Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
PVN deklarācijas 43. vai 45. rinda. К списку тем
Llp 01.09.2005 13:34
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Ответы (25)
Uzņēmums nākotnē nosūtīs preces uz ES, bet ir jau saņēmis avansu.
Llp 01.09.2005 13:47
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Tādā gadījumā, Jums ir jāizrakstā nodokļu rēķins par avansa summu ar 0% likmi un ir jāiekļauj PVN deklarācijā 45 rindā
Tt7, vai tas ir jūsu IMHO, vai jūs varat nosaukt konkrēta normatīvā akta punktu kur tas ir teikts.
Llp 01.09.2005 13:56
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Man arī šķiet, ka tā būtu loģiski, bet VID metodiskajos norādījumos tas nekur nav atrunāts un 45.rindasnosaukums ir "uz ES dalībvalstīm PIEGĀDĀTĀS preces", bet nekas jau vēl nav piegādāts.
Llp 01.09.2005 14:03
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Arī tiesa . Bet kā tad rādīsiet kad būs piegādāts 45.rindā jā un 43. nē . Arī nebūs loģiski. Manuprāt vai tur nebija rakstīts ka uzskata ka preču piegāde ir notikusi , ja izpildās divi nosacījumi no 3. Šajā gadījumā izrakstīts rēķins un saņemta nauda.
Man ļoti nepatik šis IMHO;) 12.pants Nodokļa iemaksāšanas kārtība
(1.6) Nodokli par piegādātajām precēm vai sniegtajiem pakalpojumiem maksā valsts budžetā par to taksācijas periodu, kad nosūtītas preces vai sniegts pakalpojums un izrakstīts nodokļa rēķins vai saņemts avanss saskaņā ar rēķinu.
225. Likuma 12.panta1.6 daļa ir piemērojama arī tādā gadījumā, ja saskaņā ar likuma 8.pantaceturto daļu apliekamā persona, piegādājot preces vai sniedzot pakalpojumus neapliekamām personām, var neizrakstīt nodokļa rēķinu.
Un preču iegādājs no ES uz šo summu, saskaņa ar Jūsu rēķinu piemēros reverss.
(1.6) Nodokli par piegādātajām precēm vai sniegtajiem pakalpojumiem maksā valsts budžetā par to taksācijas periodu, kad nosūtītas preces vai sniegts pakalpojums un izrakstīts nodokļa rēķins vai saņemts avanss saskaņā ar rēķinu.
225. Likuma 12.panta1.6 daļa ir piemērojama arī tādā gadījumā, ja saskaņā ar likuma 8.pantaceturto daļu apliekamā persona, piegādājot preces vai sniedzot pakalpojumus neapliekamām personām, var neizrakstīt nodokļa rēķinu.
Un preču iegādājs no ES uz šo summu, saskaņa ar Jūsu rēķinu piemēros reverss.
Šai gadījumā ir 0% likme un valstij man nekas nav jāmaksā, tātad 12.panta1.6 punkts nederēs. Vai šet nebūtu atbilstošāks 8.panta1.punkts:
(1) Preču piegāde ir notikusi, ja preces nosūtītas vai atlīdzība par preču piegādi saņemta pirms preču nosūtīšanas.
Tad saņemtais avansa maksājums pakļūst zem 45.rindasnosaukuma "- uz ES dalībvalstīm piegādātās preces".
(1) Preču piegāde ir notikusi, ja preces nosūtītas vai atlīdzība par preču piegādi saņemta pirms preču nosūtīšanas.
Tad saņemtais avansa maksājums pakļūst zem 45.rindasnosaukuma "- uz ES dalībvalstīm piegādātās preces".
Llp 01.09.2005 14:27
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
То что 0% не предусматривает уплаты в бюджет, еще не означает, что эта сделка не отражается в декларации за соответствующий период таксации. Счет-то выписан и деньги получены.
Tt7, es arī to nemaz neteicu. ES teicu, ka šai konkrētā gadījumā uz mani neattieksies Jusu nosauktais likuma punkts.
PVN deklarācijas aizpildīšanu nosaka VID rīkojums Nr.1414, kur ir aprakstīti kā jāuzrāda visi pārējie ar 0% likmi apliekamie gadījumi, bet nav pateikts kur jāuzrāda šis konkrētais gadījums. Tādēļ arī šis jāutājums
PVN deklarācijas aizpildīšanu nosaka VID rīkojums Nr.1414, kur ir aprakstīti kā jāuzrāda visi pārējie ar 0% likmi apliekamie gadījumi, bet nav pateikts kur jāuzrāda šis konkrētais gadījums. Tādēļ arī šis jāutājums
Llp 01.09.2005 14:42
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Nu labi, bet ja Jums ir darījums iekšzemē ar latvijas PVN maksātāju un Jūs izrakstījat viņām av. nodokļu rēķinu un saņēmāt apmaksu, bet prece vel nav piegādāta, arī neko nevajag uzrādīt PVN deklarācijā - ir jāgaidā, kad tā prece tiks piegādāta?
Šai gadījumā nekas nav jāgaida - VID rīkojums Nr.689:
264. Saņemtā avansa vērtību, kurai piemēro PVN likmi 18 %, uzrāda taksācijas perioda PVN deklarācijas 41.rindā, aprēķināto PVN - 52.rindā. Saņemtā avansa vērtību, kurai piemēro PVN likmi 5 %, uzrāda taksācijas perioda PVN deklarācijas 42.rindā, aprēķināto PVN - 53.rindā.
Es arī domāju, ka manā gadījumā avansa saņemšana ir jāuzrāda 45.rindā. Kaut gan par pašu avansa saņemšanu rīkojumā Nr.1414 nav nekas teikts, toties ir teikts, ka avansa atmaksa ir jāuzrāda 45.rindā ar "-" zīmi. Ja jau ir mīnus jābūt arī plusam, kaut gan likumīgais pamats tam ir tikai PVN likuma 8.panta1.punkts.
264. Saņemtā avansa vērtību, kurai piemēro PVN likmi 18 %, uzrāda taksācijas perioda PVN deklarācijas 41.rindā, aprēķināto PVN - 52.rindā. Saņemtā avansa vērtību, kurai piemēro PVN likmi 5 %, uzrāda taksācijas perioda PVN deklarācijas 42.rindā, aprēķināto PVN - 53.rindā.
Es arī domāju, ka manā gadījumā avansa saņemšana ir jāuzrāda 45.rindā. Kaut gan par pašu avansa saņemšanu rīkojumā Nr.1414 nav nekas teikts, toties ir teikts, ka avansa atmaksa ir jāuzrāda 45.rindā ar "-" zīmi. Ja jau ir mīnus jābūt arī plusam, kaut gan likumīgais pamats tam ir tikai PVN likuma 8.panta1.punkts.
Llp 01.09.2005 15:04
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
15.12. 45.rindā – uz citu dalībvalsti piegādāto preču vērtību NEVISS piegādājamo un Aivaram ir taisnība....BET no otras puses darījums ir notikusi kad avanss ir saņemts.Piemēra, kad es maksāju ES avansu man obligāti to jāuzrada, ka reverss. Laikam šeit pēc antoloģijas
15.10. 43.rindā – ar PVN 0 procentu likmi apliekamo darījumu vērtību, tajā iekļaujot 44., 45., 46., 47. un 48.rindā uzrādīto darījumu vērtību, kā arī:
15.10.2. to preču piegādes vērtību, kurām citā Eiropas Savienības dalībvalstī ir uzsākta eksporta procedūra;
tā gadījumā nav tā aizkadra summa, kas tiek iekļauta 43.rindā, bet atsevišķi nekur deklarācijā citās rindās neuzrādās, bet tikai tiek iekļauta 43.rindaskopsummā? ne?
15.10.2. to preču piegādes vērtību, kurām citā Eiropas Savienības dalībvalstī ir uzsākta eksporta procedūra;
tā gadījumā nav tā aizkadra summa, kas tiek iekļauta 43.rindā, bet atsevišķi nekur deklarācijā citās rindās neuzrādās, bet tikai tiek iekļauta 43.rindaskopsummā? ne?
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть