Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

PPR uzskaites zurnaals К списку тем

PPR uzskaites zurnaals
Ko tur uzskaita? Ja prece saņemta no pārdevēja, veikalā PPR ieraksta šajā žurnālā. Ja prece saņemta no noliktavas vai citas struktūrvienības ar iekšējo pavadzīmi, vai tā arī jāreģistrē PPR reģistrācijas žurnālā? Un vai tur jāreģistrē manas izrakstītās PPR saistībā ar preču pārdošanu? Ja es uz PPR izrakstu rēķinu par pakalpojumiem, tas arī jēreģistrē žurnālā?
Ince
Ince 22.10.2005 22:03
425 сообщений на сайте

Ответы (35)

Если есть возможность распечатать, то руками такой журнал не пишу.
Albina
Albina 23.10.2005 19:37
64891 сообщение на сайте
Inm 28. Ja pavadzīmes-rēķinus reģistrē, izmantojot datoru, preču pavaddoku¬mentu reģistrā norāda visus šo noteikumu 25.punktā minētos rekvizītus, kā arī nodrošina attiecīgās informācijas pieejamību trešajai personai salasāmā veidā un tās izdruku preču izsniegšanas (saņemšanas, pārdošanas, glabāšanas, atrašanās) vietā.

Irena 22

27. Накладные-счета, внутренние оправдательные документы или другие установленные нормативными актами оправдательные документы, которыми обоснована перевозка, регистрируются в регистре сопроводительных документов на товар в день их получения (выдачи), если другими нормативными актами не предусмотрено иначе.

И инвойсы и внутренние накладные регистрируются.

Как регистрировать выбирайте сами как удобно Вам на вашем предприятии.
Bastet
Bastet 24.10.2005 00:56
3728 сообщений на сайте
Спасибо, Bastet, но я знаю, что регистрируются и инвойсы и внутренние накладные и пункт этот я приводила для Инары, чтобы объяснить, что регистрируется все накладные, а не только на товар для перепродажи.
Irena22
Irena22 24.10.2005 07:22
42998 сообщений на сайте
Mūsu VID seminārā īpaši tika uzdots jautājums vai jāreģistrē PPR saņemšanas žurnālā arī piem . tualetes papīrs iepirkts ar PPR . VID atbildēja jā šajā žurnālā jāreģistrē PILNĪGI VISAS saņemtās PPR .
Ilma
Ilma 24.10.2005 08:17
30495 сообщений на сайте
es palieku pie sava viedokļa - preces formulējums ir ļoti skaidrs sniegts PVN likumā, un veidlapas ko nopērku VID ar PPR man nav prece, tās man ir veidlapas uzņēmuma saimniecisko darījumu noformēšanai un noteikumos ir minēts "PREČU izsniegšanas (saņemšanas, pārdošanas, glabāšanas, atrašanās) vietā." Ja man veidlapas, papīrs un pildspavas utml.lietasnav prece (un man tā nav prece, jo es nenodarbojos ar kanc.preču tirdzniecību), tad es arī nereģistrēju PREČU pavaddokumentu reģistrācijas žurnālā to, kas nav prece. Lai VID man tad pamato, ka veidlapas man ir prece. PVN likumā ir "prece - jebkura lieta (īpašums), kuru īpašnieks MAINA PRET ATLĪDZĪBU, ja šajā likumā nav noteikts citādi;" - es nemainu pret atlīdzību ne KTPR, ne papīru printerim, ne pildspalvu utml.

Bet tas nenozīmē, ka es uzstāju. Es izsaku savu viedokli un noformulēju to, kā es saprotu.
Cleo
Cleo 24.10.2005 08:52
19235 сообщений на сайте
Varētu arī skatīties tā . Man tā nav prece , bet tam citam uzņēmumam tā ir prece . Un nekur jau nav teikts , ka man jāreģistrē tikai sava prece.Esreģistrēju vispār saņemto preci. Piemēram ir uzņēmums , kurš sniedz bruģēšanas pakalpojumus. Saņem arī šo pakalpojumu sniegšanai nepieciešamos materiālus piem. bruģi , garanti u.c. . Šos materiālus arī reģistrē PPR šaņemšanas žurnālos un tie man galīgi nav uzskatāmi kā prece. Bet varbūt neesmu iedziļinājusies un šeit runa gāja tikai par tirdzniecību.
Ilma
Ilma 24.10.2005 09:03
30495 сообщений на сайте
kāpēc man jāskatās uz to, ka tam no kā es nopērku tā ir prece? No kura punkta noteikumos izriet, ka jāreģistrē visiem, jo vienai no pusēm tā ir prece? Viņam tā ir prece un viņš to reģistrē, bet es tālāk izmantoju savām saimnieciskajām vajadzībām un man tā nav prece. Vai tad Jūs pakalpojuma rēķinus piemēram no autoservisa arī reģistrējat (ja jau viņiem tā ir prece)? Autoserviss remontē automašīnu, ieliekot veco rezerves daļu vietā jaunas- viņiem tās rezerves daļas nopirktas kā prece, bet man tas ir saņemts pakalpojums, es nesaņemu tās rezerves daļas un tālāk viņas netirgoju, es lietoju savu pamatlīdzekli saimneiciskās darbības nodrošināšanai.
Cleo
Cleo 24.10.2005 09:11
19235 сообщений на сайте
es vēl piekristu ja noteikumos būtu teikts "Preču pavadzīmju - rēķinu reģistrācijas žurnāls", bet noteikumos ir "Preču pavaddokumentu reģistrācijas žurnāls".

Pēc jūsu domām iznāk, ka man jāreģistrē preču pavaddokumentu žurnālā arī kvīts no VIDa par nopirktajām veidlapām, jo viņiem tā ir prece, bet es VIDā samaksāju uz vietas skaidrā naudā un man izsniedz kvīti (10 pavadzīmju iegādei) nevis pavadzīmi - rēķinu.
Cleo
Cleo 24.10.2005 09:17
19235 сообщений на сайте
Cleo , kādēļ rēķinus un kvītis? Runa iet TIKAI par PPR. Bet katrs jau mēs darām pēc savām domām. Šeit vēl varu vadīties pēc domas - ja būšu reģistrējusi visas un tas nebūs bijis vajadzīgs tad manuprāt labāk nekā nebūšu reģistrējusi to kas ir vajadzīgs.
Ilma
Ilma 24.10.2005 09:25
30495 сообщений на сайте
bet runa jau neiet noteikumos par PPR, runa iet par preču pavaddokumentu un tas var būt arī rēķins, invoiss un muitas deklarācija (vai kas tamlīdzīgs par precēm no ārpus Latvijas Republikas robežas, jo par šo preci Jums neviens PPR neizrakstīs). Un ja par ievesto preci Jums nav PPR, tad Jūs to preču pavaddokumentu žurnālā nereģistrēsiet, bet visādus niekus (papīru printerim, pildspalvu (koiamntojat savām vajadzībām) - reģistrēsiet?
Cleo
Cleo 24.10.2005 09:32
19235 сообщений на сайте
Inces jautājums bija par PPR uzskaites žurnālu un PPR uzskaites žurnālā uzskaita tikai PPR kā jau pats nosaukums norāda. Varbūt neesmu iedziļinājusies visā diskusijā.
Ilma
Ilma 24.10.2005 09:41
30495 сообщений на сайте
labi, beigsim mocīties. Man bija vajadzīgs tikai viens arguments un tas bija "Nodokļu maksātāji nodokļu aprēķināšanai un uzskaitei preču un citu materiālo vērtību (turpmāk – preces) saņemšanas un izsniegšanas darījuma pre¬cīzā un pilnīgā dokumentārā noformēšanā izmanto pavadzīmes-rēķina veidlapas. .." atslēgas vārdi "citu materiālo vērtību (turpmāk – preces)" .

Bet Ilma nav tāda PPR reģistrācijas žurnāla ir preču pavaddokuemntu reģistrācijas žurnāls. Viss jau ir pareizi - ir divi žurnāli precēm un visām pārējām materiālajām vērtībām, reģistrē visas pavadzīmes, invoisus un rēķinus, ar kuriem saņem preces un citas materiālās vērtības.

Bet nu to argumentu atradu pati
Cleo
Cleo 24.10.2005 09:54
19235 сообщений на сайте
Инарочка, ты бы так и сказала, что тебе только один аргумент нужен, я бы тебе раньше нашла ссылочку на прочие материальные средства (помимо товаров)
Irena22
Irena22 24.10.2005 17:36
42998 сообщений на сайте
Cleo
Cleo 24.10.2005 22:41
19235 сообщений на сайте
Просто этот аргумент про прочие материальные средства помимо товаров мне уже как-то с кем-то в споре приходилось упоминать.
Irena22
Irena22 25.10.2005 00:34
42998 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.