Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
PL К списку тем

Ivetare 28.09.2005 08:57
22 сообщения на сайте
22 сообщения на сайте
Ответы (7)
D 1290 PL nolietojums (uzkrātā nolietojuma summa)
D 8290 citi izdevumi (atlikusī vērtība)
K 1230 pamatlīdzekļi (sākotnējā PL vērtība)
tā es grāmatotu izslēdzamo PL, kam ir atlikusī vērtība.
ja nolietojies pa nullēm, tad
D 1290
K 1230
D 8290 citi izdevumi (atlikusī vērtība)
K 1230 pamatlīdzekļi (sākotnējā PL vērtība)
tā es grāmatotu izslēdzamo PL, kam ir atlikusī vērtība.
ja nolietojies pa nullēm, tad
D 1290
K 1230
Uzreiz norakstīt nevar, tikai tad, kad saņemta atbilde no Policijas, ka manta netiks atgūta. Jo, kamēr ierosina krimināllietu, izmeklē un konstatē, ka viss velti, PL nevar norakstīt. Tam jāstāv atsevišķā kontā un atsevišķā kontā jāieliek arī nolietojuma daļa šim PL. Vismaz man tā skaidroja zvērināts revidents. Jo, fakts, ka PL nozagts nenozīmē, ka to nevar atgūt.
Es izveidoju atsevišķus kontus nozagtajiem PL un to nolietojumama. Un tikai tad, kad saņēmu atbildi no Policijas, ka krimināllieta izbeigta, norakstīju PL. pagāja gandrīz 2 gadi:(
Es izveidoju atsevišķus kontus nozagtajiem PL un to nolietojumama. Un tikai tad, kad saņēmu atbildi no Policijas, ka krimināllieta izbeigta, norakstīju PL. pagāja gandrīz 2 gadi:(
Piekrītu Andaz. Mani arī tā macīja.

Zaale 28.09.2005 09:58
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Paldies, Jums.

Ivetare 28.09.2005 10:22
22 сообщения на сайте
22 сообщения на сайте
un kā var rēķināt nolietojumu pamatlīdzeklim, kurš ir nozagts un kuru nelieto saimnieciskajā darbībā?
Saprotu tā , ka tam PL nolietojumu vairs nerēķina bet atsevišķā kontā ieliek jau aprēķinato nolietojumu līdz noskaidrošanai un tad vai nu noraksta vai atjauno PL nolietojuma rēķināšanu.
tad jā, tikai es saprotu, ka par to laiku, kamēr fakts apstiprinājās vai neapstipirnājās, nolietojumu nerēķina, tad iznāk, ka veic proporciju nolietojuma aprēķinam, izslēdzot to periodu, kad pamatlīdzeklis tika meklēts.
Nez vai ir daudz gadījumu, kad nozagto PL atrod? (ja tā nav automašīna).
Nez vai ir daudz gadījumu, kad nozagto PL atrod? (ja tā nav automašīna).
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть