Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Izsniegtais avanss saimnieciskiem darījumiem un norēķins К списку тем
Izsniegtais avanss saimnieciskiem darījumiem un norēķins
Ja firmas īpašnieks saņem avansu saimnieciskiem darījumiem palielu summu, un ja ilgāku laiku (līdz mēneša beigām) to nav iztērējis, vai mēneša beigās pārpalikums obligāti jānodod atpakaļ kasē?
Vai tas, ka viņš šo avansu saņēma ar karti bankomātā, obligāti jāatspoguļo arī kases grāmatā?
Kādus termiņus mazās firmas praktizē avansa norēķiniem? To, ka lielās firmās tas jāveic vismaz nedēļas laikā, es zinu. Bet kā dara mazās firmas?
Ответы (4)
1) nav obligāti, ja tas nav noteikts Jūsu iekšējā nolikumā par kārtību kādā notiek norēķini ar avansa norēķinu personām.
2) var no bankas izraksta uzreiz kontēt uz 2380 (personīgi es gan visu izņemto un ielikto naudu laižu caur kasi 2610)
3) man nolikumā avansa norēķina iesniegšanas termiņš ir līdz nākošā mēneša 5.datumampar iepriekšējo mēnesi, respektīvi reizi mēnesī, neiztērētais atlikums pāriet uz nākamā mēneša sākuma atlikumu avansa norēķinā.
Paldies, Cleo!
Tātad jāsagatavo speciāls nolikums vai rīkojums. Bet labāk jau laikam mēneša beigās kaut vai uz papīra norādīt atlikuma nodošanu kasē un nākošajā dienā atkal tā izsniegšanu, jo tādas pārejošas naudas man nešķiet īpaši simpātiskas.
tas jau kā Jums patīk, man netraucē parejošie atlikumi. Kasē un bankā atlikumi pāriet, kāpēc lai avansa norēķinos nevarētu pārnest atlikumu uz nākošo mēnesi, kam vajadzīga lieka operācija par neizmantotā atlikuma iemaksu kasē 31.datumā un jauna avansa izsniegšanu 1.datumā.
Būtu labi norēķina summas regulēt uz 31.12.XX
Закрыть
Краткое описание нарушения