu.
3. Un sakiet lūdzu kad es skaitu dienu skaitu par kurām jāizmaksā kompensācija piemēram 12mēn.-20dienas, 8.5mēn-x dienas x=8.5*20/12=14.17 man jāņem ir pilnas dienas noapaļojot vai ar diviem cipariem aiz komata?
Ответы (14)
par šo tēmu te šausmīgi daudz runāts un daudz arī viedokļu, es daru tā: saskaitu kopējos nostrādātos mēnešus un reizinu ar 1,667, ja ir nepilns mēnesis, tad izrēķinu proporciju un reiz vid.izpeļņa
ar 1,667 при пятидневной рабочей неделе
Lai rēķinātu kompensāciju, ir nepieciešams zināt konkrētā darbinieka darba laiku. Gadā piešķir 4 nedēļas atvaļinājuma. Tad nu ir jārēķina katram savs dienu skaits.
Šaubas man rodas vai drīkst ņemt piemēram 8.5mēnešus vai 8.25 ja viņš ir nostrādājis 8mēn un divas nedēļas vai 8 mēn. un vienu nedēļu pie proporcijas aprēķināšanas (Darbinieks strāda 8 st. dienā 5 dienas nedēļā) Bišķiņ nav skaidrs kādēļ reiz 1.667, tas ir tajos gadījumos ja viņš nostrādā 8 mēn. un vēl kādās dienas klāt? Kāpēc tieši 1.667?
Par vidējo izpeļņu, izlasot darba likumu es sapratu ka to rēķina par pēdējiem pilniem 6 mēnešiem. Bet kā tad sanāk ar to kompensējamo dienu skaitu vai tām ir jābūt pilnām dienām vai ir nepieciešams ņemt ar cipariem aiz komata, kā ir pareizi lai darbinirku neapmānītu.
Если округлите в большую сторону, никто возражать не будет, я думаю.
За отработанный полный м-ц положено 2,33 дня отпуска, календарных. За 5 отработанных дней 2,33/31*5, и т.д.
Palīdziet man lūdzu saprast:
Es rēķinu:
12mēn 20dienas
8.5mēn x dienas
x=8.5*20/12=14.17dienas* vidējā izp=kompensācija
Jūs rēķinat:
12mēn 20dienas
13.34(8*1.667)mēn x dienas
13.34*20/12=22.23 dienas *vid.izpeļņa=kompensācija
KO ES DARU NEPAREIZI?????????????
Вначале ответте у работника 5-ти дневная раб.неделя с нормальным временем?
paldies, neņemiet pēdējo jautājumu vērā viņš ir bišķiņ nokavējies:)
2,33 дня отпуска это КАЛЕНДАРНЫХ, а при 5-ти дневной неделе из них 1,67 оплачиваемых(2,33/7*5=1,67)
Pamazām man sāk pielekt un 2.33 jums sanāca 1mēn*28 dienas/13mēn.:)
sorry 1mēn*28dienas/12mēn.
Закрыть
Краткое описание нарушения