Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

vai man jamaksa IIeN ja es izireju savu zemi К списку тем

vai man jamaksa IIeN ja es izireju savu zemi
Man pieder zeme, kuru es izireju firmai, kura to apstrādā. Viņi ir nodokļu maksātāji. Veicot man samaksu (īres maksu) par zemi viņi no summas ieturēja 25%. Vai tās ir pareizi, ja zemes nodokli es pati jau pavasarī pagastā samaksāju?
Annijaab
Annijaab 12.10.2005 16:00
72 сообщения на сайте

Ответы (8)

Nē nav jāmaksā, ja viņi ir ieturējuši no summas IIN
Lindinaa
Lindinaa 12.10.2005 16:01
116 сообщений на сайте
С Вас удержали подоходный налог, к земельному налогу он отношения не имеет.
Irena22
Irena22 12.10.2005 16:01
42998 сообщений на сайте
Tas ko ieturēja firma ir iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Tas nav saistīts ar zemes nodokli.Firmaieturēja pareizi , ja vien neesat pašnodarbināta persona vai ZS , kas reģistrējies VID un pats maksā IIN.
Ilma
Ilma 12.10.2005 16:02
30495 сообщений на сайте
Pareizi. Ja jūs nav reģistrējisies VID ka saimnieciskās darbības veicējs, tad nodokli ietur ienākuma izmaksātājs no visas atlidzības summas.
Maija
Maija 12.10.2005 16:03
28223 сообщения на сайте
Ja Jus esat registrejusies VID ka nekustama ipashuma apskainiekotajs vai vienkarshi saimnieciskas darbibas veicejs, tad gan ir jamaksa 25%, bet gada beigas, kad JUS shos zemes nomas maksajumus ieregistrejat IENEMUMU/ IZDEVUMU zhurnala un pecak sastadat IIN deklaraciju.

Shaja gadijuma ir ka saka Maija!
Sindija
Sindija 12.10.2005 16:41
988 сообщений на сайте
Vienigi AnnijaAB - parliecinieties, ka par Jums ir ieturets nodoklis (IIIN), jo mums radiniekam sanac ta, ka tas cilveks teica, ka viss ir ieturets, bet rezultata pec 2 gadiem bija VID parbaude un par to, ka tika iznomata ganibu plava - nacas pasham maksat nodokli, bet protams starpibu tas iznomatajs neatmaksaja!
Sindija
Sindija 12.10.2005 16:42
988 сообщений на сайте
Вам выгоднее встать на учет как лицо, ведущее хозяйственную деятельность, т.к. тогда Вы сможете налог на недвижимость за землю включить в расходы, и подоходный налог с населения меньше получится. Сможете применить необлагаемый минимум (в случае, если он не применяется, например, по месту работы). Сможете применить оправданные расходы.
Martinas
Martinas 12.10.2005 17:13
38532 сообщения на сайте
Ja firma ieturēja no jums 25% nodokli, tad viņai bija jums jāizsniedz paziņojums par izmaksātajiem ienākumiem, no kuriem ir ieturēts IIeN 25% apmērā. Šis paziņojums tad ir jūsu attaisnojuma dokuments, ka nodoklis par jums jau ir samaksāts.
Bima
Bima 13.10.2005 11:45
722 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.