Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Pašizmaksas kalkulācija К списку тем

Pašizmaksas kalkulācija
Lai nebūtu jāizgudro divritesnis.... Varbūt kādam jau ir kāds aprēķins 1 kilometra pašizmaksas aprēķinam transporta uzņēmumos - kā aprēķināt viena kilometra pašizmaksu pasažieru pārvadājuma autobusiem, automašīnu evakuātoriem utml. Ja kādam ir, varbūt varat padalīties idejā? cleo@apollo.lv
Cleo
Cleo 27.10.2005 10:41
19234 сообщения на сайте

Ответы (30)

Я думаю надо посчитать износ за период и количество км за этот же период, получим износ ОС на 1 км.

Расходование топлива на 1 км тоже нетрудно посчитать. Плюс издержки на всякого рода запчасти высчитать за период и потом как износ на 1 км.
Makssoft
Makssoft 27.10.2005 10:47
24096 сообщений на сайте
un kur ņemt inflācijas koeficientu, jo kā zināms cenas mums aug gan uz degvielu, gan rezerves daļām, gan kā dzirdēju minimālo algu pacels vēl par 10 latiem no janvāra. Kā to paredzēt? Varbūt Makssoft Jums ir jau gatava tāda tabuliņa, lai nebūtu jāizgudro. Ja nu nevienam nav, būs vien jāgudro pašai.
Cleo
Cleo 27.10.2005 10:53
19234 сообщения на сайте
Pašizmaksas kalkulāciju uzņēmuma vadītājs var apstiprināt kaut vai katru mēnesi jaunu - tas saistībā ar inflāciju.

Viena km pašizmaksas kalkulācijā parasti iekļauj:

PL (transports) amortizācija;

degviela;

darba alga;

pieskaitāmās izmaksas proporcionāli - garāža, remontu zona, remonti, rezerves daļas utt.

Man kādreiz bija paraugs, bet nevaru atrast.

Laikam būs jāgudro pašai, tabuliņas tiešām nav.
Aivars007
Aivars007 27.10.2005 11:22
26984 сообщения на сайте
principu jau apmēram zinu, tikai domāju, ka varbūt kādam jau ir gatavs paraudziņš. Nu ja nav, tad būs vien jāgudro pašai. Paldies.
Cleo
Cleo 27.10.2005 11:29
19234 сообщения на сайте
Клео, у меня нет ничего подобного, это просто мои фантазии на тему :).
Makssoft
Makssoft 27.10.2005 11:30
24096 сообщений на сайте
atceros, ka skolā mācīja kaut ko līdzīgu "vadības grāmatvedībā"

Ražošanas izmaksas ir visas izmaksas, kas rodas ražojot izstrādājumus. Tās aprēķina:

(1.) Materiālu tiešās izmaksas

+

(2.) Vispārējās materiālās izmaksas un netiešās materiālās izmaksas

=

(3.) Materiālu izmaksas

(4.) Izgatavošanas algas un darba devēja soc. nodoklis

+

(5.) Izgatavošanas vispārējās izmaksas

+

(6.) Pārējās tiešās izgatavošanas izmaksas

=

(7.) Izgatavošanas izmaksas

(8.) Vadīšanas vispārējās izmaksas

(3.) + (7.) + (8.) = Ražošanas izmaksas

+

(9.) Noieta tiešās un vispārējās izmaksas

=

(3.) + (7.) + (8.) + (9.) = Pārdotās produkcijas pašizmaksa

kaut kāda tāda tabula, bet bija vēl kaut kas, pagaidām meklēju.
Cleo
Cleo 27.10.2005 11:35
19234 сообщения на сайте
Cleo - man uz galda ir grāmata tieši par pašizmaksu kalkulāciju ko tieši tu meklē, es varu apskatīties.. es tieši šodien mēģināšu izrēķināt zāģētavas produktu pašizmaksu..
Luisaleina
Luisaleina 27.10.2005 12:09
243 сообщения на сайте
bija kaut kas vēl par tiešajām, netiešajām izmaksām... pieskaitāmajām, nepieskaitāmajām vai kas tamlīdzīgs, aprēķina princips.
Cleo
Cleo 27.10.2005 12:13
19234 сообщения на сайте
cleo - grāmatā teikts : Vienas produkcijas vienības izmaksa (par litru, stundu.utt) = Kopējās izmaksas / Kopējais produkcijas daudzums (litri, stundas.utt)
Luisaleina
Luisaleina 27.10.2005 12:13
243 сообщения на сайте
fiksētās izmaksas, mainīgās izmaksas...
Cleo
Cleo 27.10.2005 12:14
19234 сообщения на сайте
man vajag to, kas ietilpst tajās kopējās izmaksās - tur jau ir tās proprocionālās darba alga, remontu utml. kā tās dabūt, bet kopējais produkcijas daudzums būtu nobrauktie kilometri. Man vajag pašizmaksu vienam nobrauktajam kilometram.
Cleo
Cleo 27.10.2005 12:16
19234 сообщения на сайте
pašizmaksas kalkulācijas process :

Tiešās materiālu izmaksas + Tiešās darba samaksas izmaksas + netiešās ražošanas izmaksas (palīgmateriāli, remonts utt.) + pārdošanas un administrācijas izmaksas = pilna ražošanas pašizmaksa
Luisaleina
Luisaleina 27.10.2005 12:18
243 сообщения на сайте
vai procentuāli liek arī elektrību un kādā proporcijā (elektrība garāžā), utml. Kaut ko rēķinājām skolā, mistiskas tabulas ar cipariem par darba stundām utml. bet neatceros vairs ko.
Cleo
Cleo 27.10.2005 12:19
19234 сообщения на сайте
Netiešo materiālu izmaksas - tiešo materiālu patēriņš; metri, kg, vai vienību skaits, kas piegādāts; cik reizes periodā tiek piegādāts.

Netiešās ražos. izmaksas - izlietoto mašīnstundu skaits; izlietotais darba stundu skaits, tiešās darba algas, remonta skaits, ražošanas izmaksu summa.
Luisaleina
Luisaleina 27.10.2005 12:30
243 сообщения на сайте
Pie netiešājām izmaksām iekļauj enerģijas patēriņa izmaksas, remonta un uzturēšnas izm.,amortizācijas izmaksas
Luisaleina
Luisaleina 27.10.2005 12:32
243 сообщения на сайте
paldies, mēģināšu kaut ko samest kopā.
Cleo
Cleo 27.10.2005 12:33
19234 сообщения на сайте
Kā veicas Cleo ar kalkulācijām? Varētu palīdzēt (kalkulācijas ir mana stihija), bet varbūt jūs jau pati esat tikusi galā un man ļoti negribas rakstīt garus memuārus :).
Llp
Llp 28.10.2005 10:37
162 сообщения на сайте
Aiivars, o, būtu ļoti labi ja Jums jau ir kāda tabuliņa. Kādas izmaksas (no kuriem kontiem) un kādās proporcijās būtu jāliek. šodien no paša rīta galva sāp, nespēju sakoncentrēties.
Cleo
Cleo 28.10.2005 10:41
19234 сообщения на сайте
Jums ir vajadzīga kalkulācija uz 1km uzņēmumam kopumā vai vienai atsevišķai mašīnai?
Llp
Llp 28.10.2005 10:58
162 сообщения на сайте
Cleo, es nestrādāju autopārvadājumu nozarē, tādēļ datavu tabuliņu ar koefientiem nevaru iedot. Varu aprakstīt metodiku, kā bez liekām pārgudrībām (virpārēji tieši mainīgi nemainīgi netiešās izmaksas) izveidot pilno pašizmaksas kalkulāciju. Jārēķina būs Jums pašai, jo man nav izejas informācijas.
Llp
Llp 28.10.2005 11:21
162 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.