Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
AVANSA NORĒĶINS К списку тем
Tatjanajj 04.03.2003 11:49
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (13)
Vinja vaina, meģiniet paskaidrot vinjam par PVN deklarāciju.
Ikanika 04.03.2003 12:09
199 сообщений на сайте
199 сообщений на сайте
avansa norēķinā var iekļaust ieprikšēja mēneša čekus un kvītus, tāpēc, ka priekšnodokļu var samazināt arī vēlāk. Partaisīt deklāraciju vajag obligāti ikai tadā gadījuma, ja mainās realizācija. Ja IU nav PVN maksātajs, tad vispār nav nekādas problēmas.
А какая тут проблема? Отчетный период за который делают баланс - год. Не вижу подводных камней в этом вопросе - может быть я неправа. Главное, что есть оправдательные документы на расходы.
Atbilde-jautajums.
pec jauniem noteikumiem 338 vajag katru čeku ierakstīt zurnāla -uzskaita katru mēnesi atsevišķi.Vieniga izēja avansa noreķins ko var ierakstīt ar vienu ierakstu un tur sevišķi acis neiekrītis cits datums uz čeka.Priekšnodoklis samazinās tai menesi kad ir izēvumi.Kases grāmatas IU nav.Visuraksta Zurnāla.
Vai Jūs ari visu rakstat žurnāla un rakstat PVN Žurnalu.Musu laika kad ir iespejams izmantot gramatvedības programmas visu rakstīt ar roku rokas neceļas ;-))
pec jauniem noteikumiem 338 vajag katru čeku ierakstīt zurnāla -uzskaita katru mēnesi atsevišķi.Vieniga izēja avansa noreķins ko var ierakstīt ar vienu ierakstu un tur sevišķi acis neiekrītis cits datums uz čeka.Priekšnodoklis samazinās tai menesi kad ir izēvumi.Kases grāmatas IU nav.Visuraksta Zurnāla.
Vai Jūs ari visu rakstat žurnāla un rakstat PVN Žurnalu.Musu laika kad ir iespejams izmantot gramatvedības programmas visu rakstīt ar roku rokas neceļas ;-))
Puce 14.03.2003 12:48
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Журналы вести на компьтере можно. Только надо их потом распечатать.
Но появилась другая проблема. Приняли поправки к закону "О налогах и пошлинах" и теперь если бухучет ведется на компьтере, то СГД может проверть и электронную базу. Вам это надо? И программа у вас лицензирована?
Но появилась другая проблема. Приняли поправки к закону "О налогах и пошлинах" и теперь если бухучет ведется на компьтере, то СГД может проверть и электронную базу. Вам это надо? И программа у вас лицензирована?
Programma licenzeta Kentaurs un es gribu vest uzskaiti dubultkonteshana un nevest Zurnalu. Tur ir ta problema.
Puce 14.03.2003 17:16
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Уважаемые коллеги первый раз слышу ,что ИУ не надо кассовая книга,у меня оборот 800000,00 и работаю с лиценз.Тилдес Юмис,в нашем СГД сказали не надо никаких журналов,если в любой момент можно сделать распечаку.
Tatjanajj 17.03.2003 08:56
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Kases gramata IU gadijuma ir Zurnals.Kures ierakstu kases orderus tos tapat ir jaraksta.Betmusu VID man pasaka ka ar mierigo sirdi viņi nevar pateikt , ka nevajag vest zurnalu.Unvis ir atkarīgs no ta kurš veiks pārbaudi.
Puce 17.03.2003 11:00
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Musu uzņemuma ienākumi neparsniedz 45000latu gada un mums ir tieības vest uzskaiti vienkarša ierakstu sistema.Lidzlaikam kamer izlasiju rakstu "Latvijas ekonomista "Nr4 no 2002g.15-20 lap.manari šubu nebija.Bettagad ir un tapec ari gribeju uzzinat ka dara citi.
Puce 18.03.2003 08:40
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Pucei с 1993 г.оборот превысил 45000 я уже писала выше и естественно бухучет ведется по принцыпу двойной записи все также как у ООО но ненужно заключения присяжного ревизора есть и др.преимущества, многие из моих знакомых крупных ИП собираются перерег.ра ИК.
Tatjanajj 18.03.2003 09:20
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Tatjanaii Piekritu.Vienigaispeļnas nodoklis 25% IIN bet uzņemūmam katru gadu samazinas,Man tieši otradi mazie IU grib parreģistreties par SIA lai nest atbildību tikai ar 2000Ls.Unvairak izdēvumus var norakstit uz SIA rēķina.Bet līdz zerinatam revidentam viņiem ar musu "lauku apjomiem" -ilgi netikt :-))Bet var but es neredzu vias priekšrocibas. Грешна - каюсь.
Puce 18.03.2003 10:55
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Pucei mans I.U. no paša sākuma ir rēģistrets ka UIN māksataji un musu mza pilsēta ļoti daudzi mazini I.U. ar apgr 2000Ls gadā ari tapat ta ka musu VID darbinieki с самого начала обьяснили преимущесво UIN перед IIN
Tatjanajj 18.03.2003 11:48
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Tatjanajj. "Вот где собака зарыта" es visu laiku runāju par IIN bet Jūs par UIN. Ar UIN vis ir skaidrs .Es apkalpoju vairakas firmas un viņi visi ir UIN maksātaji bet tagad piedāvaja ari darbu IU IIN maks.Unkad es izlasiju ,ka viņiem jaraksta tos Žurnālus saku šaubities vai tas ir to vērts.
Paldies par atsaucību.
Paldies par atsaucību.
Puce 18.03.2003 12:56
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть