Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
pašnodarbinātais un pvn
Pašnodarbinātajam (mežizstrāde) jāreģistrējas PVN reģistrā, jo sasniedzis 10 000Ls 12 mēnešos. Pašnodarbinātajam taču nebūs jāmaksā PVN, jo "kokiem PVN pa abām pusēm" no pvn apliekamas personas. Te nekāds PVN nebūs jamaksā. Drīzāk jua varēs prasīt samaksāto PVN. Vai es pareizi esmu sapratusi?
/Pašnodarbinātajam ir noslēgts uzņēmuma līgums ar firmu "X", kas nodarbojas ar kokapastrādi, un šī firma dod pašnodarbinātajam cirsmu, ko izzāģēt,,,/
Ответы (8)
Jā arī pašnodarbinātajam PVN attiecībā uz kokmateriāliem tāda pat kārtība kā citām uzņ.darbības formām. Tā parasti iznāk , ka ir PVN pārmaksa.
Ja šim pašnodarbinātajam ir noslēgts līgums ar firmu par meža izstrādi, ir noteikta samaksa, vai šī samaksa jāapliek ar 18% PVN, vai jārēķina ārā PVN 18% no šīs summas.
Un kādi izdevumi saistībā ar šo ir šai firmai. Vai firmai šis PVN jāiemaksā budžetā, vai arī tai pvn iet pa abām pusēm? Pēc metodikas saprotu, ka šo PVN nemaksā neviens.
Tie ir pakalpojumi saistīti ar kokmateriāliem . Samaksa jāapliek ar PVN , bet saņemšanai , ja otra persona arī ir ar PVN apliekama persona jāraksta summa bez PVN saskaņā ar likuma 13.2. pantu.
Tātad pašnodarbinātajam pilnīgi nekas nemainās. Domāju, ka varbūt samaksa par darbu samazinās, bet nē. Tad tik no tā ka kļūst pvn maksātājs - iegūst...
Nu šajā gadījumā ar kokmateriāliem samaksa nesamazinās, bet iegūst tiesības atskaitīt PVN priekšnodoklī.
un kā tas izpaužas, kas 13.2.panta(1)punktā raks†its: " pvn ... budžetā maksā kokmateriālu saņēmējs..."
Kokmateriālu saņēmējs uzskaita PVN par saņemto apjomu , bet no otras puses tas atkal skaitās kā samaksāts . Rezultāts 0.Varapskatīt metodiku par kokmateriālu uzskaiti grāmatvedībā . Tur būs redzams.Kā arī kokmateriālu PVN dklarācijas pielikumā pa rindām . Tur pavisam labi tas redzams kā PVN uzskaitās un samaksājas.
Jā, Ilma, es skatījos, un tur sanāk, ka abiem ir pvn-pvn=0 un pvn deklarācijā neuzrāda ne viens ne otrs.
Paldies tev par atbalstu!
Закрыть
Краткое описание нарушения