Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
SIA dibinātājs - direktors??? К списку тем
SIA dibinātājs - direktors???
Viena īpašnieka SIA dibinātājs jānoformē par direktoru - kā pareizi to izdarīt?
Diezgan pavecā "Bilance" bija raksts, ka, dibinātājs pilnvaro, piemēram, grāmatvedi noslēgt darba līgumu ar topošo SIA direktoru. Jo dibinātājs pats ar sevi līgumu slēgt nevar???
Ответы (25)
Bet es uzrakstīju vēstuli VID-am, ka darbība nav uzsākta, ka algotu darbinieku nav, un iesniedzu 3.pielikumuar nullēm. Kas tagad būs tālāk? Kurš zina pateikt?
Viņi paši man atrakstīja "... jāiesniedz ar nulles vērtību."
Ko es nesaprotu un ko daru nepareizi?
Тогда, может, и все нормально. Если у них будут к Вам еще вопросы, то напишут и спросят.
Aivars, bet kam tad tās nulles, ja jau Jūs rakstāt, ka "uzrakstīju vēstuli VID-am, ka darbība nav uzsākta, ka algotu darbinieku nav.." par ko tad Jūs sniedzāt 3.pielikumu
38. Darba ņēmējiem – uzņēmumu īpašniekiem, kas paši vada savu uzņēmumu un atbilst darba ņēmēja statusam, izņemot zemnieku saimniecību īpašniekiem, iemaksu objekts ir īpašnieka paša izvēlēta summa, kas nav mazāka par Ministru kabineta noteikto minimālo mēneša algu. Sociālo iemaksu objektu nosaka neatkarīgi no tā, vai uzņēmums strādā ar peļņu vai zaudējumiem.
39. Uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības vai nerezidenta pastāvīgās pārstāvniecības pārvaldnieka (direktora), kas nebūdams darba tiesiskajās attiecībās ar šo uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību vai nerezidenta pastāvīgo pārstāvniecību, veic šā uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības vai nerezidenta pastāvīgās pārstāvniecības operatīvās vadības funkcijas, sociālo iemaksu objekts ir viņam noteiktā atlīdzība, bet ja atlīdzība nav noteikta, – viņa paša izraudzītā summa, kas nav mazāka pa Ministru kabineta noteikto minimālo darba algu.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/vid%20rīkojumi/vsaoi/vsaoi_12052004_nr.764.doc
Cleo
Nu kā - viņi man atrakstīja brīdinājumu, es pieklājīgi atbildēju - paskaidroju situāciju, atvainojos par nezināšanu un par pārkāpumu un aiznesu 3.pielikumuar nullēm, un ar svītriņām - firmas nosaukums, reģistrācijas numurs, atskaites periods, svītriņas, datums, zīmogs un paraksts.
Закрыть
Краткое описание нарушения