Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN par starpnieku pakalpojumiem К списку тем

PVN par starpnieku pakalpojumiem
Ka rekina telpu nomas maksai pievienot maksu par elektroenergiju un komunaliem pakalpojumiem?
Veltina
Veltina 30.08.2005 13:53
10 сообщений на сайте

Ответы (8)

Aprēķins atkarigs no tā, ka paredzets nomas liguma. Parasti- proporcionāli koplietošanas platībai.

Ja šī maksa nav iekļauta nomas maksā (kas ir uzņēmuma ienākumi), tad - uzrādot atsevišķi maksu par elektrību u.c. komunālajiem- faktiski jūs samazinat savus izdevumus par šiem pakalpojumiem. Tātad tā ir kā izdevumu kompensācija, arī priekšnodokli atskaitat tikai par starpību, nevis visu rēķina summu.
Sol11
Sol11 30.08.2005 13:59
342 сообщения на сайте
Par elektroenerģiju es pieskaitu visu summu kopa ar PVN, to neizdalot. Kur tad paliek prieksnodoklis, laikam nevienam?
Veltina
Veltina 30.08.2005 14:04
10 сообщений на сайте
Kā - neizdalot? Jūs esat PVN maksātāji?
Sol11
Sol11 30.08.2005 14:11
342 сообщения на сайте
Bet piestadot rekinu es nevaru elektribu aplikt ar PVN, vai tad tas nav japiestada kopsumma?
Veltina
Veltina 30.08.2005 14:13
10 сообщений на сайте
Kā jau teicu- tas atkarīgs no nomas līguma. Jūs varat šo summu iekļaut nomas maksā un nemaz neparādīt kā elektrību.
Sol11
Sol11 30.08.2005 14:15
342 сообщения на сайте
Nomas liguma man elektriba ir atseviski pec skaititaja un es gribetu zinat, vai drikstu nemt visu prieksnodokli un piestadit rekinu ieklaujot elektribas kopsumma PVN vai ari ne. Paldies Jums par atsaucibu!
Veltina
Veltina 30.08.2005 14:19
10 сообщений на сайте
Ja iekļaujat nomas maksā un neuzrādat, ka tas ir par elektrību- tad arī priekšnodokli par elektrību atskaitat pilnā apmērā. Savukārt- ja atsevišķi uzrādat nomas maksu un atsevišķi elektrību- tad par šo daļu samazinat savu priekšnodokli Latvenergo.
Sol11
Sol11 30.08.2005 14:24
342 сообщения на сайте
Я выставляю все коммунальные с налогом и учитываю предналог по счетам от коммунальных служб. Пока никаких нареканий не было. Бюджет не пострадал.
Martinas
Martinas 30.08.2005 23:31
38532 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.