Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ierakstu secība hronoloģiskajā žurnālā К списку тем
Ierakstu secība hronoloģiskajā žurnālā
VGK silītes grupas audzēknis uzdod jautājumu!
Vai grāmatvedim datorprogrammā jāievēro kaut kāda secība vadot datus.Situācija tāda.datorprogramma ir no aprīļa mēneša, bet es datus savadīju no janvāra pakāpeniski.Respektīvi jūlijā, augustā vadīju par janvāri.Padalieties ar pieredzi?:)
Ответы (20)
Manuprāt, var kaut vai pēc gada visus datus savadīt programmā. Galvenais, lai būtu bilance.
Es jau aizdomājos, par to ka grāmatvedības reģistros jāizdara ieraksti līdz 15.dienulaikā mēneša beigām!
Man ir programma Zalktis, un es ievēroju principu,lai par pamatu kases dokumenti būtu hronoloģiski,pēc tam parējie tekoša mēneša dokumenti(15 dienu laikā,kas iegrāmatojami),bet pārējā laikā Jūs varat savadīt iepriekšējo periodu.Manprogramma ir no marta,bet, kad vajadzēja bankas bilanci par I. ceturksni, es tieši tā arī savadīju datus par janvāri un februāri.Es domāju, ka tas nav pārkāpums.
Atskaites var jau nodot, nevadot informāciju grāmatvedības programmā. Programma jau ir vajadzīga grāmatvedim, lai vieglāk būtu orientēties datos un sastādīt bilanci.
Es saprotu, taču ja reiz vadu datorprogrammā, tad hronoloģisko žurnālu veido pati
programma.Estaču nerakstīšu to vēlreiz ar roku.:(
Es saprotu, taču ja reiz vadu datorprogrammā, tad hronoloģisko žurnālu veido pati
programma.Estaču nerakstīšu to vēlreiz ar roku.:(
Айварено, а зачем вам нужен этот хронологический журнал? Из программы можно сделать кучу других распечаток.
godīgi sakot man vēl ne reizi nav paprasījuši parādīt ierakstu hronoloģisko žurnālu. Es vedu skaitās grāmatvedību "ar roku" neizmantojot grāmatvedības datorprogrammu un nerakstīšu taču es vienu dokumentu divos reģistros - ja man čeks ir avansa norēķinā iegrāmatots un uzlikts kārtas numurs, tad nerakstu es to vēl kādā žurnālā.
Vispār vai daudzi taisa to operāciju uzskaites žurnālu?
Mk 585 ir teikts : 17. Grāmatvedības reģistrus iedala hronoloģiskajos reģistros un sistemātiskajos reģistros. Šajos reģistros attiecīgi hronoloģiskā secībā (hronoloģiskais ieraksts) vai pēc ekonomiskā satura (sistemātiskais ieraksts) izdara ierakstus par katru saimniecisko darījumu. Ja noteikta veida saimnieciskie darījumi bieži atkārtojas, katram šādam saimniecisko darījumu veidam var iekārtot atsevišķu hronoloģisko reģistru.
nu tad man ir atsevišķie hronoloģiskie reģistri - žurnālorderi.
Man jau arī nav prasījuši, tikai ieņēmumu un izdevumu orderu reģistrācijas sarakstu gan prasīja.
Programmā Zalktis visi ievadīti dokumenti atspoguļojas hronologiskajā žurnālā, bet ja rakstīt piem.rēķinu par 02.08.2005. pēc tam kad jau bijas sarkakstīti citi dokumenti, tad žurnālā dokumenti bus sakārtoti pēc datuma, bet kārtas numurs būs pēc ieraksta secības.
jā man arī pagājušo nedēļu prasīja ieņēmumu, izdevumu reģistrācijas sarakstu.
ieņēmumu un izdevumu reģistrācijas sarakstu? vai kases ieņēmumu un kases izdevumu orderu reģistrācijas žurnālu?
man prasīja ieņēmumu , izdevumu reģistrācijas žurnālu, bet mums viņš ir izveidots brīvā formā var teikt kā saraksts,jo orderu nav daudz un VID pretenzijas necēla.
ieņēmumu un izdevumu žurnālu kārto pašnodarbinātie.... ja runa irt par kases orderu reģistrācijas žurnālu (sarakstu), tad cita lieta.
Kas tas par sarakstu??? Vai tad ar kases grāmatu nepietiek???
raksti augustā par janvāri, bet saraksti visu , kasi, saņemtās pav. izrakst, banku, avansa norēķinu,algas, tad raksti februāri Tur jau tā lieta ka jābīt hronoloģiski ierakstītam
Bima, bez tā, ka jāved kases grāmata Mk 584 noteikumos ir teikts: "20. Kases operāciju veikšanai sagatavotos kases ieņēmumu un izdevumu orderus pirms to iesniegšanas kasē reģistrē kases ieņēmumu un izdevumu orderu reģistrācijas žurnālā. Kases ieņēmumu un izdevumu orderus numurē atsevišķi. Kases ieņēmumu un izdevumu orderus drīkst reģistrēt elektroniski, izmantojot datorprogrammu. Ja kredītiestādēs un Latvijas Bankā kases iemaksu un izmaksu attaisnojuma dokumentus reģistrē elektroniski, atsevišķa šo dokumentu reģistrā¬cija nav nepieciešama (ar nosacījumu, ka katram skaidrās naudas darījumam tiek piešķirts unikāls identifikācijas numurs, ar kuru tas reģistrēts grāmatvedības datorprogrammā un kurš norādīts kases iemaksu vai izmaksu attaisnojuma dokumentā)."
http://www.fm.gov.lv/image/file/kases_oper_uzsk_not.doc
kases grāmatā fiksē naudas kustību nevis orderu numerāciju.
"3. Uzņēmuma kases operācijas, kā arī skaidrās naudas atlikumus uzņēmuma kasē reģistrē atsevišķi kases operācijām latos un kases operācijām ārvalstu valūtās (pa to veidiem) iekārtotās kases grāmatās (turpmāk – kases grāmata), ja kases grāmata sagatavota papīra reģistra veidā. Ja kases grāmatu kārto elektroniski, izmantojot datorprogrammu, tad uzņēmuma kases operācijas, kā arī skaidrās naudas atlikumus uzņēmuma kasē reģistrē vienā kases grāmatā, atsevišķi uzskaitot kases operācijas latos un kases operācijas ārvalstu valūtās (pa to veidiem). "
Zalktī ir iespēja izdrukāt šo orderu reģistrācijas sarakstu - nav problēma.Bet protams , ka es vadīju secīgi, vispirms visu par janvāri , tad par februāri.utt.
Закрыть
Краткое описание нарушения