Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Счетчик на теплоэнэргию - ОС? К списку тем

Alenushka 21.10.2005 14:19
1041 сообщение на сайте
1041 сообщение на сайте
Ответы (15)
Es arī liktu uz PL.

Tiggra123 21.10.2005 14:25
435 сообщений на сайте
435 сообщений на сайте
Kāpēc? Vai tad to skaitītāju ņems līdz, ja atteiksies no īpašuma nomas vai to pārdos?

Liepupe 21.10.2005 14:29
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Tas ir PL.

Bima 21.10.2005 14:33
722 сообщения на сайте
722 сообщения на сайте
Es laikam norakstītu.

Dluk 21.10.2005 14:56
396 сообщений на сайте
396 сообщений на сайте
Такую сумму и в расходы сразу? Сомневаюсь... Ведь счетчик - это экономия для предприятия, а значит выгода. Служить будет явно не год и не два (надеемся
).

Alenushka 21.10.2005 15:01
1041 сообщение на сайте
1041 сообщение на сайте
Я тоже думаю, что ОС. И, кстати, снять и унести при продаже дома его можно лёгко. Правда, никто такой ерундой не занимается, но всё же.

У меня счетчик за 700, на ОС.
Ревизор -не понимала почему.
Но он у меня по прежнему ОС.
Ревизор -не понимала почему.
Но он у меня по прежнему ОС.

Frog 21.10.2005 17:46
1186 сообщений на сайте
1186 сообщений на сайте
Lieki teikt, ka šādas iekārtas (skaitītājus, ūdenskrānus vai to sistēmas, WC sēdpodus utml.), ko uzstāda uzņēmums uz ēkas komunālās saimniecības iekšējiem tīkliem, nav jāliek ilgtermiņa ieguldījumu - pamatlīdzekļu sastāvā.
It sevišķi, ja tos uzstāda nomātās telpās un telpās, kas ir privatizētas kā daļa no visas ēkas.
It sevišķi, ja tos uzstāda nomātās telpās un telpās, kas ir privatizētas kā daļa no visas ēkas.

Liepupe 22.10.2005 00:03
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Laboju:
"Lieki teikt, ka Arī Man ir viedoklis, ka šādas iekārtas..."
un tālāk kā tekstā.
Sorry!
"Lieki teikt, ka Arī Man ir viedoklis, ka šādas iekārtas..."
un tālāk kā tekstā.
Sorry!

Liepupe 22.10.2005 00:05
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
WC sēdpodus -однозначно не надо, т.к. это стройматериал, а не ОС. водяные краны - тоже, водяные счетчики - малоценный инвентарь. А вот насчет тепловых домовых счетчиков - могу поспорить. Это система довольно сложная, "долгоиграющая" и дорогостоящая.
Ja, nu labi padomā, ka tie ir kopējās ēkas iekšējo tīklu daļa un, kas telpu nomas gadījumā, nebūt nav uzņēmumam piederoši ?...

Liepupe 22.10.2005 00:15
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ja telpa nepieder uzņēmumam, var izmantot bilances kontu 1XXX Ilgtermiņa ieguldījumi nomātos PL, un norakstīt pakapeniski nomas līguma darbības laikā.
Man tomēr šķiet, ka pēc būtības šis gadījums ir analogs daudz aprunātajam *riepu jautājumam*, tajā laikā, kad tās maksāja stipri dārgāk kā tagad.
Tagad bez problems - noraksta uzreiz vai liek uz mazvērtīgo (atkarībā no tā kāda ir uzņēmuma pamatdarbība un ko paredz iekšējā grāmatvedības metodika).
Arī ar sēdpodiem - tas pats. Tie ir dažādā cenā. Pat birojos kopējā PR nodrošināšanai - nav no lētajiem (virs 50 Ls) un ir iekšējo tīklu daļa, kas bez TĀ nav vispār ekspluatējama.
Debatēt par šo jautājumu var diezgan ilgi.
Tagad bez problems - noraksta uzreiz vai liek uz mazvērtīgo (atkarībā no tā kāda ir uzņēmuma pamatdarbība un ko paredz iekšējā grāmatvedības metodika).
Arī ar sēdpodiem - tas pats. Tie ir dažādā cenā. Pat birojos kopējā PR nodrošināšanai - nav no lētajiem (virs 50 Ls) un ir iekšējo tīklu daļa, kas bez TĀ nav vispār ekspluatējama.
Debatēt par šo jautājumu var diezgan ilgi.

Liepupe 22.10.2005 00:31
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть