Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Неплатежеспособность, банкротство, кредиты и займы. Аренда, найм, лизинг

Vai var but viena telpa divi SIA К списку тем

Vai var but viena telpa divi SIA
Sakiet,

man te tada situacija, ka gramatvezha darba vieta tiks parcelta atsevishki no strukturvienibas un juridiskas adreses - t.i. viena cita SIA "YYY" telpas.

Vai ta var but?

Noteikti jau jabut ligumam par darba vietas nomu, bet...

Vai tomer nevajag but ta, ka jabut atsevishkam kabinetam jeb nodalitam mapem?

Man ta kaut ka jocigi liekas, ja telpa, kur strada SIA "YYY" 6-7 cilveki + vel bus SIA "XXX" viens darbinieks?
Sindija
Sindija 07.09.2005 20:08
988 сообщений на сайте

Ответы (16)

Нужно делить.

Имущество предприятия должно быть отделено от всякого прочего имущества.

Так что хоть перегородку поставить придется.
Maija
Maija 07.09.2005 20:11
28223 сообщения на сайте
Вот бы мне такое, чтобы меня переселили в другое место рабатать, подальше от своей фирмы, я бы сказала директору большое спасибо, но он хочет, чтобы я весь день даже не отходила со своего раб. места.
Galvol
Galvol 07.09.2005 21:50
742 сообщения на сайте
Каждому свое...
Irena22
Irena22 07.09.2005 22:49
42998 сообщений на сайте
Ne, nu man jau patika, lai ari tie bija 3 meneshi stradat kopa ar darbiniekiem, jo tad TU esi lietas kursa un zini, kas kur, kadel un nav katru dienu jabrauc.

Benzinam tak cenas kapj!!!

Man vienkarshi mulsina tas, ka VID varetu pateikt - ka dokumentu Jums nav strukturvienba, bet tas nav iespejams, jo tur palika tikai tik liela ka sarga budina.

Savukart es te sezhu kopa ar 7 cilvekiem, turklat patreiz mes pat dalam skapi uz 1/2 ar tas SIA "YYY" darbinieku!

Man liekas, ka VID tas nepatiks!
Sindija
Sindija 08.09.2005 08:29
988 сообщений на сайте
Есть большое количество фирм, в которых одному собственнику принадлежит несколько фирм. У них одно помещение и одни и те же работники. Может это и неправильно, но жизнь есть жизнь.
Makssoft
Makssoft 08.09.2005 08:37
24096 сообщений на сайте
Manuprāt, Jūsu uzņēmuma grāmatvedība tagad jāpiereģistrē kā atsevišķa struktūrvienība, piekrītat, kolēģi?
Astere
Astere 08.09.2005 08:39
17 сообщений на сайте
Astere а если бух работает дома? По этому адресу тоже регистрировать сиа?;)
Frog
Frog 08.09.2005 08:46
1186 сообщений на сайте
Sindija "Man vienkarshi mulsina tas, ka VID varetu pateikt - ka dokumentu Jums nav strukturvienba." Struktūrvienībā ir jābūt tikai tiem dokumentiem, kas attiecas uz struktūrvienību ( ja struktūrvienībā ir EKA, tad EKA žurnālam, utml.), ja nemaldos. Pārējie grāmatvedības dokumenti var atarsties SIA juridiskajā adresē, pēc likuma dokumentiem jāatrodas Latvijas Republikā.
Cleo
Cleo 08.09.2005 08:49
19234 сообщения на сайте
attiecībā uz grāmatvedi, kas strādā mājās, vismaz man ir darba līgumā punkts "Darbiniekam nav noteikts darba laiks uzņēmuma birojā. Visi uzņēmuma dokumenti glabājas uzņēmuma birojā /juridiskā adrese/. Īslaicīgi darbam nepieciešamie dokumenti glabājas /grāmatveža mājas adrese/(šeit un turpmāk saukti – “Informācija”)."
Cleo
Cleo 08.09.2005 08:51
19234 сообщения на сайте
-tieši tā, Cleo, bet -ja grāmatvedība atrodas citā vietā, piedevām būs telpas nomas līgums, VID tur tiešām var uz kādu pārbaudīti aiziet, un painteresēties, vai ir piereģistrēta atsev.struktūrvienība.
Astere
Astere 08.09.2005 09:00
17 сообщений на сайте
ja ir telpas nomas līgums.
Cleo
Cleo 08.09.2005 09:03
19234 сообщения на сайте
es arī atrodos tādā situācijā,ka mūsu ofiss kā juridiskā adrese ir reģistrēts uzreiz 5 firmām,kurām visām ir viens direktors- mans priekšnieks,attiecīgi arī mapes atrodas visas vienā skapī,nesen bija tematiska parbaude,bet neko par to neteica.
Indrina
Indrina 08.09.2005 10:26
нет сообщений на сайте
Перегородок ставить не надо. Это дело "хозяина" - хочет он "забором свой огород огородить" или нет. В сегодняшней практике бухи часто документы у себя дома держат. Налоговики к этому спокойно относятся. Главное - чтобы документы были на територии Латвии. За сохранность документов несет ответственность руководитель. Его проблема где хранить будет, если учредители доверяют ему этот вопрос самому решить.
Jfl
Jfl 09.09.2005 19:16
7767 сообщений на сайте
Ja, es VID jau noskaidroju, ka tada iespeja ir, jo shajas telpas ir 3 SIA vienlaicigi, kops septembra.

Jabut darba vietas nomas ligumam, jo VID velesies iet parbaudit dokumentus un jabut VID uz ta pamata noregistretai strukturvienibai.

Ja ta ari tas ir, ka "Это дело "хозяина" - хочет он "забором свой огород огородить" или нет"!

Man pashai gan tas labak patiktu, ka butu atdalits vismaz sturis, bet tas laikam ir pieradums, jo it ka nav erti, ja mana uznemuma mapes atrodas viena skapi ar ta otra uznemuma mapem + nezinu ka Jums, bet man tomer lielakas spejas koncentreties ir majas!

Nu bus 3 gadi kopsh majas stradaju un piekritu iet 2-3 dienas vienam SIA uz vietas vest gramatvedibu, bet...

Tagad ta situacija paversas ta, ka vini atstaj salonu un sanak ta, ka gramatvedim vairs nav vietas.

Ieteicu, ka es labak kartotu gramatvedibu majas, bet direktors ta ka nepiekrita.

Tagad palika ta pat.

Varbut kadam ir lidziga situacija!?!
Sindija
Sindija 10.09.2005 15:38
988 сообщений на сайте
Sindija mēģiniet motivēt ar to, ka Jums ir grūtāk koncentrēties darbam, kad ir tāda situācija un tas var radīt vairāk kļūdu, tāpēc Jūs labprātāk kārtotu grāmatvedību mājās.
Cleo
Cleo 10.09.2005 15:49
19234 сообщения на сайте
Man arī vairākas firmas vienā ofisā.Visām ir noslēgti nomas līgimi un reģistrēta struktūrvienība.Ir bijušas pārbaudes,taču nekādi papildus jautājumi par citām firmām nebija.Pārbaudīja tikai to firmu uz kuru gāja.
Valentinar
Valentinar 19.09.2005 10:37
411 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.