Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Pašnodarbinātais К списку тем

Pašnodarbinātais
Labdien, grāmatveži, lūdzu palīdziet!

Pašnodarbinātais savas darbības sākumposmā nesaņem ienākumus, bet izdevumi viņam ir. Pie tam ienākumi viņam tiek pārskaitīti uz bankas kontu, bet par pirkumiem, kas nepieciešami saimnieciskās darbības veikšanai tiek maksāts skaidrā naudā. Vai ir jāved kase ar ieņēmumu un izdevumu orderiem un kases grāmatu, jo citādi taču kase vienmēr būs vienmēr ar mīnus zīmi?
Elenora
Elenora 20.09.2005 17:10
9 сообщений на сайте

Ответы (10)

Kārtojiet uzskaiti žurnālā.
Mu-maija
Mu-maija 20.09.2005 17:12
15953 сообщения на сайте
Как раз недавно этот вопрос обсуждали. Касса у самозанятых может быть ar mīnus zīmi.
Albina
Albina 20.09.2005 17:12
64885 сообщений на сайте
Es jau arī kārtoju uzskaiti ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālā. Bet VID konsultanti teica, ka jāieskaita kasē. Tad ja es to daru, man ir jāraksta kases ieņēmumu un izdevumu orderis?
Elenora
Elenora 20.09.2005 17:21
9 сообщений на сайте
Nē, tikai žurnālu.
Mu-maija
Mu-maija 20.09.2005 17:24
15953 сообщения на сайте
Tad ja es no bankas konta izņemu naudu, tad man tas jāuzrāda pie norēķinu konta izdevumiem un nākošajā rindiņā pie kases ieņēmumime?
Elenora
Elenora 20.09.2005 17:26
9 сообщений на сайте
Ir Metodiskie norādījumi par ieņēmumu un izdevumu uzskaiti ienākuma nodokļa aprēķināšanai.Tur rakstīts, ka ir jāraksta kases orderi,arī man VID atbildēja to pašu
Daina
Daina 20.09.2005 18:02
17 сообщений на сайте
9. Nodokļa maksātājs (individuālā uzņēmuma, zemnieku un zvejnieku saimniecības īpašnieks), uz kuru attiecas likums “Par grāmatvedību” un Ministru kabineta noteikumi par kases operāciju uzskaiti, žurnālu vienlaikus izmanto kā kases grāmatu skaidrās naudas plūsmas reģistrēšanai. Kases ieņēmumu un izdevumu orderus pirms reģistrēšanas žurnālā reģistrē kases ieņēmumu un izdevumu orderu reģistrācijas žurnālā.

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/vid%20rīkojumi/iein/iein_19042002_nr.639.doc

2. Ja individuālie komersanti, individuālie (ģimenes) uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības, kuru ieņēmumi no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā nepārsniedz 45000 latu, un citas fiziskās personas, kuras veic saimniecisko darbību, grāmatvedību kārto vienkāršā ieraksta sistēmā un ir reģistrētas Valsts ieņēmumu dienestā kā iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāji, attiecīgās personas nekārto kases grāmatu. Šajā punktā minētie uzņēmumi kases operācijas reģistrē saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālā saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada31.jūlija noteikumiem Nr.338 "Kārtība, kādā veicama ieņēmumu un izdevumu uzskaite iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas vajadzībām". Kases operāciju reģistrēšanai saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālā šie uzņēmumi drīkst izmantot saimnieciskajā darījumā tieši iesaistītās personas (darījuma partnera) izsniegtu kases čeku, kvīti, biļeti, kases ieņēmumu vai izdevumu ordera kopiju, norakstu, kvīti vai citu ārēju attaisnojuma dokumentu, kā arī pašu sagatavotu kases ieņēmumu vai izdevumu orderi.

(MK 25.03.2004. noteikumu nr.172 redakcijā)

Vai Jūsu pašnodarbinātais atbilst Mk 584 noteikumu kritērijiem?
Cleo
Cleo 20.09.2005 18:30
19235 сообщений на сайте
MK 584 noteikumi par kases operāciju uzskaiti http://www.fm.gov.lv/image/file/kases_oper_uzsk_not.doc
Cleo
Cleo 20.09.2005 18:31
19235 сообщений на сайте
nezinu ko Jūs gribat sarežģīt, ja nauda no norēķinu konta tiek izņemta tad es to piefiksēju vienā rindiņā Kases daļā kā saņemts, bet Norēķinu konta daļā kā izsniegts, tālaķ neaizpildot nevienu aili ar ierakstu iemaksāta nauda no norēķinu konta kasē vai izņemta nauda no norēķinu konta.
Cleo
Cleo 20.09.2005 18:36
19235 сообщений на сайте
Я тоже так делаю.
Albina
Albina 20.09.2005 19:02
64885 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.