Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Atkal tie uzkrājumi.... К списку тем

Ajux 05.09.2005 09:37
14 сообщений на сайте
14 сообщений на сайте
Ответы (10)
Paskatieties meklētājā . Tur atradu dažas tēmas par uzkrājumiem arī kontēšanu. Varbūt noder.Tā ir diezgan plaša tēma.
Amul!Nu tur jau tas trakums,ka izlasīju visas tēmas vairākkārt.Es arī domāju, ka bilancē ir pavisam skaidri rakstīts - uzkrājumi.Bet ko te raksta par uzkrājumiem šaubīgajiem debitoriem,ka tas ir ārpusbilances konts?Labi, veidojot uzkrājumus D7...grupa(izmaksas servisa darbam, transports..)K 43...Uzkrājumi.Bet tad kad man tās izmaksas parādās (servisa atskaites par padarītajiem darbiem)D43.. Uzkrājumi, D Izmaksasgrupa.7.., .Bet kā ar tām algām mehāniķiem?Tas ir tas kas mani mulsina visvairāk.

Ajux 05.09.2005 10:19
14 сообщений на сайте
14 сообщений на сайте
Šaubigie debitori netiek uzrādītit bilancē. Bet tas attiecās TIKAI uz šaubīgiem debitoriem. Visis pārējie uzkrājumi tiek uzrādīti bilancē.
Kā jūs veidojiet uzkrājumus? Jūs ņemat % no apgrozījuma vai kādā citā veidā?
Kad pārādās izmaksas Dt 43.... Kt 2620/2610
Kā jūs veidojiet uzkrājumus? Jūs ņemat % no apgrozījuma vai kādā citā veidā?
Kad pārādās izmaksas Dt 43.... Kt 2620/2610
Amul!Tā jau nojautu,ka TIKAI šaubīgie neparādās bilancē.Uzkrājumus veidoju momentā, kad tiek pārdota tehnika pircējam,jo mums ir pamatīgas summas garantijas remontam.Tā te jau darīja grāmatvedis pirms manis.Jaatklāti, tad tā uzkrājumu summa ir no griestiem ņemta.Un tas ir tas,ka nepatīk,jo izkropļo visu uzkrājumu jēgu.Tāpat normāli nevar saprast vai nēesam par daudz tos uzkrājumus izveidojuši.Bet es te atkal čīkstēšu - ko lai daru ar tām algām?Kā lai viņas parādu,ka tās arī attiecas uz garantijas remontu?Nevaru taču D/a un soc.nod kontēt kā garantijas remontdarbu izmaksas?

Ajux 05.09.2005 11:08
14 сообщений на сайте
14 сообщений на сайте
Почему не можете? Очень даже можете. При создании накоплений вы уже создали 7..., теперь все расходы, фактически понесенные в результате гарантийного ремонта списываются с накоплений. Впрочем есть и другой вариант. Вы создаете накопления в конце года, затем в течение следующего года списываете все расходы опять же на 7... (как будто накоплений нет), а в конце года вычисляете, в каком объеме эти накопления на конец года у вас должны быть. Посл чего делаете коррекцию одной проводкой, увеличивая или уменьшая ваши расходы. Разумеется, методика рассчета накоплений на определенную дату у вас должна быть. Обычно их считают, как определенный процент от продаж на основании предыдущего опыта работы.
С отпусками все точно также - коррекция одной проводкой в конце года
С отпусками все точно также - коррекция одной проводкой в конце года
Es kā tāda "sabojājusies skaņu plate":))Kaut kur esmu iesprūdusi.Ja tās nebūtu algas, tad neko.Manbail,ka manas atskaites par nodokļiem nesakritīs ar kontu atlikumiem.Jaman nebūtu jātaisa tas P/Z katru mēnesi(esam ārzemju firma), tad darītu kā Komariks.Mankaut kā bail programmai pie algu kontējumiem pretī rakstīt to Uzkrājumu kontu.Bail,ka algas un nodokļi pazudīs kā nopirktās kancelejas preces.Laikampati visu sarežģīju un viss.

Ajux 05.09.2005 11:33
14 сообщений на сайте
14 сообщений на сайте
Cleo!Laikam tā arī darīšu. Ja ne,tad vienalga atskaitēm dabūšu vilkt ārā cik, kam, par ko...

Ajux 05.09.2005 11:46
14 сообщений на сайте
14 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть