Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
slimības naudas aprēķins К списку тем
slimības naudas aprēķins
Labdien!
Sakiet kā aprēkināt slimības naudu (bez grāmatvedības programmas palīdzības) :)cilvēkam, ja pēdējos 6 mēnešos darba alga uz papīra ir 150Ls, bet uz rokas 108.87Ls. Noslimojis 2 nedēlas septembrī. Cik man viņam ir jāizmaksā?
Ответы (12)
Vispirms ir jābūt darbinieka darba grafikam, kurā ir atzīmētas dienas, kurās viņam bija jāstrādā. Tad jārēķina slimības nauda par katru slimības periodu atsevišķi. Kā procentuāli apmaksājās dienas es neatceros, bet forumā par to tiek runāts daudz, tāpēc pameklējiet.
pirmo dienu neapmaksā, otro- trešo ne mazāk kā 75% apmērā no vidējās dienas izpeļņas, ceturto un visas nākošās dienas lidz 14 kalend.dienām apmaksā 80% apmērā no vid.izpeļņas.
tas sanāk ka man viņam ir jāizmaksā 48.46Ls????
vidējā izpeļā šajā gadījumā ir 150Ls vai 108.87Ls?
Vidējo izpeļņu rēķina šajos 6 mēnešos uzskaitīto algu dalot ar nostrādātajām dienām. Tā bus vid alga dienā. Un attiecīgi tālaķ slim. nauda.
jāaprēķina dienas vidējā izpeļņa.
tas būs 150/22=6.82Ls vai 108.87/22=4.95Ls Vid.izpeļņu rēķin ano algas kas ir uz papīra vai uz rokas??????????????
kad būšu mājās aizsūtīšu Jums slimības naudas aprēķina lapu.
jāsaskaita alga sešos mēnešos un jāsaskaita darba dienas šajā periodā un tad jādala kopējā alga sešos mēnešos ar kopējo darba dienu skaitu šajā periodā = tā būs darba dienas vidējā izpeļņa.
1.mēnesis 150 Ls d.d. skaits 20
2.mēnesis 150 Ls d.d. skaits 21 uttm.
tad tās summas savstarpēji izdala un tā iegūsiet vidējo, kā aprēķina vidējo var izlasīt DL 75.pantā.
Būtu ļoti jauki: sūtiet lūdzu uz
adzene@one.lvPaldies Jums!
Adzene, tiešām vai tad nevariet izlasīt DL. Nu tiešām jākļūst dusmīgai par dažu dīvainībām:( Tas taču ir 'pats pamats.
Закрыть
Краткое описание нарушения