Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grāmatojumu reģistrācija. К списку тем
Grāmatojumu reģistrācija.
Pie vsiem miļjons dokumentiem, ko grāmatvedis kārto katram darījumam apakšā, pēkšņi, auditors paprasa, ka vajag grāmatojuma reģistrācijas žurnālu. Labi, tiem ,kam programmas, grāmatojumi reģistrējas automātiski, bet tiem, kam neesot programmu, vajagot pašam tādu vest un uz dokumenta pie katra grāmatojuma pierakstīt klāt reģistrācijas numuru un datumu un vēl parakstu ar visu atšifrējumu.
Es nesaprotu, vai pasaule paliek traka, vai tiešām ir tādas parsības par grāmatošanu? Līdz šim uz dokuemntiem sarakstīju tikai grāmatojumus bez datumiem un reģistriem un parakstiem.
Ответы (54)
Ага, только случай затянулся уже аж на 23 года
Veltad
ziņojumu: 156
Velta, ja jūs jautājāt par kontu izdrukām, tad par tām arī pateica. Es pajautāju, kur un kādās atskaitēs reģistrācijas numuru var ielikt un izdrukāt, man arī parādīja!
sorry - es tomer kaut ko nesaprotu

- tieshaam tie registraacijas numuri uz visiem dokumentiem jaaraksta???? arii uz bankas dokumentiem? vai tikai uz reekjiniem un pavadziimeem? avansa noreekjinos es saprotu, ka uz chekiem raksta tadus numurinjus, kadi ir avansa noreekjinaa
MK noteikumi Nr.585
15. Norādījumu par to, kura grāmatvedības konta kredītā un kura konta debetā ierakstāma saimnieciskā darījuma summa (iegrāmatojums), izdara rak¬stiski uz attaisnojuma dokumenta vai viendabīgu dokumentu kopsavilkuma vai nodrošina šī iegrāmatojuma atšifrējumu, ja iegrāmatojumu veic elektroniski, un atbilstoši šim iegrāmatojumam izdara ierakstus attiecīgajos kontos.
Gnuuu
Vai tad Jums ir tik grūti to numuru uzrakstīt?
Vajadzības gadījumā (kļūda, salīdzināšana utt.) taču ir vieglāk atrast.
Man gan tas nekādas grūtības nesagādā.
Es rakstu grāmatojuma numuru (no programmas) un pievienoju kreisās rokas vidējā pirksta nospiedumu (priekš VID-a)...

отпечаток
neee man tieshaam nav gruuuti, bet jeegu gan neredzu :-P...kads VIDam labums no shitadiem ciparinjiem uz dokumentiem? es vismaz ceru, ka VIDs negrib redzet to pashu registru, kur visi numurinji iet peec kaartas un neviens netruukst :-/???
Neesmu no VID-a - nevarēšu atbildēt, ko viņi grib redzēt un ko nepavisam negrib redzēt...
zheel
Gnuu, likums "Par grāmatvedību" un MK noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju nosaka kam ir jābūt un kādiem reģistriem jābūt uzņēmumā.
Gnuuu
ziņojumu: 15 29.05.2007 23:13
neee man tieshaam nav gruuuti, bet jeegu gan neredzu ...kads VIDam labums no shitadiem ciparinjiem uz dokumentiem? ...
Andaz
ziņojumu: 2215 14.05.2007 17:37
Īstenībā tā nav slikta lieta tādi numuri, sevisšķi, ja ar programmu strādā vēl kāds. tad var katrā laikā paskatīties vai kāds kaut ko nav izdzēsis. Uztaisa atskaiti un paskatās vai numuri iet visi pēc kārtas, ja kāds iztrūkst - ceļ trobeli - kur palika!
ljabi, sarakstishu ar ;)! PALDIES VISIEM :)! es vel mazinjs un duminjs graamatvediitis
Закрыть
Краткое описание нарушения