Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

MK not.684_kokmateriāli (Cleo ieskaties!) К списку тем

MK not.684_kokmateriāli (Cleo ieskaties!)
Ja mums ir kokmateriālu ražotne, kas saņem apaļkokus un izražo dažādus koka izstrādājumus, vai mums arī jāiesniedz VID kokmateriālu kopsavilkumu līdz 20.janvārim? Es saprotu, ka nē, tas attiecas uz tiem, kam cirsmas.

Un tad man vēl ir firma, kas sniedz tikai kokmateriālu pakalpojumus, vai tad arī jāveic mērījumi saskaņā ar šo noteikumu III. daļu?
Casy
Casy 17.10.2005 14:54
781 сообщение на сайте

Ответы (17)

grūti pateikt, pat VID vēl neko skaidri pateikt neprot, bet ja Jums ir ražotne, tad uz Jums attiecas viss tas, kas šajos noteikumos ir minēts par pastāvīgo glabāšanas vietu uzskaiti, manuprāt.

Ja sniedz pakalpojumus tad jau laikam nekādi mērījumi nav jāveic, tos cik saprotu jāveic tiem, kas iepērk apaļkokus.
Cleo
Cleo 17.10.2005 15:11
19235 сообщений на сайте
1.GADĪJUMS - nav nekas VID jāsniedz , jo tā ir pastāvīgā glabāšanas vieta.

2.gadījums- nekas nav Jums jāuzmēra , jo sniedzat tikai pakalpojumu - kokmateriāli Jums nepieder.
Ilma
Ilma 17.10.2005 15:16
30495 сообщений на сайте
par to otro gadījumu es gan neesmu pārliecināta, pakalpojumu ziņā jā, bet "ražotne, kas saņem apaļkokus ..." tātad iepērk un tātad uzmēra. Bet nu neapgalvošu, VIDā jautāju, bet cik gudra ienācu tik duma izgāju, paši viņi rausta plecus, ka nezinot, lai lasam noteikumus.
Cleo
Cleo 17.10.2005 15:20
19235 сообщений на сайте
Cleo , kas ir otrais gadījums?1.gadījums- pastāvīgā glabāšanas vieta. 2.gadījums - cita firma sniedz tikai transporta pakalpojumus - uzmēra šos kokmateriālus kokmateriālu viens īpašnieks vienā galā izsniedzot , otrā galā otrs īpašnieks saņemot kokmateriālus .Pārvadātājs neko neuzmēra.
Ilma
Ilma 17.10.2005 15:24
30495 сообщений на сайте
Nē, nē man nav pārvadāšana man ir impregnēšana, žāvēšana, ēvelēšana utt. Vispār palasīju noteikumus un skaidrojumu bilancē, man liekas, ka arī šinī gadījumā ir jākārto reģistrs.
Casy
Casy 17.10.2005 15:40
781 сообщение на сайте
reģistrs ir jākārto jebkurā gadījumā, bet tikai atšķiras reģistru ailes no reģistra pagaidu un reģistra pastāvīgajā kokmateriālu uzglabāšanas vietā.

Ilma, par otro gad , kā jau teicu - pakalpojumam jā, nevajag uzmērīšanu, bet cik saprotu Casy firma iepērk arī apaļkokus, tad nu šajā gadījumā jāveic uzmērījumi iepērkot (nevis sniedzot pakalpojumu).
Cleo
Cleo 17.10.2005 15:43
19235 сообщений на сайте
Мне кажется, что отчет по движению круглого леса надо делать и производителям, только у них расход покажется в графе использовано на собственные нужды ( то есть для производства), по крайней мере, я так поняла.
Irena22
Irena22 17.10.2005 19:42
42998 сообщений на сайте
Cik es saprotu šie noteikumi uz kokzāģētavu attiecas - "..patstāvīgā uzglabāšanas vieta". Gribētos zināt kā citi saprot to reģistrēšanu reģistrā. Dzirdēju domas ka katrā dienā pārzāģētos apaļkoku ir jāreģistē reģistrā (iepriekš tādu atskaiti taisījām par mēnesi - tik un tik paŗzāģēts, tik saražot, tāds atlikums). Es gan saprotu, ka saņemtos reģistrējam uzreiz (jātaisa uzmērēšanas dokuments pēc 17.punktaprasībam), bet par pārstrādātajiem taču nav teikts ka katru dienu - es saprotu, ka varam mēneša beigās (izejot no 16.punkta).
Ane
Ane 19.10.2005 00:53
619 сообщений на сайте
Arī pārstrādātos ( sazāģētos apaļkokus )reģistrējam katru dienu.
Ilma
Ilma 19.10.2005 08:28
30495 сообщений на сайте
Kur'a punkt'a tas ir pateikts?

16. Ierakstu reggistree 8 st lakaa peec KOKMATEERIAALU UZMEERIISSANAS - 15.1. uzmeeriito un uzskaitee nnemto apjomu uzskaita. Sanaak ka uzmeeriit vajag sannemtos kokus, ka paarzaaggeetot vajadzeetu UZMEERIIT nav nevienaa punktaa tekt. Un 8 st lakaa vavag reggistreet PEEC UZMEERIISSANAS, taatad tikai sannemtos.
Ane
Ane 19.10.2005 13:32
619 сообщений на сайте
III. Apaļo kokmateriālu uzskaites kārtība pastāvīgajā uzglabāšanas vietā un uzskaiti apliecinošie dokumenti

14. Pastāvīgajā uzglabāšanas vietā apaļos kokmateriālus uzskaita pēc to uzmērīšanas atbilstoši šo noteikumu 22.punktam Mērījums ir pamats, lai noteiktu darījuma apjomu ar apaļajiem kokmateriāliem.

15. Pastāvīgajā uzglabāšanas vietā uzskaita:

15.1. uzmērīto un uzskaitē ņemto apaļo kokmateriālu apjomu;

15.2. no uzskaites noņemto apaļo kokmateriālu apjomu;

15.3. neuzmērīto apaļo kokmateriālu apjomu (atbilstoši šo noteikumu 19.punktam).

Tātad uzskaita arī no uzskaites noņemto apaļo kokmateriālu apjomu. Kā tad Jūs uzskaitīsiet noņemtos apļkokus , ja katru dienu neuzmērīsiet kokmateriālu daudzumu , kuri ir pārstrādāti ( sazāģēti)?
Ilma
Ilma 19.10.2005 13:47
30495 сообщений на сайте
Mēs viņus uzskaitīsim, bet reģistrēsim mēneša beigās. Teikts par uzskaiti nevis reģistrēšanu. Vai tā nav?

Tā kā negribās darīt lieku darbu, ja tas netiek prasīts.
Ane
Ane 19.10.2005 16:55
619 сообщений на сайте
Nu ja tik pārbaudītājs jebkurā brīdī atnākot varēs pārbaudīt kokmateriālu atlikumu un viņa uzmērītais atlikums sakritīs ar Jūsu dokumentos dotajā brīdī uzrādīto atlikumu tad viss būs kārtībā.Citādi vai nu soda nauda par katru m3 nesakritību , ja iztrūkums , vai konfiskācija ja pārpalikums.
Ilma
Ilma 19.10.2005 17:04
30495 сообщений на сайте
un kas tad pārbaudīs?
Cleo
Cleo 19.10.2005 17:38
19235 сообщений на сайте
Ну проверяющих-то найдут.
Irena22
Irena22 19.10.2005 21:35
42998 сообщений на сайте
lai pārmērītu atlikumus jābūt kā saprotu saskaņā ar šiem MK 684 noteikumiem sertificētiem speciālistiem un uzmērīšana jāveic pēc Latvijas standarta.
Cleo
Cleo 19.10.2005 21:41
19235 сообщений на сайте
Вот и еще категории людей постоянный доход законом и правилами КМ определили. Как бы скоро всех не заставили приглашать лицензированных мерщиков.
Irena22
Irena22 19.10.2005 21:43
42998 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.